HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg gaat na rust voorbij aan FC Rijnland

Roodenburg gaat na rust voorbij aan FC Rijnland

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Dit weekend stond er weer een Leidse derby op het programma. Roodenburg ontving in Noord stadsgenoot FC Rijnland. De thuisploeg wil dit seizoen volgaarne meedoen om de bovenste plaatsen. Dat is ook de wens van de ploeg van trainer Roberto Escudero. Deze wedstrijd moest uitwijzen welke van de twee teams de aansluiting kon behouden. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, echter na rust gaf Roodenburg gas. Daardoor werd er een prima overwinning geboekt door de zwartblauwen. Het werd 5-1.

Al vroeg in de wedstrijd werd Roodenburger Sipan Khalid weggestuurd. Zijn inzet werd tot corner verwerkt. Uit deze corner schoot Abdel Elbaroudi maar nipt naast. Beide ploegen hadden de intentie te voetballen. Er werd dan ook over en weer massaal de aanval gezocht. Na ruim vijf minuten viel de eerste treffer van de middag te noteren. Elbaroudi maakte een goede individuele actie vanaf links, gaf de bal strak voor in de zestien en Souhail Mkadmi kopte onberispelijk binnen. Een voortvarende start dus voor de thuisploeg.

FC Rijnland liet zich niet van de wijs brengen door deze vroege treffer en ging op zoek naar de gelijkmaker. De groengelen kregen een opgelegde mogelijkheid na een fout op het middenveld van Roodenburg. Ozan Demirbas haalde de trekker over en de bal verdween richting de kruising. Met een katachtige redding ramde de geroutineerde Roodenburg goalie Michiel Hugens de bal weg. Uit de daarop volgende corner werden de Morschbewoners weer gevaarlijk. In eerste instantie werd deze hoekschop uitverdedigd. De bal kwam terecht op rechts, werd voorgegeven en de ingekomen Davey Boot trof doel.

Na deze gelijkmaker bleef het een open duel. Zowel de gastheren als FC Rijnland creëerden mogelijkheden. Op slag van rust had Rijnland op voorsprong moeten komen. Met een fraaie steekbal van Efe Yagin werd Demirbas weggestuurd. Hij had vrije doortocht maar oog in oog met de uitstekend keepende Hugens faalde hij. Kort na deze misser kwamen de bezoekers goed weg. Elbaroudi speelde Tim Slingerland in de voeten. Zijn schot uit de draai spatte uiteen op de paal. Zo werd de rust ingegaan met een gelijke stand. Gezien de veldverhoudingen een terechte tussenstand.

De ploeg van Nino Poulina kwam goed uit de kleedkamer. Er werd een hoger tempo gespeeld, waardoor de bezoekers in de verdrukking kwamen. Al snel na de theepauze kwam Roodenburg op voorsprong. Aanvoerder Jeroen van Hooidonk onderschepte de bal op het middenveld. Met een prachtige voorzet vond hij ploeggenoot Tim Slingerland, die koelbloedig afrondde. De ploeg van Poulina bleef de aanval zoeken, maar moest blijven waken voor gevaarlijke uitbraken van met name Demirbas en Yagin. Na pakweg een kwartier in het tweede bedrijf werd Slingerland gevloerd net buiten het vijandelijke doelgebied. Kamal Belkerma nam plaats achter de bal. Met een fraaie krulbal over de muur heen, werd Rijnland doelman Colin Oudenaarden verschalkt. De gastheren leken op rozen te zitten.

Toch was er al snel een moment van schrik. FC Rijnland kon de aansluitingstreffer maken, echter de boogbal van Demirbas kwam op de lat terecht. De krachten vloeiden zichtbaar weg bij de pupillen van Escudero. Roodenburg wist hier wel raad mee en ging op zoek naar de volgende treffer. Na een tumultueuze fase rondom het strafschopgebied van de thuisploeg pikte Khalid de bal op. Hij snelde op het doel van Oudenaarden af, keek of er medespelers waren om af te leggen. Dat was niet het geval, waarna hij besloot zelf meedogenloos af te ronden. Het verzet was definitief gebroken en Roodenburg pikte nog een doelpunt mee. Uit een hoekschop van Van Hooidonk werd de volledig vrijstaande Hakim Bouhchlal gevonden. Met een verwoestend schot tekende hij aan voor de laatste goal van deze middag. Moeiteloos speelde Roodenburg de wedstrijd uit.

Hierdoor blijft de ploeg van Nino Poulina en assistent Wesley Lancel in de bovenste regionen. FC Rijnland zakt weg naar het rechterrijtje. Roodenburg gaat volgende week op bezoek bij laagvlieger WVC. Wellicht kan de ploeg daar het doelgemiddelde opschroeven. FC Rijnland reist af naar Sportpark de Voscuijl, waar het de degens gaat kruisen met kersverse periodekampioen vv Oegstgeest (officieus dan wel, red.)

FC Rijnland doelpuntenmaker Davey Boot over het verlies:,,In de eerste helft ging het nog wel redelijk. Zowel wij als Roodenburg kregen kansen. Iedereen kon dan ook leven met de gelijke ruststand. Na rust pakten we het dramatisch op. We begonnen slap en lieten hun het spel maken. We stonden simpelweg niet goed en konden de ruimtes niet meer belopen. We konden erop wachten dat de goals van Roodenburg zouden volgen. Dat gebeurde ook en zijn we tweede helft afgetroefd. Het zal toch anders moeten, willen we naar boven kunnen gaan kijken. De aankomende twee wedstrijden tegen respectievelijk Oegstgeest en vv Leiden moet er gewonnen worden. Anders wordt het een lastig verhaal.”

Sluitpost Michiel Hugens van de thuisploeg:,,Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft lag het tempo te laag bij ons. Hierdoor kon FC Rijnland in het spoor blijven. We gingen de rust in met een gelijke stand. Daar waren we niet tevreden mee. In de kleedkamer is ons gezegd, dat we er vol in moesten gaan. Zoals gezien, deden we dat en dan kan het snel gaan. Zij konden het niet meer belopen en wij waren uiterst effectief. Over de hele wedstrijd gezien een terechte overwinning van ons.”

Roodenburg-FC Rijnland 5-1 (1-1) 6. 1-0 Mkadmi, 11.Boot 1-1, 48.Slingerland 2-1, 57. Belkerma 3-1, 70. Khalid 4-1, 75. Bouhchlal 5-1

Scheidsrechter: Merkestein Toeschouwers: 100

Opstelling Roodenburg: Michiel Hugens,Victor Leonora (Robby van der Blom), Hakim Bouhchlal, Jeroen van Hooidonk, Kamal Belkerma (Gloire Kalangu), Sipan Khalid (Aymen Mizab), Tim Slingerland, Abdel Elbaroudi, Sabir Serray, Mkadmi Souhail, Walid Belkhir

Opstelling FC Rijnland: Colin Oudenaarden, Emrah Kaya, Nick van Kins, Sem Schilthuizen, Davey Boot, Maikel van Doorn, Efe Yagin, Ozan Demirbas, Youssef Ait Blal, Michael Derksen, Kay Oudenaarden (Mustafa Ait Blal)