Moeilijk was de beslissing voor hoofdtrainer Henk Buyn. Toch heeft hij de knoop doorgehakt: hij legt zijn taken als eindverantwoordelijke van ‘zijn’ Roodenburg neer aan het einde van dit seizoen. Niet omdat hij wil stoppen, maar door omstandigheden is hij hier op dit moment toe genoodzaakt. Sergio Rademakers sprak Buyn over zijn beweegredenen.

Buyn vertelt: ,,Wekenlang heb ik nagedacht of ik dit besluit wel moest nemen. Uiteindelijk heb ik na veel wikken en wegen besloten om aan het einde van dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer van Roodenburg. Daarbij wil ik duidelijk stellen dat het niet aan de vereniging ligt.  Dit seizoen ben ik ingestapt als hoofdtrainer nadat Pat Heijmans de wegen van Patrick Heijmans en de club gingen scheiden. Ik ben in ieder geval een persoon die zich voor honderd procent wil geven als ik iets doe. Dat geldt in mijn werk, mijn privéleven alsmede in het voetbalvak.”

Buyn vervolgt: ,,De gesprekken die ik heb gevoerd met Roodenburg waren bijzonder positief. De club was zeer  tevreden over mijn functioneren en wilde absoluut verder het aankomend seizoen. De beslissing lag uiteindelijk bij mij, maar ik heb zelf niet het gevoel dat ik op dit moment de taken en verantwoordelijkheden die bij hoofdtrainerschap horen kan waarmaken. Als eindverantwoordelijke komen er veel zaken bij dit vak kijken. Zo veel, dat je persoonlijk leven in de knel kan komen. Dat kan natuurlijk niet. Nogmaals, ik houd niet van half werk dus heb ik besloten er een punt achter te zetten. Mijn team en technische staf staan achter mijn besluit en dat doet me goed. Meer dan goed zelfs. Ik maak sowieso dit seizoen af. Met deze selectie is promotie zeker en vast af te dwingen. Dat is ons doel, was mijn doel voorafgaand aan dit seizoen. Dat zou dan afscheid in stijl zijn van deze groep. Deze plannen blijven ongewijzigd! Het is een genot om met deze jongens en alle mensen om mij heen te werken. Ik wens de nieuwe trainer dan ook veel succes toe op Sportpark Noord,” waarmee Henk besluit.

Promotie en dus terugkeer na een seizoen afwezigheid naar de derde klasse zou een mooie beloning zijn voor het werk van Henk Buijn. Roodenburg zal op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Geen gemakkelijke taak om in de voetsporen van de huidige trainer te treden.