Vierde klasse A (zaterdag)- Voor de derde keer stond het treffen tussen WVC en Roodenburg op het programma en na twee afgelastingen kon er nu wel worden gespeeld. Zoals te verwachten viel, gezien de stand op de ranglijst, deelde de Leidse ploeg de lakens uit en de thuisploeg kon slechts figureren. Het scorebord telde maar op tot negen en zo moest de arbiter van dienst nog twee treffers zelf in zijn boekje noteren (0-11). Een even ruime als nietszeggende overwinning dus voor de ploeg van Nino Poulina en Wesley Lancel, die overigens beiden ontbraken. Hun taken werden waargenomen door Roy Holswilder en Dennis Gressie.

Al na dertig tellen moest de doelman van de fusieclub de bal uit het net halen en dat was de opmaat voor een ontspannen middag voor de nummer vijf van de ranglijst. Niet toevallig opende Sipan Khalid de score en de topscorer zou dat nog vier keer doen. De andere Leidse treffers kwamen op naam van Armando Dzulakian (2), Hakim Bouchlaf, Souhail Mkadmi, Abdel Ali Elbaroudi en Leroy Brooks.

Khalid had wel een mening in huis over de tegenstander. ,,Het is eigenlijk jammer dat een dergelijk team in de vierde klasse speelt. Daar lijkt me voor die gasten niets aan en voor de ploeg die er van wint, want dat staat vooraf wel zo ongeveer vast, valt er weinig eer te behalen. Voor ons zelfvertrouwen is het wel okay om zo’n uitslag neer te zetten, maar dat is het dan ook wel. We wilden hoe dan ook goed afsluiten en niet af gaan door hier niet van te winnen. Door onze snelle goal konden we vrijuit spelen en met wat meer nauwkeurigheid was het zomaar 0-15 of meer geworden. Wel moet ik WVC een compliment maken op sportief gebied. Ze gaan niet lopen schoppen bij een grote achterstand en ze zeiken ook niet tegen elkaar, de scheidsrechter of de tegenstander. Dat zie je wel eens anders.”

Roodenburg trad aan zonder Jeroen Hooidonk. De linksback vierde al winterstop met een niet al te ernstige blessure. Voor de gehele Leidse ploeg zit het er nu ook op en dus kan de balans worden opgemaakt. Khalid: ,,We weten dat we ver weg staan van de top, maar we zijn voornemens om er weldegelijk nog voor te gaan. We konden het nu opbrengen om geconcentreerd door te voetballen, ook toen we al ver voor stonden. Die spirit moeten we zien vast te houden en dan kunnen we onze wedstrijden met vertrouwen tegemoet zien. Voor mij was het wel lekker om er vijf te maken, want ik stond een paar weken droog. Nu gaan we nog even door met trainen, wat leuks doen met de groep en volgende week doen we mee aan het zaalvoetbaltoernooi in De Zijl.”

Basisopstelling Roodenburg: Hugens, Bardaa, Serray, Bouchlaf, Mizap, Kalangu, Slingerland, Brooks, Khalid, El Baroudi, Dzulakian.

Comments are closed.