Nacompetitie- Na de eclatante zege (1-30), waar menigeen schande van sprak,  vorige week tegen UDO werd Roodenburg uiteindelijk knap tweede in de reguliere competitie. Hierdoor werd de nacompetitie behaald. In een tweeluik tegen het Haagse Loosduinen zal beslist moeten gaan worden, welke van de twee ploegen volgend jaar zal acteren in de derde klasse. Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd op het programma. Op een druk bezocht Sportpark Noord ontving Roodenburg de Haagse equipe. In een weinig hoogstaande wedstrijd ging Roodenburg onderuit. Loosduinen won de wedstrijd verdiend met 0-2.

Roodenburg startte fris van de lever, maar zakte gaandeweg ver weg
Roodenburg startte fris van de lever, maar zakte gaandeweg ver weg

Al na een paar minuten werden de Hagenezen gevaarlijk. Roodenburg doelman Gloire Kalangu bokste de bal maar net weg uit een vrije trap van Kevin Baptiste. Kort hierna toucheerde Roodenburger Jeroen van Hooidonk de bal uit een hoekschop, die gelukkig voor de thuisploeg op de eigen paal belandde. Duidelijk was dat Loosduinen gekomen was voor de volle buit. Toch werd Roodenburg diverse malen gevaarlijk en stelden ze de Haagse doelman Pieter Blanken diverse malen op de proef. Hij moest handelend optreden op pogingen van Chafik Ochan, Walid Belkhir en Ricardo Bekooy. Uiterst bekwaam wist hij zijn doel schoon te houden.

Loosduinen daarentegen stichtte veel gevaar via linksbuiten Tom Vrieling. Met name uit corners was hij meerder malen dreigend met het hoofd. Uiteindelijk werd het lichte veldoverwicht van de bezoekers uitbetaald in een doelpunt. Vrieling speelde zichzelf vrij net buiten de zestien, speelde af op Rami Abdelrazak die de trekker overhaalde. Kalangu zat er nog wel met zijn voet aan, maar het bleek niet genoeg. De eerste helft kabbelde voort en op slag van rust had Abdel Elbaroudi de ploeg uit Leiden Noord op gelijke hoogte kunnen brengen met de blauw-witten. Wederom was de goed keepende Blanken attent en werd hierna afgefloten voor de theepauze.

Ricardo Bekooy wordt een halt toegeroepen
Ricardo Bekooy wordt een halt toegeroepen

De tweede helft was ronduit rommelig van beide kanten. Veelal werd de lange bal gehanteerd, die keer op keer niet bij een medespeler belandde. Het massaal toegestroomde publiek kreeg een laag niveau voorgeschoteld. Wellicht had het met de druk van een nacompetitiewedstrijd te maken. De beste kansen vielen te noteren voor Loosduinen. Wederom zag Vrieling zijn inzet gekeerd worden door Kalangu. Na een goed half uur in het tweede bedrijf veerde het Haagse publiek op. Richard Nieuwdorp kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied. Hij zag zijn keiharde pegel een centimeter boven de lat verdwijnen.

Het niveau zakte verder weg en beide ploegen konden geen potten breken. Toch verdubbelden de Hagenezen kort voor tijd de score. Na een overtreding een meter of twintig van het doel van Kalangu kreeg Loosduinen een vrije trap. Theo van der Hoeven legde aan en ramde de bal via de binnenkant van de paal achter Kalangu. Zo ging de ploeg van trainer Richard Douw met de winst aan de haal. De ploeg van trainer Henk Buyn zal volgende week minimaal drie maal moeten scoren en mag geen tegengoal incasseren. Het lijkt haast een onmogelijke opgave. Maar in het voetbal blijft alles mogelijk.

Henk Buyn kijkt toe hoe zijn ploeg een aanval probeert op te zetten
Henk Buyn kijkt toe hoe zijn ploeg een aanval probeert op te zetten

Een bijzonder teleurgestelde Henk Buyn na afloop: ,,Ik weet eigenlijk niet waar ik naar heb gekeken vandaag. Wesley (Lancel, red.) en ik hebben geprobeerd de groep zo ontspannen mogelijk naar de wedstrijd toe te laten leven. De trainingen liepen lekker van de week en we hadden er een goed gevoel over. Als ik dan zie wat we hebben laten zien is dat bedroevend. Wellicht zat er toch teveel spanning in de benen van de jongens. Uiteindelijk hebben we een jonge groep met weinig ervaring en dat maakt natuurlijk wel een verschil. Alleen aan het begin van de eerste helft zaten we redelijk in het spel. Daarna nam Loosduinen het over en was ons verzorgde veldspel ver te zoeken. Uiteindelijk gaan we er nu met 0-2 af. Een terechte uitslag. Eerlijk is eerlijk. Er is een hoop werk aan de winkel voor volgende week. Promotie lijkt nu heel ver weg, maar niets is onmogelijk. Zo simpel is het ook. Na afloop heb ik mijn team in de kleedkamer toegesproken en dit ook benadrukt. We blijven positief, zoals we het hele seizoen geweest zijn. Volgende week moeten we gewoon knallen en de schroom van ons afspelen.”

Enkele keren kon Roodenburg gevaarlijk worden, maar de doelman van de ploeg uit Loosduinen hield de nul
Enkele keren kon Roodenburg gevaarlijk worden, maar de doelman van de ploeg uit Loosduinen hield de nul

Verdediger Mike Smit vult zijn oefenmeester aan: ,,Tja, wat kan ik zeggen over deze wedstrijd? Als je nacompetitie haalt om te spelen voor promotie, moet je ook laten zien dat je er terecht staat. Vandaag hebben we collectief verzaakt en krijgen we allemaal een onvoldoende. Eigenlijk niemand van ons haalde zijn niveau. Op een gegeven moment gingen we alleen maar lange ballen hanteren en sloegen we het middenveld over. Dat is totaal niet ons spel. Onze kracht ligt juist op het middenveld met technische jongens al Walid en Carlo. We hebben vandaag simpelweg geen recht gehad op een overwinning. We gaan onze rug rechten en volgende week vol aan de bak. We gaan nu eerst even flink balen.”

Het kwaad lijkt geschied na het eerste duel. Of kan de Leidse ploeg zich nog oprichten?
Het kwaad lijkt geschied na het eerste duel. Of kan de Leidse ploeg zich nog oprichten?

Roodenburg-Loosduinen 0-2 (0-1).35.Rami Abdelrazak 0-1, 89.Theo van der Hoeven 0-2. Scheidsrechter: Moerenhout Toeschouwers:250

Opstelling Roodenburg: Gloire Kalangu, Mike Smit, Carlo Arnoldus, Walid Belkhir (Benny Rhious),  Jeroen van Hooidonk, Souhail Mkadmi (Robby van der Blom), Chafik Ochan, Abdel Elbaroudi, Abdou Farhane, Zakaria Bardaa (Mohammed Elhamami), Ricardo Bekooy.

Foto’s: met dank aan Hidde de Meij