Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg speelde zaterdag in en tegen Woubrugge. Kijkend naar de ranglijst een wedstrijd die gewonnen moest worden. De 3-0 nederlaag kan dan ook verrassend worden genoemd. ,,Dit hadden we totaal niet verwacht”, zegt middenvelder Tim Slingerland. ,,Voetballend gezien waren we ook beter, maar we speelden onszelf uit de wedstrijd.”

Het eerste kwartier was Roodenburg ondanks het rommelige spel nog de bovenliggende partij. Na de 1-0 van Woubrugge, via Dennis Boer, stortte de organisatie echter als een kaartenhuis in elkaar. Er werden nog wel wat kansen gecreëerd, maar net als in de afgelopen weken werden deze niet afgemaakt. De grootste kans was een uitbraak van Armando ‘Bolli’ Dzulakian, die vervolgens in het strafschopgebied werd neergehaald. De scheidsrechter gaf geen penalty en luidde daarmee het ellendige verdere verloop van de wedstrijd voor Roodenburg in. ,,We hebben in ons team veel jongens met een kort lontje”, legt Slingerland uit. ,,Vanaf dat moment liepen de irritaties op. Veel spelers ergerden zich aan de scheidsrechter en waren vooral met randzaken bezig. We voetbalden vanaf toen tegen onszelf.”

In de rust wist trainer Nino Poulina het team op te peppen en vol goede moed begon Roodenburg aan de tweede helft. Slingerland: ,,De trainer vertelde dat er nog niets aan de hand was en we gingen met een positieve instelling weer het veld op. We gingen er echt weer voor.” Het mocht niet baten, want al snel belandde een onverwachte bal door het midden bij de spits van Woubrugge (wederom Boer) die de 2-0 op het scorebord wist te zetten. De 3-0 was het gevolg van een bal net over de verdediging. Volgens Roodenburg duidelijk buitenspel, maar de arbitrage oordeelde anders. Keeper Michiel Hugens was niet opgewassen tegen de twee spelers van Woubrugge en beheerst werd de 3-0 binnen geschoten, andermaal met Boer als eindstation.

,,Voetballend zijn we beter dan elke andere ploeg uit de competitie, maar we zijn nog geen team. Als het even tegen zit gaan we tegen onszelf voetballen en dat was nu weer het geval.  Dat is echt een valkuil. Tegen Woubrugge pakken we nu ook weer vier gele kaarten waarvan er één zelfs rood had kunnen zijn. Een gevolg van opeenstapeling van frustraties”, aldus Slingerland.

Poulina gaf eerder al aan dat hij ‘de poppetje op andere plekken’ wil gaan zetten. Dat deed hij zaterdag door Souhail Mkadmi vanuit de spitspositie centraal achterin te zetten. Ook werd er met de punt naar achteren in plaats van naar voren gespeeld. Een logische beslissing volgens Slingerland. ,,Achterin hebben we met een aantal schorsingen te maken. Daarnaast waren er veel jongens die deze week minder konden trainen door werk of studie en dus niet de voorkeur kregen.”

Volgende week wacht hekkensluiter WVC in een inhaalwedstrijd. Een mooie kans voor Roodenburg om met een wat beter gevoel de winterstop in te gaan. ,,Ik ga er vanuit dat we die winnen”, zegt Slingerland overtuigd. ,,Je moet positief blijven. We kunnen het heus wel.”

De winterstop is volgens Slingerland een goed moment om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. ,,Misschien kunnen we dan wat leuke dingen gaan doen. Maar vooral moet iedereen individueel eens goed in de spiegel kijken. In het veld moeten we beter luisteren naar elkaar en we moeten ons eens niet met randzaken bezig houden. Als ons dat lukt geloof ik dat we de aansluiting bij de bovenste vier weer kunnen terug vinden. De kwaliteiten hebben we daarvoor.”

Opstelling: Hugens, Boom (Belkhir), Mkadmi, Blom (Aserfane), Hooidonk, Kalangu, Slingerland (Mahesh), Brooks, Khalid, Dzulakian, Elbaroudi.