HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg verliest wederom van Loosduinen en blijft in de vierde klasse

Roodenburg verliest wederom van Loosduinen en blijft in de vierde klasse

-

Nacompetitie- Een getergd Roodenburg reisde zaterdag af naar het Haagse Loosduinen, om het verlies (0-2) van vorige week recht te zetten. Immers stond promotie naar de derde klasse op het spel. Loosduinen moest uitwijken naar buurman Oranjeplein/Postduiven, omdat het eigen hoofdveld nu een bouwput is. De Loosduiners zullen volgend seizoen op een hagelnieuw kunstgrasveld hun programma afwerken. De vraag was of dit in de derde of vierde klasse zou worden. De mannen van trainer Richard Douw lieten hun voeten spreken. Het werd 3-0 voor de thuisploeg en gedesillusioneerd keerde de Leidse ploeg huiswaarts.

2 (Small)

Loosduinen begon goed aan de wedstrijd. Binnen een aantal minuten werden schoten van respectievelijk Richard Nieuwdorp en Jeroen Rampaart geblokkeerd door de Leidse defensie. Aan de andere kant waren de blauwzwarten gevaarlijk. Zo zag Abdel Ali Elbaroudi een pegel op de lat uiteen spatten. Kort hierop verdween een schot van Roodenburger Mike Smit maar net naast. De ploeg van trainer Henk Buyn nam meer en meer het heft in handen. Met verzorgd veldspel werd geprobeerd de defensie van Loosduinen kapot te spelen. Echter de fysiek sterke verdediging van de Hagenaren verblikte of verbloosde niet en sloeg alle aanvallen af. Tot aan het middenveld domineerde de ploeg uit Leiden- Noord, maar aanvallend kon het deze middag geen potten breken. De thuisploeg hanteerde in de omschakeling veelal de lange bal en werd daarmee dan ook gevaarlijk. Met name Tom Vrieling en Nieuwdorp doken een aantal keer gevaarlijk op. Na een goed half uur spelen kwam Loosduinen goed weg. Een goed genomen hoekschop van de Leidse equipe werd slecht verwerkt door de Haagse defensie en kon nog maar net van de doellijn gehaald worden. Roodenburg bleef aanzetten om nog voor rust op voorsprong te komen. Het mocht niet baten. Elbaroudi had een minuut voor rust nog een goede mogelijkheid na een prachtige steekbal van Jeroen van Hooidonk. Net als vorig week was de uitstekend keepende Pieter Blanken er als de kippen bij om de bal op te pikken. Zo werd de rust ingegaan met een 0-0 stand.

Na de pauze was duidelijk dat Loosduinen het wel welletjes vond op deze manier. Ze lieten Roodenburg het spel maken. Dat leverde een aantal kansen op voor onder andere Zakaria Bardaa en Van Hooidonk. Maar ja, dan moesten ze nog wel Blanken passeren en dat leek welhaast onmogelijk. In de tegenstoot creëerde de thuisploeg zelf de beste kansen. Roodenburgs gelegenheidsdoelman Gloire Kalangu redde tot tweemaal toe uitstekend op pogingen van Vrieling en Nieuwdorp. De ploeg van Buyn leek heirdoor uit het veld geslagen en de posities werden niet goed meer ingevuld.

1 (Small)

Loosduinen rook bloed en zette dit om in een voorsprong. Nieuwdorp werd fraai weggestuurd en snelde richting het vijandelijk doel. Met de hete adem van Daniel Fleuren in zijn nek bleef hij koel en rondde keurig af. Dit was het begin van een Haags feestje. Immers moest de ploeg uit Leiden Noord nu minimaal driemaal scoren om er een verlenging uit te slepen. Een nagenoeg onmogelijke opgave tegen de fysiek sterkere opponent. De thuisploeg kreeg meer kansen om de score op te voeren, maar Kalangu stond zijn mannetje. De wedstrijd naderde het einde en het geloof bij Roodenburg was wel verdwenen. Uiteindelijk zat er nog venijn in de staart, hoewel dit eigenlijk nog slechts voor de statistieken was.

In de laatste minuut werd Sam van Poorten weggestuurd die beheerst zijn ploeg in veilige haven schoot. In de daarop volgende minuut werd de eindscore bepaald op 3-0 door Loosduinen aanvoerder Kevin Baptiste. Direct na deze goal werd er afgefloten en kon de Haagse ploeg de champagne ontkurken. Roodenburg blijft hierdoor volgend seizoen acteren in de vierde klasse en Loosduinen gaat een tree hogerop naar de derde klasse. Al met al heeft de ploeg uit Leiden-Noord een mooi seizoen achter de rug en zijn de doelstellingen met verve behaald. Uiteraard had de Leidse achterban het liefst promotie gezien, maar die wens ging niet in vervulling.

3 (Small)

Roodenburg-verdediger Abdou Farhane na afloop: ,,We wilden echt wat rechtzetten na vorige week. We hadden toen een offday. We begonnen nu goed. In de eerste helft waren we echt de betere ploeg. We speelden compact en we stonden goed. Toch konden we moeilijk kansen creëren. Loosduinen heeft een fysiek sterke ploeg, waar we moeilijk raad mee wisten. We hoopten al vroeg in de eerste helft op voorsprong te komen om hen de schrik op het lijf te jagen. Helaas lukte dat niet en gingen we met 0-0 de rust in. Toch bleef er geloof bij ons, want er waren nog 45 minuten te spelen. Op één of andere manier speelden we de tweede helft slordiger en voerden we onze taken minder goed uit. Sterker nog, we kwamen achter en toen wisten we dat het een moeilijk verhaal zou worden. Loosduinen bleef compact verdedigen en wij kregen geen uitgespeelde kansen. En tja, dat ze dan in de laatste minuut en in blessuretijd nog scoren is dan niet meer van waarde. De uitslag is wel geflatteerd. We waren zeker niet de mindere. We hebben een lesje in effectief afronden gekregen. Al met al promoveren zij terecht als je kijkt over twee wedstrijden. Ze hebben ons tweemaal met Haagse bluf afgetroefd.”

Farhane tot besluit: ,,Dit was meteen ook mijn laatste wedstrijd in het eerste. Ik wil meer tijd in mijn gezin steken. Ik blijf sowieso wel lid van Roodenburg. Als de nood aan de man is, zal ik er altijd staan. Ik ben en blijf een echte Roodenburger. Ik had graag met promotie willen afsluiten. Helaas is dat niet gelukt.”

Trainer Henk Buyn vult aan: ,,We hebben het niet gered. Toch ben ik trots op wat ik met deze smalle selectie heb bereikt. Ik wil daarvoor ook mijn complimenten naar de groep maken. Ze hebben gevochten voor wat ze waard waren. We hebben een hoop blessures overwonnen dit seizoen en zijn uiteindelijk keurig als tweede geëindigd. Promotie was een kers op de taart geweest. Helaas is dat over twee wedstrijden niet gelukt tegen Loosduinen. Bij deze wil ik mijn team, technische staf, verzorger en begeleiders bedanken voor een mooi seizoen.”

Loosduinen-Roodenburg 3-0 (0-0).67.Richard Nieuwdorp 1-0, 90.Sam van Poorten 2-0, 90+1 Kevin Baptiste

Scheidsrechter: Pang Toeschouwers:150

Opstelling Roodenburg: Gloire Kalangu, Mike Smit, Carlo Arnoldus, Walid Belkhir,   Jeroen van Hooidonk, Souhail Mkadmi (Mohammed El Hamami), Robby van der Blom (Mark Bok), Abdel Elbaroudi, Abdou Farhane, Zakaria Bardaa (Vincent de Vos), Daniel Fleuren.