Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag stond de laatste reguliere speelronde op het programma. Roodenburg ging op bezoek bij laagvlieger UDO met als inzet om minimaal de vierde plek op de ranglijst te behouden en zo nacompetitie af te dwingen. De ploeg uit Leiden-Noord maakte er een waar doelpuntenfestijn van. Het speelde UDO compleet van de mat. Het werd maar liefst 1-30. U leest het goed, één tegen dertig. De absolute uitblinker aan Leidse zijde was Abdel Elbaroudi. Met vijftien doelpunten  nam hij de helft van de productie voor zijn rekening.

Elbaroudi vertelt over de opmerkelijke uitslag: ,,Het was een makkelijke middag, dat spreekt voor zich. Volgens mij hadden ze een feestopstelling of zo. Dit was een wedstrijd die je misschien maar één keer in je leven meemaakt. We begonnen direct goed en kregen ontzettend veel honderd procent kansen. Toen vlogen er een paar in en waren we niet te stuiten. We gingen rusten met een 9-0 voorsprong. We wisten dat we de productie moesten opvoeren na rust in de hoop dat Blauw Zwart een steekje zou laten vallen. Ons doel was om tweede op de ranglijst te worden. Uiteindelijk win je dan met eclatante cijfers.”

Ploeggenoot Carlo Arnoldus, die vijf treffers voor zijn rekening nam, vult aan: ,,Dit is toch niet normaal. Door deze spectaculaire overwinning zijn we nu gewoon tweede geworden. Onze trainer Henk Buyn wilde aan het begin van het seizoen minimaal als vierde eindigen. We zijn boven onszelf uitgestegen vandaag. Al moet ik zeggen dat dit wel een bijzonder zwakke tegenstander was. Maar dan moet je het nog wel doen. Ik denk dat Henk en Wesley Lancel wel trots zijn. We zijn er nog niet natuurlijk, want we willen nu via de nacompetitie terug naar de derde klasse.”

Elbaroudi vervolgt: ,,We hebben vandaag als team laten zien dat in het voetbal alles mogelijk is. We hebben in de vierde klasse nu de meeste doelpunten gemaakt. Nog belangrijker is dat we er de minste tegen hebben gekregen. Dat zegt genoeg over onze defensieve kwaliteiten. Daar begint het uiteindelijk allemaal mee. Helaas hebben we in sommige wedstrijden onnodig punten laten vallen. Wellicht hadden we dan zelfs kampioen kunnen worden.”

Elbaroudi en Arnoldus zijn eenduidig in hun betoog: ,,We gaan nu wel een klein feestje vieren. Onze trainers zijn uiteindelijk wel de sleutels achter ons succes. Ze hebben met deze jonge groep een topsfeer weten te creëren. Sterker nog, ze hebben vandaag Mohammed Foudal, een B-junior laten debuteren. In de nacompetitie is het aan ons om hen terug te betalen. Dus even een klein feestje en dan moet de focus op de laatste twee wedstrijden van dit seizoen. We moeten nu doorpakken.”

UDO-Roodenburg 1-30 (0-9). Scheidsrechter: Wessel

Opstelling Roodenburg: Gloire Kalangu, Carlo Arnoldus, Walid Belkhir,  Jeroen van Hooidonk, Souhail Mkadmi, Chafik Ochan, Abdel Elbaroudi, Abdou Farhane, Zakaria Bardaa, Ricardo Bekooy, Daniel Fleuren