Vierde klasse A (zaterdag)-Zoals onze redactie afgelopen week al eerder publiceerde op onze website, had Roodenburg een belangrijke wedstrijd af te werken tegen directe concurrent Blauw Zwart uit Wassenaar afgelopen zaterdag. De ploeg van Jos van der Helm  stond voorafgaand aan de wedstrijd drie punten voor op de Leidse formatie van trainer Henk Buyn en assistent-trainer Wesley Lancel. Deze match had als inzet de vierde plaats op de rangschikking. Winst was dus puur noodzakelijk voor de ploeg uit Leiden-Noord. De overwinning kwam er en hoe. Roodenburg speelde met de Wassenaarders en had meer dan recht op de drie punten. Het werd 0-4.

De wedstrijd was amper een paar minuten begonnen of Blauw Zwart doelman Mike van Zonneveld kon al vissen. De sterk spelende Abdou Farhane onderschepte de bal in de eigen verdediging. Met een pass op maat stuurde hij Abdel Elbaroudi weg, die frivool de zestien in dribbelde om vervolgens zijn directe tegenstander in de luren te leggen. Hij behield het overzicht en speelde Zakaria Bardaa aan, die zich had vrijgelopen. Bijzonder koel ronde hij af, zoals hij vorige week ook al had gescoord in de resterende tijd tegen FC Boshuizen (1-2, eerder gestaakt, red.).

De toon was gezet en duidelijk was te zien dat Buyn en Lancel een goed strijdplan hadden. Blauw Zwart kwam er totaal niet aan te pas. Sterker nog, de Leidenaren zetten al druk met veel gogme ter hoogte van het vijandelijke strafschopgebied. Af en toe probeerden de Wassenaarders er uit te breken met het aanvalstrio Stuart Hooymans, Raymon Vosse en Guy van Vliet. Allen waren onfortuinlijk. Roodenburg sluitpost Gloire Kalangu zou de eerste helft geen enkele redding hoeven te verrichten.

De ploeg uit Leiden-Noord bleef verzorgd aanvallen en alle tweede ballen werden opgepikt. Na exact een half uur spelen kreeg het dan ook loon naar werken. Bardaa liep goed door op een verkeerde terugspeelbal. Van Zonneveld grabbelde mis en vloerde Bardaa net buiten het strafschopgebied. Vrije trappenspecialist Carlo Arnoldus mocht aanleggen. Met een snoeihard schot ramde hij de bal dwars door de opgestelde muur in de touwen. Blauw Zwart was zichtbaar aangeslagen en legde niets op de mat neer dat op voetbal leek. De achterstand werd groter in de laatste minuut van de eerste helft. Een uittrap van Kalangu kwam bij de razendsnelle Bardaa terecht. Hij snelde richting het doel en rondde oog in oog met Van Zonneveld beheerst af. Direct werd er gefloten voor de thee.

Direct na de onderbreking werd de sfeer grimmiger. De thuisploeg werd mopperig, ingegeven door het feit dat er niets wilde lukken. Na een aantal kleine opstootjes ontbrandde het duel. Er ontstond hier en daar een handgemeen. De arbiter van dienst besloot hierop het duel ruim een kwartier stil te leggen, zodat beide teams konden afkoelen. Na deze vervelende onderbreking, ging Roodenburg door waarmee het bezig was, aanvallen.

Bardaa, Arnoldus en Elbaroudi kregen wat halve kansjes. Zowaar moest Kalangu  zijn eerste redding van de middag verrichten. Met een prachtige redding tikte hij een inzet van Danny Munnier over. De Leidenaren bleven aanzetten en uit één van de opgezette aanvallen kreeg de vrijstaande Chafik Ochan de bal voor de voeten. Hij keek goed, zag de keeper te ver voor zijn doel staan. Met een fraaie boogbal lepelde hij de bal in het doel. Eentje om in te lijsten. Blauw Zwart kreeg nog maar één echte mogelijkheid in de tweede helft. Stuart Hooymans speelde zich goed vrij en schoot maar enkele centimeters over de deklat. Kort voor het einde kreeg invaller Ricardo Bekooy een drietal goede mogelijkheden om het doelsaldo op te krikken. Het ontbrak hem aan scherpte. Zo kende Roodenburg een gemakkelijke middag en deed het goede zaken.

Aankomend weekend ontvangt Roodenburg Oosterheem. Op Sportpark Noord zal er alles aan gedaan worden om ook dan de volle winst te pakken. Daarna zullen VVSB en UDO nog tegenstanders zijn van de ploeg die nog steeds hoopt op een plek in de nacompetitie.

Verdediger Farhane vertelt over de wedstrijd: ,,Ik heb echt genoten van deze wedstrijd. We moesten het doen vanmiddag en we hebben het gedaan. We stonden als een team en dan moeten ze rekening met ons houden. Iedereen streed voor elkaar en we wonnen nagenoeg ieder duel. Echt iedereen kwam zijn afspraken na. Niet één uitgezonderd. Zij konden niet omgaan met ons spel en dat was onze verdienste. Deze overwinning is volledig terecht. Volgende week moeten we dit spel weer op de mat leggen. We doen weer mee en de sfeer is geweldig binnen de groep. We moeten deze lijn vasthouden dan ligt de nacompetitie in het verschiet.”

Roodenburg-verzorger Dennis Gressie vult aan: ,,Deze uitslag verbaasde me niet. Als je zag hoe die gasten van de week trainden. Aan alles was te zien dat ze perse wilden winnen. Dan moest de trainingsarbeid er in de wedstrijd uitkomen op de grasmat. Die lag er overigens perfect bij. Dat maakte verzorgd voetbal ook makkelijker. Vanaf de eerste minuut zaten we er bovenop en had de thuisploeg totaal niets in te brengen. Als je dan kijkt hoe de goals van ons vallen. Geweldig gewoon. Ze zaten er allemaal lekker in hoor. De laatste van Chafik was er één om je vingers bij af te likken. We hebben nu een gelegenheidsdoelman in Gloire, die eigenlijk veldspeler is. Die gozer heeft één redding moeten verrichten. Was niet normaal hoe hij hem eruit werkte. Dit was een heerlijke middag voor ons en nu moeten we doorzetten. We hebben echt vertrouwen nu. Volgende week thuis tegen Oosterheem en van onderschatting mag geen sprake zijn. Die nacompetitie moet gehaald worden. We hebben het weer in eigen hand.”

Blauw Zwart-Roodenburg 0-4 (0-3).4.Bardaa 0-1, 30.Arnoldus 0-2, 45.Bardaa 0-3, 75.Ochan 0-4

Scheidsrechter: Van Drunen Toeschouwers:125

Opstelling Roodenburg: Gloire Kalangu, Robby van der Blom, Daniel Fleuren, Mike Smit, Carlo Arnoldus, Walid Belkhir (Mohammed Elhamami,  Jeroen van Hooidonk, Souhail Mkadmi (Ricardo Bekooy), Abdel Elbaroudi, Abdou Farhane, Zakaria Bardaa (Chafik Ochan)