Vierde klasse A (zaterdag)- Na de teleurstellende vorige verliespartij tegen VVSB heeft Roodenburg weer wat recht kunnen zetten. Laagvlieger Wassenaar werd op eigen terrein door de ploeg uit Leiden-Noord met een 1-3 nederlaag opgezadeld. Toch was het volgens verdediger Sabir Serray een zwaarbevochten overwinning.

De prima en overtuigend spelende bezoekers overklasten in de eerste helft de mannen uit Wassenaar volkomen en toch stond er na het rustsignaal slechts een stand van 0-2 op het scorebord. Maar in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Wassenaar zette aan en kreeg veel kansen. Die kansen ontstonden vooral vanwege de vele fouten die de manschappen van trainer Nino Poulina achterin maakten. Maar gelukkig was er 10 minuten voor het einde het goudhaantje Sipan Khalid. Hij wist op het middenveld de bal van een tegenstander te ontfutselen, waarop hij Abdel Ali Elbaroudi kon lanceren die daarop droog de 1-3 kon aantekenen. Einde oefening.

Serray: ,,De trainer was alleen over die eerste helft erg tevreden. We begonnen goed, er was goed voetbal, er werd voldoende druk gezet, maar er had gewoon meer gescoord moeten worden. Maar die twee doelpunten waren wel mooi. Bij de eerste was het Robbie Blom die de bal vanaf de zijkant voor slingerde, waarna Aymen Mizab het karwei afmaakte. Het tweede doelpunt was van Sipan Khalid zelf. In die hele eerste helft was er verder maar één serieuze kans voor de thuisclub.”

Vervolgend: ,,De tweede helft wilden we het spel van die eerste helft doorzetten, maar omdat Wassenaar vrij aanvallend begon lukte ons dat niet. Door een slordigheidje van de achterhoede werd het zelfs 1-2. De bal werd toen onvoldoende weggewerkt en via de kluts verdween de bal zo maar in het lege doel. Dat de gelijkmaker er daarna niet kwam lag aan de tegenstander zelf. Zij zaten zich zelf in de weg door hun eigen rommeligheid.”

Zoals al eerder gezegd, was trainer Poulina dus helemaal niet tevreden over die tweede helft. Maar door het pal tegen het einde van de wedstrijd gescoorde doelpunt viel alles weer op zijn plek. Het voornamelijk in de eerste helft vertoonde spel geeft het team voldoende zelfvertrouwen voor de volgende week op het programma staande kraker tegen stadgenoot VV Leiden. Maar dan moeten niet de fouten gemaakt worden zoals in de tweede helft tegen Wassenaar. Daar hoeft men volgens Serray niet bang voor te zijn. ,,Als we wat scherper waren geweest en alle kansen hadden benut had het misschien wel zo’n 8 of 9-1 kunnen worden. Maar dat bewaren we voor volgende week.”

Op de ranglijst bleef Roodenburg de nummer vijf en in een soort van in niemandsland. Van de kopgroep faalde enkel Blauw Zwart, maar dat was tegen de trotse koploper VV Oegstgeest (verslag volgt van die wedstrijd). Roodenburg kan voorlopig enkel zelf maar blijven winnen om de druk naar boven toe op te voeren.