Vierde klasse A (zaterdag)- Vorige week scheelde het niet veel of trainer Henk Buyn was gaan kwijlen van het spel van zijn ploeg. Roodenburg speelde met Blauw Zwart en was met de uiteindelijke 0-4 nog mild voor de kansloze ploeg uit Wassenaar. Een week later ploeterde de Leidse ploeg naar een zege op Oosterheem. In de laatste tellen werd het 2-1 en daarmee behield de Leidse club de kans om zich de nacompetitie in te spelen, dit tot grote opluchting van Buyn die dit keer peentjes had moeten zweten.

De winnende trainer aan het woord na de uiterst moeizame zege op de middelmatige tegenstander uit Zoetermeer. ,,Ik noem dit bonuspunten. Op de bank hielden we al rekening met puntenverlies en dat zou ons slecht zijn uitgekomen. We willen zelf achter het stuur blijven en dus moesten we wel winnen. Alles was anders dan vorige week, maar uiteindelijk zijn we er mee weggekomen en dat brengt hoofdzakelijk grote opluchting.”

Roodenburg startte nog wel voortvarend en niets wees op een lastige middag. De ‘vorm van Blauw Zwart’ leek mee te zijn genomen naar Leiden. Chafik Ochan, die de in de warming-up geblesseerd geraakte Mike Smit verving, zette zijn ploeg op voorsprong en het leek de opmaat naar een ontspannen middagje in Leiden-Noord. Niets bleek minder waar. Roodenburg zakte in en de twijfel sloop in de ploeg. De nog slechts voor de eer spelende gasten gingen onbevangen spelen en de thuisploeg stelde naar maar bitter weinig tegenover. Buyn: ,,Ik hield meer en meer rekening met de gelijkmaker en eerlijk gezegd viel het me nog mee dat die er pas kwam vlak voor rust. Het was volledig in lijn met ons spel en de wijze waarop Oosterheem daar mee om ging.”

De vrije trap die was binnengekopt, maakte dat Roodenburg vol aan de bak moest na rust. Een gelijkspel in deze fase stond immers niet op het verlanglijstje van de blauwzwarten. Buyn zag dat zijn ploeg weer de regie pakte, maar het voetbal bleef heel matig. ,,Wat een verval ten opzichte van vorige week, ja. Het lukte niet meer en de tijd begon tegen ons te werken. Ik wisselde wel aanvallend, maar wilde ook niet alle risico’s nemen, want zij loerden op de 1-2 en dat zou dodelijk zijn geweest. Gelukkig viel Mo Elhamami goed in en hij heeft ons aan de zege geholpen, dit na een prima steekbal van Carlo Arnoldus trouwens. Pal na het doelpunt werd er afgefloten en dus zijn we ontsnapt.”

Buyn was ook op de hoogte van de resultaten op de andere velden. Hij vernam dat Blauw Zwart en Haagse Hout aan het winnen waren en er kwam nog meer slecht nieuws. ,,VVSB won bij LSVV’70 en dat was nu niet bepaald gunstig voor ons. Ik heb Freek (Jansen, red.) ook even een app gestuurd onder het mom ‘wat maak je me nu’. Maar goed, we moeten het zelf doen en we leven nog. Volgende week komt VVSB op bezoek en dat duel zal waarschijnlijk bepalend zijn voor wel of geen nacompetitie. Het komt in elk geval goed uit dat we nog wat recht te zetten hebben van de nederlaag daar. Het zal moeten, maar het moet ook anders dan tegen Oosterheem. Vorige week was het derde-klasse-waardig hetgeen we lieten zien. Nu kwamen we uit op hooguit middenmoot-voetbal in de vierde klasse.”

Basisopstelling Roodenburg: Kalangu, Van der Blom, Fleuren, Farhane, Hooidonk, Ochan, Belkhir, Arnoldus, Bardaa, Mkadmi, El Baroudi.