Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg ging zaterdag met 2-3 thuis onderuit tegen laagvlieger VVSB en dreigt daarmee de top vier van de competitie uit zicht te raken. Na een matige eerste helft herstelden de Leidenaren zich in het tweede bedrijf
redelijk, maar het bleek niet genoeg om de punten binnenboord te houden.Een onnodige nederlaag, aldus Souhail Mkadmi. ,,Ik heb het gevoel dat we niet hadden mogen verliezen van deze tegenstander.”

De thuisploeg begon zoals gezegd niet goed aan de wedstrijd en ging mee in het fysieke spel van de bezoekers uit Noordwijkerhout, vervolgt de aanvaller zijn verhaal. ,,We kwamen de eerste helft totaal niet aan voetballen toe. We vonden elkaar maar niet en gingen mee met hun spel. Zij speelden vooral lang en moesten het van de tweede bal hebben en die wonnen ze ook. Bij de rust stonden we dus met 1-0 achter.”

In de rust werd voorgenomen om het eigen spelletje te gaan spelen en dat lukte ook aardig. Desondanks was het VVSB dat ook de tweede goal van de dag voor de rekening nam. Met een 0-2 achterstand werd het vooruitzicht er niet beter op, maar Mkadmi en zijn ploeggenoten weigerden al de handdoek in dering te werpen. ,,We gingen meer druk zetten en meer vooruit voetballen.
Dan geef je ook veel ruimte achter weg en daar kwamen zij met de 0-2 goed doorheen, maar we bleven doorgaan, ook daarna.”

Het was de mee opgekomen rechtsback Victor Leonora die de hoop terugbracht in Leiden-Noord en een goede actie afrondde en de marge weer naar één goal bracht. Niet lang daarna dacht Roodenburg ook op 2-2 te komen, maar volgens de scheidsrechter ging daar een overtreding op de keeper aan vooraf. Of de goal terecht afgekeurd werd, daar had Mkadmi twijfels over, maar feit was wel dat de keeper zeer aangeslagen was. Er moest zelf een ambulance het veld op komen voor de keeper en de wedstrijd lag een klein half uurtje stil. In die periode zal men een heus slotoffensief in gedachte hebben gehad, maar helaas voor de thuisploeg zorgde een individuele fout achterin ervoor dat VVSB op 1-3 kon komen. Dat Sipan Khalid in de slotseconden nog voor de 2-3 zorgde door een penalty te benutten was slechts voor de statistieken.

Mkadmi baalde achteraf logischerwijs. ,,De ploegen boven ons hebben wel gewonnen dus dat maakt het extra jammer.” Roodenburg bezet na dit weekend stevig de vijfde plaats met een behoorlijke achterstand op de top, maar ook ruim boven de rest van de middenmoot. Volgende week mogen de Leidenaren proberen het gat naar de top te verkleinen als de inhaalwedstrijd tegen
rode lantaarndrager WVC op het programma staat. ,, We zijn een goed voetballende ploeg, ik heb daar alle vertrouwen in”, sluit Mkadmi af.