Aan het begin van het seizoen 2015/2016 was Nouri Essaoui glashelder: een leuk voetballend team wilde hij bouwen en Roodenburg zondag weer op de kaart zetten zonder incidenten of nare escalaties. Onze verslaggever Sergio Rademakers sprak de bevlogen trainer in de winterstop. Zouden zijn doelstellingen tot dusverre zijn behaald? Wat zijn de plannen van Roodenburg zondag voor het restant van het seizoen?

Essaoui vertelt: ,,Het eerste deel van dit seizoen is naar volle tevredenheid verlopen. Lofti Omrani (steun en toeverlaat, red.) en mijn persoon wilden een elftal creëren  dat kan eindigen op een plaats bij de eerste acht. We staan momenteel gedeeld achtste, dus is tot dusverre onze doelstelling behaald. Belangrijker nog, we wilden dat er weer plezier en beleving zou ontstaan in de groep en dat we het zwarte seizoen van hiervoor zouden wegvagen. Vorig seizoen heeft Roodenburg zondag zich niet van haar beste kant laten zien. Ook dat is gelukt. We hebben een goede trainingsopkomst en de sfeer is opperbest. Sterker nog; onze voorlaatste wedstrijd tegen Oosterheem heeft mijn ploeg laten zien, dat het meer dan grote stappen heeft gemaakt. De wedstrijd stond bol van de provocaties van de tegenstander. Onze keeper werd letterlijk de wedstrijd uitgeschopt. We bleven rustig en lieten de boel niet ontvlammen. Het was echt onze beste wedstrijd die we dan ook meer dan terecht met 1-3 wonnen. Tevens wilden we dit seizoen een aantal A-junioren inbrengen, zodat ze zonder druk konden proeven van het seniorenvoetbal. Onze intentie is om deze A-junioren klaar te stomen voor ons vlaggenschip op zaterdag. Ook die doelstelling is tot dusverre behaald.”

Essaoui gaat verder: ,,Als we ons zo blijven verbeteren kunnen we wellicht het laatste deel van de competitie onszelf en anderen verrassen. De groep is hecht en in mijn ogen tot alles in staat. Als we gek doen kunnen we misschien  zelfs bij de eerste vijf eindigen. De verschillen op de ranglijst zijn zeker niet onoverbrugbaar. Kickers’69 is de zekere kampioen. Het is echt een goed voetballende ploeg en veel te goed voor deze vierde klasse. Op 30 januari spelen we onze eerste pot na de winterstop thuis tegen Leidsche Boys. Een hele mooie graadmeter lijkt me. Dan kunnen we zien waar we staan.”