Na de deceptie op Sportpark Noord afgelopen zaterdag (0-2 verlies) sprak onze verslaggever Sergio Rademakers trainer Henk Buyn van Roodenburg. Het Haagse Loosduinen ging in Leiden met de winst aan de haal en lijkt zeker van promotie. Of kunnen de Roodenburgers zich nog eenmaal oprichten dit seizoen?

Henk Buyn denkt niet aan een kanloze middag en wil met zijn ploeg vol aan de bak in de return. Het geloof bij de blauwzwarten is nadrukkelijk aanwezig. De trainer: ,,Media hebben ons eigenlijk al in een vroeg stadium afgeschreven ten aanzien van promotie. Dat tergt me des te meer. Het hele seizoen zijn we strijdbaar gebleven. Dat mag ook duidelijk zijn. Een aantal maanden geleden had iedereen ons al afgeboekt voor een plek in de nacompetitie. Waar staan we nu? In de nacompetitie. We zijn in de reguliere competitie als tweede geëindigd. Boven onze eigen verwachtingen. Uiteindelijk hebben we met een 18-koppige selectie het hele seizoen gespeeld. Dat je dan tweede wordt, is een compliment aan mijn groep.”

Buyn vervolgt:,,Afgelopen zaterdag hadden we een totale offday. Dat kan gebeuren, helaas gebeurde het in zo’n cruciale wedstrijd. Maar dat wil niet zeggen dat we op voorhand kansloos zijn. Als wij aankomend weekend al vroeg een treffer maken, krijgt Loosduinen ook wel de schrik in de benen. Het verlies van zaterdag is de kledingtas ingegaan en vergeten. Met deze jonge getalenteerde ploeg is alles mogelijk. Mijn jongens gaan voor elkaar en stralen dit ook uit op de training. Als ze de vorm tonen die we dit seizoen getoond hebben, is er veel mogelijk. Het blijft voetbal en als wij onze offday kunnen omzetten naar een topday is het echt haalbaar.”

Buyn over de laatste trainingen:,,Ik heb mijn team niets kwalijk genomen. Spanning, onwennigheid en overmoed. Alles komt bij zulke beslissingswedstrijden kijken. Ik heb de jongens ook aangegeven, dat er in mijn voetballoopbaan maar één beslissingswedstrijd was op neutraal terrein. Dat is nu niet meer zo, derhalve kunnen ze het nog rechtzetten. Wat een ieder ook denkt of schrijft, ik hou vertrouwen in deze geweldige spelersploeg. Ze hebben me al meer gebracht, dan ik voorafgaand aan het seizoen had verwacht. Complimenten aan  mijn groep en technische leden.”

De afzwaaiende trainer tot besluit:,,Zaterdag tappen wij uit een ander vaatje. De mannen uit Den Haag kunnen hun borst nat maken. Wij zijn zeker niet verslagen op voorhand. Er zijn nog negentig minuten af te werken. Roodenburg is tot veel in staat. Dat heeft de competitie wel uitgewezen!”