Vierde klasse A (zondag)-Gisteren ontving de zondagtak van Roodenburg het Haagse SVH. Roodenburg kent een moeizaam begin van de competitie en dus waren de manschappen van trainer Nouri Essaoui getergd tot op het bot. Ditmaal viel het dubbeltje wel de goede kant op voor de blauwzwarten. Er werd op Sportpark Noord een mooie winstpartij geboekt. De thuisploeg won met 4-2 en nam wat meer afstand van GOL Sport en Leidsche Boys, ploegen die ruimschoots verloren.

Essaoui met zijn blik op de wedstrijd: ,,We gingen volle bak de wedstrijd in en hadden ook het betere van het spel. We hadden een scheidsrechter die duidelijk aangaf waar zijn limieten zouden liggen deze middag. Shirtje trekken, balletje wegtrappen en praten zou direct geel betekenen. Dat kwam ons duur te staan. Ėén van onze jeugdige A-spelers ging tot tweemaal toe in de fout en kon dus de kleedkamer opzoeken. Dat was zwaar balen, zeker omdat we op dat moment domineerden. Toen werd het herpakken en moesten we de boel anders neerzetten. Toch kwamen zij na ruim een half uur op voorsprong. Met toch wel een kater gingen we toen de rust in.”

Essaoui vervolgt: ,,In de rust heb ik mijn jongens vertelt dat we een alles of niets spelletje gingen spelen. Achterin koos ik voor één op één, de voorhoede kreeg versterking. Dus met drie spitsen proberen een doelpunt forceren. We kwamen vervolgens terecht op gelijke hoogte. Ongelukkigerwijs kwamen zij toen weer op voorsprong en dus konden we weer opnieuw beginnen. Het gevoel bij de ploeg bleef goed en mijn pupillen lieten zich niet van de wijs brengen. We bleven beter voetballen dan de opponent. Dit resulteerde in een beauty van een goal van Oussama Belaidi. Van pakweg veertig meter wist hij vanuit de loop te scoren en liet de vijandelijke doelman zo kansloos. We bleven de aanval zoeken en kwamen warempel op voorsprong. Uiteraard heb ik toen de boel weer omgezet. Een viermansverdediging moest ons de punten brengen. De defensie bleek te staan als een huis. Uiteindelijk prikten we uit de counter de vierde erbij en vanaf dat moment waren we in veilige haven.”

De sympathieke trainer tot besluit: ,,De start van de competitie is zoals ondertussen gebruikelijk met vallen en opstaan gegaan. Vandaag heb ik gezien dat mijn ploeg heeft geknokt tot aan het einde. We hebben de drie punten binnengesleept als collectief. Ik verwacht dat ik met deze selectie, net als vorig seizoen, nog voor de nodige verrassingen kan zorgen.”

Roodenburg-SVH 4-2. Scoreverloop: 1-1 Oussama Ghazal, 2-2 Oussama Belaidi, 3-2 Nasser Essaoui, 4-2 Oussama Ghazal.