Vierde klasse A (zondag)- De zondagtak van Roodenburg heeft de laatste plaats verlaten. Aan de Boshuizerkade won de ploeg van Nouri Essaoui met 2-3 van GOL Sport waardoor die ploeg én Leidsche Boys werden gepasseerd. De blauwzwarten hebben tevens nu evenveel punten als Altior en SVH. Youssef Bourizma, aanvoerder van het team, gaat ervan uit dat zijn ploeg sowieso wel een aantal ploegen onder zich gaat houden.

De zege kwam op het juiste moment voor Roodenburg. ,,We hadden nog geen punt en we werkten er wel hard voor om eens te winnen. Je speelt uiteindelijk om te winnen en niet om er elke week vanaf te gaan. Ja, we verlangden naar een beloning van drie punten. Gelukkig hebben we die nu, hoewel we het onszelf wel onnodig lastig hebben gemaakt. We hebben veel kansen gemist en daardoor konden we GOL Sport niet van ons afschudden. Lekker is het dan wanneer de beslissende goal alsnog valt zo vlak voor tijd.”

Essaoui en Lotfi Omrani moeten het grotendeels doen met een piepjonge selectie en dat maakt dat de ploeg nog al eens fysiek tekort komt. De aanvoerder is een uitzondering binnen zijn team met 35 jaar op de teller. ,,We hebben een paar gerijpte jongens, maar voor het overige ben ik twee keer zo oud als het gros van de spelers. Dat vind ik helemaal niet erg trouwens, want ik heb het naar mijn zin met ze. Ik probeer ze te helpen en er is veel respect naar elkaar. Ja, ze luisteren ook naar me dus daarmee heb ik wel een belangrijke rol. Er zit ook veel voetbal in die gasten, maar het is aan de andere kant ook dikwijls wisselvallig. Ik zie dat er stappen worden gemaakt en ik geloof er ook in dat het alleen maar beter kan gaan.”

Volgens Bourizma zocht Roodenburg de voetballende oplossing, terwijl GOL Sport toch vooral de lange bal hanteerde. De bezoekers kregen meer kansen, maar scoren zat er aanvankelijk niet in. Sterker nog; de thuisploeg kwam eerst op voorsprong. Tien minuten voor rust prikte Roodenburg dan eindelijk raak via Abdelhak Bouchnafa. Met een stand in balans brak de rust aan.

Roodenburg kwam scherp uit de kleedkamer en dat resulteerde in de verdiende 1-2. Dit keer mocht Mo Maatoug zich laten feliciteren. Vervolgens werd het slordiger aan de kant van de formatie uit Leiden-Noord en GOL Sport kreeg weer hoop om weg te komen van het tot nu toe enkel vergaarde punt tegen Leidsche Boys. ,,Wanneer je ze zelf niet maakt, krijg je vanzelf het deksel op de neus en dat mogen we onszelf aanrekenen”, sprak de routinier geen prietpraat.

Toch werd er nog eenmaal gescoord. Niet ver voor tijd kroonde Hicham Rahmaoui zich tot matchwinnaar en dat kwam Roodenburg ook toe. ,,Dat we het dit seizoen zwaar zouden krijgen is geen verrassing, maar daarmee wil ik niet zeggen dat we laatste hoeven te eindigen. We zitten de laatste jaren telkens bij de ploegen die laag eindigen en we willen nu wel wat verder reiken. Vanaf eind oktober zijn we eindelijk compleet en dan zal het vast weer beter gaan. Daarom was het nu zo belangrijk om punten te pakken zodat het vertrouwen toeneemt. Er wordt hard gewerkt, ook op de training. De opkomst is ook goed en we hebben er plezier in. Ik denk ook dat er toekomst in het elftal zit. Al die jonge knapen kunnen voetballen en als ze de club trouw blijven, kan het er kwalitatief alleen maar op vooruit gaan. Hopelijk komen er ook nog wat leuke spelers bij na dit seizoen.”

De man met de aanvoerdersband wil zelf ook nog wel door. ,,Ja, want ik heb er schik in. Dit is mijn vierde seizoen als aanvoerder en lichamelijk gaat het nog redelijk. Meestal kom ik het eerste uur goed door en daarna wordt het lastiger. De geest wil nog wel, maar het lichaam blijft nog wel eens achter.”

Tenslotte had Bourizma ook nog een compliment in huis. ,,Het was een heel sportief duel, hoewel zij best fysiek ingesteld zijn. De scheidsrechter voelde de wedstrijd echter heel goed aan en ik mag wel zeggen dat ik in jaren niet zo’n topscheids heb megemaakt op dit niveau. Hulde voor die man.”