Vierde klasse A (zondag)- Waar vorige week nog een goed resultaat werd behaald tegen SVH, het werd een gelijkspel, hadden de Boys tegen SV DIOS niet veel in te brengen. Deze club doet nog volop mee voor de titel ‘Herbstmeister’. Leidsche Boys heeft hele andere zaken aan het hoofd. Met nog maar een punt dit seizoen staat de ploeg van interim-trainer Mike Jordens onderaan. ,,Wij kunnen vaak lang meedoen met onze tegenstander, zoals ook tegen DIOS. Uiteindelijk zie je dat de tegenstander over meer kwaliteit en  voetballend vermogen beschikt en verliezen we alsnog”, aldus Leidsche Boys speler Sander Redel.

Hervattend: ,,We begonnen erg sterk tegen de topdrie ploeg. Onder leiding van Rida Mkaddem stond onze verdediging aanvankelijk als een huis en eigenlijk hadden die gasten niet veel in te brengen. We creëerden weliswaar niet heel veel kansen, maar we konden ze prima van ons doel afhouden.”

Voor de Vlietbewoners was het zaak om dat niveau vast te houden om zo ellicht voor een daverende verrassing te kunnen zorgen. Redel gaat verder: ,,Een goed genomen vrije trap deed ons de das om. En wat volgde was tekenend voor ons dit seizoen. Al onze goede bedoelingen die we hadden aan het begin van de wedstrijd gingen de prullenbak in en we liepen constant achter de feiten aan.”

Dat blijkt uit de harde feiten: DIOS liep uit naar 5-0. Redel wil graag nog een kritische noot kraken over de leiding in deze wedstrijd: ,,De scheidsrechter had niet met twee maten mogen meten. Een lichte overtreding van ons werd bestraft, maar die van de thuisploeg werden beoordeeld als ‘binnen het boekje’. Dat was wel jammer.”

Leidsche Boys wordt nu gecoacht door vervangend trainer Jordens. Redel daarover: ,,De roerige periode op  de club is nu wel achter de rug. Wij willen als groep verder. Onze nieuwe trainer heeft de pech dat hij een aantal belangrijke spelers mist vanwege blessureleed. Hopelijk kunnen wij na de winterstop laten zien wat wij in huis hebben als we weer compleet zijn”.

Ondanks de 5-0 nederlaag kijkt Redel redelijk tevreden terug op de gespeelde wedstrijd: ,,Als team hebben we gestreden en dat stemt mij tevreden. Ik blijf er van overtuigd dat als wij strijd blijven leveren wij in 2017 zeker betere resultaten gaan behalen. Dat verdienen wij als team, maar ook zeker als club.”

De positieve woorden ten spijt: Leidsche Boys gaat de winterstop in als de nummer laatst met slechts en punt op de teller. Er werd wel drie keer gelijk gespeeld, maar de KNVB verminderde het puntenaantal met twee vanwege de wedstrijd tegen Moordrecht. Wel lijkt het erop dat Jordens straks daadwerkelijk over meer spelers kan beschikken en zo kan er wat hoopvoller worden uitgekeken naar de tweede seizoenshelft. Fors klimmen op de ranglijst lijkt niet meer mogelijk, maar stadsgenoten Roodenburg en GOL Sport staan nog wel binnen handbereik. Die clubs verloren hun wedstrijd met 2-1 van respectievelijk Delfia en SVH.