Nadat Nino Poulina in februari van dit jaar te kennen gaf dat hij Football Factory zou verruilen voor Roodenburg, heeft het bestuur van de universiteitsclub snel gehandeld. Zo werd Carlos Pinas aangesteld als hoofdtrainer. De nieuwe man op de man blikt vooruit op het aankomende seizoen 2016/2017.

Pinas neemt het woord: ,,De voorbereiding is naar omstandigheden goed verlopen. Wij zijn een studentenvereniging en dan verloopt de maand augustus nu eenmaal anders dan elders. Er waren diverse spelers die pakweg twee weken geleden hun eindscriptie hebben ingeleverd en nu pas vakantie hebben. Hierdoor miste ik in de voorbereiding een groot aantal jongens. Dat zal zich nog wel twee weken voortzetten, waarna de hele groep compleet is. Ondanks dat zie ik dat er genoeg kwaliteit binnen de selectie is. Als de rest van de groep dan straks aansluit kan ik de krachten gaan bundelen. Dan zal duidelijk worden wat de sterkste formatie gaat worden. De bekerwedstrijden heb ik gezien als oefenmateriaal, waarin dingen konden worden uitgeprobeerd. Zo kon ik met spelers schuiven en zien welke positie het beste bij hen past. Dat was voor mij belangrijker dan de uitslagen en daarmee heb ik kunnen zien dat wij ons goed kunnen meten met ploegen uit de vierde klasse.”

Pinas vervolgt zijn betoog: ,,Football Factory is acht jaar geleden begonnen met drie teams. Inmiddels zijn dat er maar liefst elf. Hierdoor kan ik een hele brede selectie creëren. Voor een trainer is dat natuurlijk een prettig idee. Het blijft maar groeien en onlangs hebben we in Leiden ook nog de El-Cid week gehad. De ervaring leert dat er nog wel een aantal spelers zullen aansluiten bij de vereniging. Aan mij de schone taak om ook daar de toppers tussenuit te halen om tot een gedegen elftal te komen. Er is in ieder geval potentie genoeg.”

Op de vraag wie kampioenskandidaat is en onderin gaat eindigen komt het volgende antwoord: ,,Eigenlijk durf ik dat niet te zeggen. Ik denk dat alle ploegen in de vierde klasse aan elkaar gewaagd zijn. Ook zijn er clubs bij waar ik totaal nog niets van weet. De sterke broeders kunnen van de minderen verliezen. En in de toppers hoeft het ook niet altijd beslist te worden. Het wordt stuivertje wisselen om de bovenste plaatsen vermoed ik. Binnen Football Factory hebben we ambities. We mikken op een plek in de top vijf en we willen een periodetitel binnenhalen. Een periodetitel zie ik als een hoofdprijs. Ik ben hier gekomen met een enorme drive. Laat de competitie maar beginnen. We hebben er zin in en nogmaals, we gaan van ons doen laten spreken in deze klasse.”

De jongste club van Leiden opent komende zaterdag tegen min of meer buurman VV Leiden, dat een prima voorbereiding kende. Vervolgens komt Woubrugge op bezoek, dit jaar onder leiding van Jur Geus. Daarna treft Football Factory al Roodenburg, de club dus waar de vorige trainer naar toe vertrok.

Mutaties per juni 2016:

Gekomen: Carlos Pinas (trainer, UDO), Danny Boers (DoCoS), Wesley Sels (DoCoS), Pablo Janssens (FC Boshuizen), Glenn Oostveen (lager elftal), Francisco Corte Real (lager elftal), Tjewei Hu (lager elftal), Shaq Luidens (vv Leiden), Albertino Hooi (Lugdunum), Greg Limon (assistent-trainer), Abe van der Slot (VVSB).

Vertrokken: Kay Labrie (Roodenburg), Tim Slingerland (Roodenburg), Nino Poulina (trainer Roodenburg), Rocky Poulina (gestopt).

Note red: zodra de laatste aanpassingen bekend zijn, zal dit worden meegenomen in de verslaggeving van Football Factory.