Vierde klasse A (zondag)- Toofan is volgende week de laatste tegenstander in de reguliere competitie die Warmunda pootje kan lichten. Wanneer dat ook niet lukt dan blijven de Warmonders ongeslagen in 2016 en werd er niet meer verloren na 20 september 2015 (!!). Een ongekende reeks aan uitstekende resultaten, zeker voor de niet elk seizoen verwende aanhang van de blauwwitten. De titel ging Warmunda aan de neus voorbij. Eigenlijk te gek voor woorden..

De mannen van trainer Alan Campfens moesten zondagmiddag op bezoek bij WIK in het Zuiderpark in Den Haag voor hun 23e competitiewedstrijd. WIK (Willen Is Kunnen) is een gezellige Haagse club met mannen die van tatoeages, voetbal, plezier en de derde helft houden. Toch wordt er daar ook redelijk gevoetbald. Zij stonden op de 5e plek en in de vorige wedstrijd thuis bij Warmunda werd slechts met 1-0 verloren.

De Warmonders begonnen deze wedstrijd vol vertrouwen om hun ongeslagen reeks voort te kunnen zetten.  Echter de wedstrijd kwam in die eerste helft niet echt op gang. Er gebeurde volgens aanvaller Patrick Kalkman dan ook weinig en beide teams kwamen niet in problemen. ,, Misschien hadden we in die eerste helft een strafschop moeten hebben, maar de scheidsrechter besliste anders en dus gingen we zonder trammelant rusten met een 0-0 stand.

Vervolgend: ,,De tweede helft ging anders. We kwamen goed uit de startblokken en bleven rustig ons spelletje spelen en geduldig wachten op de kansen die ongetwijfeld zouden gaan komen. Het was goed te merken dat onze tegenstanders slechts éénmaal per week en misschien wel helemaal niet trainen. We waren conditioneel gewoon veel beter en ook ons veldspel kwam beter uit de verf. Die kansen kwamen dan ook. Zonder al te veel inspanning wisten we twee keer te scoren. Sjoerd Winkelman en Wout van Winsen waren de doelpuntenmakers. Verder was het gewoon een leuke en sportieve wedstrijd zonder hoogtepunten tegen een prettige tegenstander.

De routinier over de toekomst. ,,Nog één wedstrijd volgende week thuis en dan zit de competitie er op. Dan gaan we ons voorbereiden op de promotie wedstrijden op 29 mei en 5 juni tegen de nummer 12 van de derde klasse C. Dat moeten happenings worden want zo ver ik weet heeft de club nog nooit in de derde klas gespeeld. Overigens is deze competitie voor ons en voor de vereniging al een succes en is er een topprestatie geleverd. Altijd speelden we onderin in onze klasse en nu zijn we schitterend en onbedreigd tweede. Er is echt een stijgende lijn bij ons te ontdekken, want ook het tweede team doet het fantastisch. Alleen jammer dat de Kickers dit jaar net iets beter waren dan wij en dus kampioen zijn geworden. In ieder geval hebben we deze wedstrijd ook weer gewonnen, staat onze ongeslagen reeks nog steeds, scheen de zon heerlijk en was het verder een mooie dag. Ondanks het verlies van de thuisploeg was het in hun clubhuis na afloop reuze gezellig en werd het daar waarschijnlijk nog heel laat. Zo is voetbal toch heerlijk ?”