Vierde klasse C, (zaterdag)- Er is genoeg over geschreven: het was een bizar seizoen voor Woubrugge. Hoopvol gestart, hopeloos geëindigd. Meest in het oog springend was het aantal blessures dat de ploeg van de scheidende trainer Erwin ver der Zee teisterde. Vrijwel geen wedstrijd kon hij beschikken over de volledige selectie. Twee wedstrijden springen in het oog wat betreft het aantal spelers dat uitviel met een kwetsuur.

Uit tegen Nieuwkoop incasseerde Woubrugge een 5-1 nederlaag en zag drie spelers geblesseerd het veld verlaten. Zaterdag speelde de ploeg uit in en tegen Gouda: het werd 5-0 en weer moesten drie spelers naar de kant. Dat gebeurde reeds in de eerste helft en spelers met pijntjes werden gedwongen een hele wedstrijd te spelen. Van der Geijn hierover: ,,Ik moest er ook uit. Ik was licht geblesseerd geweest, maar tijdens de warming-up leek alles oké. Dat bleek dus niet het geval en ik moest eruit. Het stond al 3-0 en er viel voor ons geen eer te behalen. De nederlaag zo klein mogelijk houden was alles wat ons restte. Het is een wat treurige manier van spelopvatting misschien, maar wat schiet je er mee op met 9-0 de boot in te gaan?”

De verdediger erkent dat de moed de ploeg in de schoenen is gezonken. ,,We begonnen goed, daarna is alles mis gegaan. Er valt voor ons geen eer meer te behalen. Logisch dat de strijdlust soms ver te zoeken is. Voetballen is mijn hobby en ik vind het ondanks alles elke week weer leuk om in het veld te staan. Toch word ik na een wedstrijd als vandaag wel eens moedeloos.”

Moerkapelle, WVC en Oudewater wachten Woubrugge nog. ,,Daar halen we zeven punten vandaan”, meldt Van der Geijn zelfverzekerd. Dan sluiten we nog aardig af eventueel. ,,En wat volgend seizoen betreft: we gaan dan gewoon weer voor het kampioenschap.”