Vierde klasse A (zaterdag)- Tot ongeveer de zeventigste minuut kon UDO Blauw Zwart in bedwang en van scoren (af)houden. Na de 0-1 voor de ploeg uit Wassenaar was het gedaan met het verzet van de thuisploeg en liep de nieuwe koploper uit naar 0-3. Desalniettemin kon UDO volgens verdediger Tim Lichtenbeld terugkijken op een puike wedstrijd. ,,Maar een beloning zou wel lekker zijn geweest.”

lav-small

Tot aan deze wedstrijd noteerde Blauw Zwart een gedeelde tweede plaats achter Oegstgeest, terwijl de ploeg van Nikivor van Rijn door twee overwinningen terug te vinden was op de zevende plaats. De geelzwarten waren van plan om het de opponent flink lastig te maken, ondanks het gegeven dat de ploeg van Jos van der Helm wel eens hoge ogen kan gaan gooien. Lichtenbeld: ,,We waren er op gebrand een goed resultaat neer te zetten, waardoor we wellicht wat verder konden stijgen op de ranglijst. We hebben het goed gedaan mag ik wel zeggen. Zeker voor rust was er sprake van balans en kregen beide ploegen wat kansen, hoewel die niet levensgroot waren. Bij ons kwamen Koen du Maine en Patrick Vergeer in scoringspositie. De 0-0 halverwege was wel in lijn met de krachtsverhouding.”

Volgens Lichtenbeld veranderde er niet veel na rust. ,,Zij hadden wel meer balbezit en toonden meer initiatief, maar wij loerden op de uitbraak. Ook nu konden beide ploegen scoren, maar stilaan kregen we het wel lastiger. Vooral hun lopende middelste middenvelder was ons tot last. De 0-1 kwam uit een voorzet die werd ingekopt. Vanaf dat moment moesten wij er meer uitkomen en daardoor ontstond er meer ruimte voor Blauw Zwart en daar wisten ze uiteindelijk nog tweemaal raad mee. Al met al denk ik wel dat dit een geflatteerde nederlaag is. Zoveel beter waren ze niet en daarom was het leuk geweest om een puntje te pakken. Dat zou wat meer hebben gedaan met onze moraal.”

lav-2-small

Voor Blauw Zwart, dat profiteerde van de uitglijder van Oegstgeest, scoorden Adrian Koziel, Luc van Zelst en Iliass Assabban. De Oegstgeestenaar vervolgt zijn bevinding: ,,We hebben ons kranig geweerd en hier kunnen we verder mee. Ik vind niet dat wij een ploeg hebben om bij de onderste ploegen te eindigen. We spelen al veel beter dan in het begin van het seizoen. We hebben een jonge ploeg, maar vinden elkaar steeds beter. Ik zie dan ook mogelijkheden voor de komende wedstrijden tegen KSD/Marine en Wassenaar.”

lav-5-small

Na KSD haalt UDO inderdaad in tegen Wassenaar, maar daarna wacht een meer in het oog springende wedstrijd. ,,Ja, dan spelen we tegen Oegstgeest. Naar die pot kijken we al uit en we hebben er veel zin in. Maar dat is pas over drie weken. Laten we eerst er voor gaan om zes punten erbij te hebben tegen die tijd. Op basis van ons spel tegen Blauw Zwart, in elk geval over zeventig minuten bezien, liggen er mogelijkheden.”

Bij UDO debuteerde Freek van Moorsel in de hoofdmacht en volgens Lichtenbeld deed de jongeling dat met verve. Een pluim is hierbij dan ook uitgereikt. Die kwam ook nog eens van Van der Helm namens Blauw Zwart. ,,Dit was zeker geen makkelijke vracht. Wel hadden we moeten scoren voor de pauze, maar het zegt ook veel over de tegenstander dat dit pas lukte in de slotfase.”

Basisopstelling UDO: Van der Maat, Juffermans, Lichtenbeld, Uittenboogaard, Van Moorsel, Gras, M.Bakker, P.Franken, Vergeer, Du Maine, Isik.

lav-6-small

Foto’s: met dank aan lichtenbeldfoto.nl