Vierde klasse A (zaterdag)- Waar andere teams eerder weinig moeite hadden om te scoren tegen laagvlieger WVC had UDO dat zaterdagmiddag wel. De Oegstgeestenaren wonnen weliswaar met 1-2 in Roelofarendsveen, maar echt heel tevreden konden de bezoekers niet zijn met de magere overwinning. Het betekende voor de ploeg wel de tweede zege dit seizoen.

lav-5-small

WVC ging eerder met ruime cijfers onderuit tegen FC Rijnland (2-7), VV Oegstgeest (13-1), VV Leiden (10-0) en VVSB (0-5). In vier duels kreeg de Weteringse Voetbal Combinatie maar liefst 35 doelpunten tegen en maakte het zelfs slechts drie treffers. ,,Dat wisten we van tevoren, maar we hadden moeite met hun spel’’, vertelt UDO-verdediger Timo Lichtenbeld. ,,Zij zakten logischerwijs ver terug en stonden met negen man in hun eigen zestien.’’

lav-6-small

De gasten kregen in de rest van het veld genoeg ruimte om te voetballen van WVC. ,,Zij gaven ons het initiatief en wij hebben het daarmee altijd lastig. We hadden ontzettend veel balbezit, maar dan moet je er wel wat mee doen. Het team was heel erg zoekende naar een gaatje om door die defensie van WVC heen te komen, eigenlijk de hele wedstrijd. We wisten geen raad met dat balbezit, want normaal gesproken zijn wij juist de ploeg die graag het initiatief laat bij de tegenstander. Daar moeten we onszelf wel in verbeteren. Ik denk namelijk dat we het nog wel vaker gaan meemaken’’, aldus Lichtenbeld.

lav-4-small

UDO nam wel de leiding in de eerste helft. Uit een voorzet van middenvelder Daniël Gras opende Patrick Vergeer de score, maar daarna kregen de mannen uit Oegstgeest niet echt uitgespeelde kansen. ,,We hebben in de rust goede afspraken gemaakt over hoe we het balbezit moesten uitspelen’’, vervolgt Lichtenbeld. ,,Maar in de tweede helft was het niet veel beter.’’

lav-3-small

Na de pauze hadden de zwart-gelen moeite om afstand te nemen. Lichtenbeld zorgde voor de bevrijdende 0-2 met een prachtig afstandsschot van zo’n twintig meter afstand. ,,Dat was wel een lekkere, dan weet je dat de overwinning binnen is.’’ Doelman Pieter Heeren ging in de slotseconde van het duel nog in de fout bij de 1-2. De goalie wilde een aanvaller van WVC uitkappen, maar dat mislukte. De drie punten kwamen daarna niet meer in gevaar.

Door de zege komt UDO op zes punten en stijgt de ploeg naar de zevende plek op de ranglijst. Het team van Nikivor van Rhijn heeft echter pas vier duels gespeeld in tegenstelling tot de meeste andere clubs die al vijf wedstrijden in actie kwamen. Twee weken geleden werd nog de eerste competitieoverwinning geboekt op bezoek bij Oosterheem (1-3).

lav-small

Komend weekend neemt UDO het in eigen huis op tegen Blauw Zwart, dat zaterdag dorpsgenoot Wassenaar met 3-0 versloeg. Kim Theil (2) en Iliass Assabban waren trefzeker voor de thuisploeg. De equipe van trainer Jos van der Helm bezet met dertien punten een gedeelde tweede plek samen met VV Leiden, dat wel een beter doelsaldo heeft. De achterstand op koploper VV Oegstgeest bedraagt twee punten.

lav-2-small

Foto’s: met dank aan lichtenbeldfoto.nl