HomeZaterdagVierde klasseUDO verslaat Woubrugge en heeft weer zicht op middenmoot

UDO verslaat Woubrugge en heeft weer zicht op middenmoot

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het seizoen van UDO verloopt nog niet helemaal naar wens. De Oegstgeestenaren doen mee in de onderste regionen van de vierde klasse. ,,Daar horen wij niet thuis’’, zegt verdediger Timo Lichtenbeld. ,,We horen minimaal in de middenmoot te staan.’’ Dankzij een 2-1 thuiszege op Woubrugge vindt de formatie van trainer Nikivor van Rhijn in ieder geval weer die aansluiting.

lav-small

Dat was een zeer welkome driepunter na vijf duels zonder overwinning. De laatste dateerde van begin oktober, toen UDO ‘maar’ met 1-2 won bij hekkensluiter WVC. Sindsdien speelde de ploeg één keer gelijk tegen KSD-Marine (2-2) en verloor het vier keer van respectievelijk Blauw Zwart (0-3), Wassenaar (2-3), VV Oegstgeest (1-5) en VVSB (2-0).

lav-2-small

De thuisploeg had in de openingsfase moeite met laagvlieger Woubrugge, dat in het seizoen 2014/15 nog gewoon als twee eindigde in 4C. ,,Wij spelen altijd 4-3-3, terwijl tegenstanders in deze klasse vaak 4-4-2 spelen’’, vertelt Lichtenbeld. ,,Dan moeten wij vaak in de beginfase even zoeken hoe we het gaan doen. Dat gaat steeds beter, maar het heeft soms te veel te tijd nodig. Verdedigers gaan dan zwemmen en twijfelen welke tegenstander ze moeten oppakken.’’

Zonder onder anderen Daniël Gras, Daan Kok en Laurens Franken had UDO in de eerste helft weinig grip op de wedstrijd. ,,Het was rommelig. Na rust gingen we pas écht knokken.’’ Hoewel de tegengoal er al snel in lag bij de Oegstgeestenaren (doelpunt Dennis Boer, red.). Lichtenbeld: ,,In tegenstelling tot de weken ervoor, zoals tegen Oegstgeest onder andere, kakten we nu niet in ondanks de snelle tegengoal. Dat was heel positief om te zien.’’

lav-3-small

Aanvaller Patrick Vergeer zorgde in de tweede helft met twee goals voor de overwinning: 2-1. Volgens Lichtenbeld had de voorsprong daarna nog groter moeten worden. ,,We hebben nog wel kansen gehad op de 3-1, maar het belangrijkste is dat we nauwelijks kansen meer hebben weggegeven. Het stond goed achterin.’’

lav-4-small

Dankzij de overwinning staat UDO nu op de elfde plaats met slechts twee punten achterstand op nummer zeven Oosterheem. ,,Wat dat betreft ligt het heel erg dicht bij elkaar’’, vertelt Lichtenbeld. ,,Als we deze wedstrijd hadden verloren, dan had er nu heel anders uitgezien. Wij moeten naar een plek in die middenmoot.’’

Daarvoor zijn de punten hard nodig. Over twee weken gaat UDO op bezoek bij nummer vier VV Leiden, dat dit seizoen minimaal meedoet om een periodetitel. De ploeg van trainer Cees van Tongeren won drie duels op rij en heeft de vorm te pakken. Een moeilijk karwei dus voor UDO.