In de vierde klasse A van het zondagvoetbal is het Leidsche Boys nog niet gelukt om een wedstrijd winnend af te sluiten. De formatie van coach Jan Wansink sprokkelde tot nu toe slechts twee puntjes bijeen. Komende zondag ontmoeten de roodwitten in eigen huis het op de derde plek bivakkerende Taurus. Verdediger Mike van Eenennaam blikt hoopvol vooruit.

De 24-jarige Alphenaar maakte na de zomer zijn debuut in het standaardelftal van de roodwitten. ,,Ik ben vorig seizoen op zaterdag in een vriendenteam bij Leidsche Boys gaan voetballen, het vijfde elftal. Het is een kleine club en je kent al snel bijna iedereen. Erg gezellig. Daarvoor had ik vijf jaar niet gespeeld. Dit seizoen speel ik in het weekend twee keer. Op zaterdag doe ik mee in het tweede en op zondag in het eerste”, vertelt Van Eenennaam.

Met het tweede team van de recreatieve zaterdagtak bezet Van Eenennaam een plek in de middenmoot van de zesde klasse. Het meer prestatief ingestelde eerste elftal van de zondagafdeling draait aanzienlijk minder. Met twee punten uit zeven wedstrijden staat de equipe, dankzij een beter doelsaldo dan GOL Sport, op de voorlaatste plaats.

,,We zijn deze competitie natuurlijk begonnen met een bijna nieuwe groep. Daardoor hebben we veel punten verspeeld. Het wordt nu langzamerhand tijd dat we eens wat punten gaan pakken. Probleem is wel dat we een kleine selectie hebben”, meent Van Eenennaam.

roodenburg_leidsche_boys177_171016

Afgelopen weekend ontbraken tegen Delfia Patrick Derogee en de aanvallers Trogillio Pinas en Kevin Groenendijk. De Leidenaren bleken niet in staat die absentie op te vangen. Een 5-1 nederlaag was het gevolg. ,,Er zat wel meer in voor ons, maar ja…Ik weet ook niet of zij er komend weekend tegen Taurus weer bij zullen zijn. Van die club weet ik trouwens helemaal niets. Wat ik wel weet is dat de sfeer bij ons sowieso goed is. Ook als we verliezen is het na afloop erg gezellig.”

In het dagelijks leven is de Alphenaar op de weg te vinden. ,,Ik ben vrachtwagenchauffeur. Ik kan dus niet zonder rijbewijs. Na de wedstrijden drink ik dan ook altijd cola. Ik zit de hele week op de weg. Het wordt steeds drukker. Voor mij is het een uitdaging om te proberen te laden of lossen op momenten dat er files zijn.”

roodenburg_leidsche_boys125_171016

In de formatie van Jan Wansink is Van Eenennaam steeds in de achterste linie te vinden. ,,Ik speel als voorstopper, maar ook wel als links- of rechtsachter. Gewoon daar waar de trainer mij nodig heeft. Ik ben links- en rechtsbenig. Het maakt mij dus niet uit. Af en toe ga ik mee naar voren en neem ik een vrije trap. Zoals tegen Floreant toen ik op die manier scoorde.”

Of Van Eenennaam komende zondag ook aan een doelpuntje toekomt is de vraag. De Delftse opponent – een studentenvoetbalvereniging – verloor in de huidige jaargang pas eenmaal en incasseerde in vier duels op vreemde bodem slechts twee tegentreffers. De 1-1 remise die de Delftse studenten het afgelopen weekend GOL Sport moesten toestaan biedt echter wellicht perspectief voor de pupillen van Wansink. Ook al in de wetenschap dat de Leidenaren zelfs met negen man een 1-0 achterstand wisten weg te werken. Daarnaast werden de punten die Leidsche Boys tot nu toe verzamelde in eigen omgeving veroverd. Tegen GOL Sport eindigde de ontmoeting in 1-1 en het knotsgekke treffen met Roodenburg kende een 6-6 eindstand. ,,Al met al gok ik op een gelijkspelletje”, stelt Van Eenennaam dan ook optimistisch.

roodenburg_leidsche_boys183_171016

Foto’s: duel Leidsche Boys-Roodenburg (6-6), J.P. Kranenburg