Gisteravond trainde de selectie van derdeklasser Koudekerk als voorbereiding op het treffen met Siveo’60 van komende zaterdag. Op deze avond stond de training zelf uiteindelijk niet centraal. Trainer Alex Redel deelde zijn manschappen namelijk mee dat hij aan zijn laatste seizoen bezig is aan de Gruttolaan en dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging in zijn trainerscarrière.

Redel: ,,Ik ben aan mijn vierde seizoen bezig bij deze club en dat is tegenwoordig al heel wat. De reden dat ik hier zo lang zit is simpel. Al die tijd heb ik het naar mijn zin gehad en het was en is leuk werken hier. De samenstelling van de groep wisselde regelmatig en daarom was het telkens weer een uitdaging om er wat moois van te maken. In het lopende seizoen gaat het ook weer niet verkeerd met en voorlopige tweede plaats en we gaan er alles aan doen om ons bovenin te handhaven. Ik wil met een goed gevoel uitzwaaien straks.”

De ex-speler van onder meer Lugdunum en RCL is vlot met zijn besluit om na dit seizoen elders aan het werk te gaan. ,,Ik kan wel wachten tot na de winterstop, maar het is nu eenmaal zo dat er meer trainers zijn dan clubs. Ik zit vol ambitie en wil heel graag stappen blijven maken als trainer. Nu weet iedereen waar hij aan toe is. De club heeft genoeg tijd om een opvolger te vinden en ik ga kijken wat er op mijn pad komt. Nee, ik heb nu nog geen idee. Maar het kan ook gauw gaan in de voetballerij. Een Leidse club zou mooi zijn, maar werken bij een ambitieuze club uit een dorp noem ik ook zeker geen straf.”

Redel werkte eerder onder meer als assistent-trainer bij ARC dat destijds nog op een hoger plan speelde. Bij Koudekerk bereikte de in Leiderdorp woonachtige oefenmeester in de laatste twee seizoenen de nacompetitie voor promotie.redel-small