Vierde klasse A

Zaterdag 10 december

VV Leiden-Oegstgeest

De Grote Finale van de eerste helft van het seizoen in de vierde klasse staat zaterdag op het programma. De bezoekers kegelen wekelijks de tegenstanders met het grootste gemak omver en de gastheren lijken nu echt een stabiel team te zijn. De ploeg won de laatste vijf wedstrijden op rij en mag zich inmiddels de naaste belager van Oegstgeest noemen. Dat de marge vier punten is geeft natuurlijk wel een aangename uitgangpositie voor de ploeg van Huig Jan Heeringa. Met zestig doelpunten voor uit twaalf wedstrijden is het ook met afstand de meest trefzekere ploeg uit de afdeling. Het treft echter zaterdag wel de minst gepasseerde defensie en dat maakt het treffen al bijzonder interessant. Nog een feitje: Oegstgeest verloor voor het laatst op 8 oktober, VV Leiden een week later. Het kan niet anders of het wordt een heerlijk treffen in de Morsch met een onvoorspelbare uitslag.

UDO-Football Factory

UDO krijgt bijna wekelijks de complimenten en lijkt ook steeds beter te gaan spelen. Zaterdag werd de ploeg nog bedolven onder de loftuitingen nadat het met 2-1 van FC Rijnland had verloren. De punten blijven echter achter bij de schouderkloppen. In Football Factory lijkt een hapklaar brokje te wachten. De ploeg presteert niet naar verwachting en zelfs van het uiterst zwakke WVC werd niet gewonnen. De studentenploeg moet welhaast van UDO winnen wil het niet de rest van het peloton uit het zicht zien verdwijnen. Trainer Carlos Pinas tracht tot nu toe vergeefs het geloof in eigen kunnen aan te praten, maar het lijkt vechten tegen de bierkaai. Zijn collega Nikivor van Rijn zit wat betreft in een luxere positie. Zijn team is piepjong, maar is een ware eenheid en heeft geloof in eigen kunnen. Ze lijken dan ook favoriet voor de zege in deze ontmoeting. Aan de andere kant; het lukte de roodzwarten een enkele keer om verrassend uit de hoek te komen. Zo moest het sterke Van Nispen volle bak geven om de winst te grijpen in Leiden. Op vreemd terrein scoorde Football Factory pas twee keer..

Wassenaar-FC Rijnland

Op kousenvoeten is FC Rijnland omhoog geslopen en staat inmiddels zesde. Het is een positie die niemand in september nog van de ploeg had verwacht. Als je ook nog eens bedenkt dat FC Rijnland te maken heeft gehad met het nodige blessureleed, dan is de prestatie van trainer Roberto Escudero en zijn mannen simpelweg bewonderingswaardig te noemen. Het bezoekende Wassenaar heeft slechts een puntje minder en kan voorlopig als belager even afgeschud worden. Dat niet alleen, het zou zomaar kunnen dat FC Rijnland bij de winterstop hoog in de middenmoot staat. Een bescheiden feestje is dan wel op zijn plaats.

Woubrugge-Roodenburg

Het was een zwarte zaterdag voor Roodenburg. Met het verlies tegen VV Leiden gingen alle illusies aan gruzelementen. Trainer Nino Poulina bracht zijn frustraties en onmacht in niet mis te verstane bewoordingen naar buiten (op woensdag in het LD en even later op deze website het interview, red.). Een periodekampioenschap is het enige dat licht zou kunnen brengen in de duisternis. Het klinkt allemaal somber voor een ploeg op de vijfde plaats, maar Roodenburg had zoveel meer verwacht. Poulina kijkt al over dit seizoen heen naar het volgende. Wedstrijden als tegen Woubrugge moeten leermomenten zijn. Winst en leuk voetbal waarbij het team ook werkelijk als collectief speelt is nu wekelijks het hoofddoel. Eerst eens kijken of de ploeg uit Noord over de teleurstelling heen is. Woubrugge speelde afgelopen zaterdag verdienstelijk gelijk in De Zilk tegen Van Nispen.

Vierde klasse A

Zondag 11 december

DIOS-Leidsche Boys

Een mijlpaal voor de Boys aan de Vliet jongstleden zondag: het eerste puntje werd gepakt en gehonoreerd. Of dat genoeg zelfvertrouwen geeft om ook DIOS te weerstaan is een open vraag. De Leidenaren doen het na het vertrek van Jan Wansink zonder trainer en als we de berichten mogen geloven zijn er in de selectie ook nieuwe gezichten te ontwaren. Michael Jordens is op dit moment even aan het roer om alles in goede banen te leiden. Het zal moeilijk worden om in de rest van het seizoen van die akelige laatste plaats af te komen, maar een puntje in Nieuw-Vennep bij DIOS zou een mooie start zijn.

Delfia-Roodenburg

De laatste wedstrijd van Roodenburg dateert al weer van drie weken geleden toen met 4-2 van SVH werd gewonnen. Een griepgolf en een afgelasting stonden verdere wedstrijden in de weg. Je mag nu aannemen dat de jonge ploeg gebrand is weer eens de wei in te mogen en te laten zien dat ze niet afgeschreven zijn. Delfia is geen wonderploeg en vooral jonge, technisch vaardige en ambitieuze spelers kunnen het team verrassen en in problemen brengen. Trainer Nouri Essaoui hamert er steeds op dat de ploeg vooral aan het leren is, maar concrete resultaten in de vorm van punten pakken zou ook leuk zijn.