De spanning in de vierde klasse A wordt er per week niet minder om. Vier clubs lijken te gaan strijden voor de titel, hoewel Roodenburg zich ook nog wil mengen tussen de toppers. Voor Woubrugge in 4C wordt het de hoogste tijd om aan te zetten om nog een prijs te kunnen pakken. Op zondag blijft Warmunda het onverminderd goed doen en de derde klasse lijkt haalbaar. Een wekelijks rondje langs de velden.

Zaterdag

4A

LSVV ’70 heeft ook na afgelopen weekend samen met Haagse Hout de beste papieren voor de titel in de vierde klasse A. Dankzij Guus van Kessel en Michiel Ebbing, die beiden op aangeven van speler/trainer Freek Jansen het net lieten bollen, passeerden de studenten opponent Oosterheem vrij eenvoudig. Opvallender dan de uitslag in Zoetermeer was het gegeven dat speler Nils de Groot zich voor de derde keer dit seizoen wist te verslapen voor een duel dat om 14:30 uur werd afgetrapt. Het is kenmerkend voor de club die zaterdag opgaat voor de achtste opeenvolgende zege, thuis tegen FC Boshuizen. De blauwgelen zorgden dit seizoen een paar keer voor een stuntje, maar blijken niet constant genoeg om een ware rol van betekenis te spelen. LSVV geldt dan ook als uitgesproken favoriet om zaterdag voor de tweede keer dit seizoen met de zege aan de haal te gaan in de stadsderby. Aan de Boshuizerkade kende LSVV eerder ogenschijnlijk weinig moeite om de wedstrijd naar zich toe te trekken; 2-7.

Een aantal kilometers verderop kan Leiden haar stadsgenoot een goede dienst bewijzen als het op bezoek gaat bij Blauw-Zwart. Terwijl Leiden afgelopen weekend Wilhelmus verpletterde (9-1), beleefde ook de ploeg van Jos van der Helm een makkelijke middag door UDO met 7-0 klop te geven. De druk om te promoveren is hoog bij de Wassenaarders en dus moet er gewonnen worden van Leiden, wat het eerder ook deed in de Mors (1-3). Bij de roodwitten is de druk om naar de derde klasse te gaan minder groot, maar de wil des te groter. Het wil echter maar niet lukken om daadwerkelijk aan te haken bij de bovenste ploeg voor de ploeg van Maurice Jansen, ook niet in zijn laatste seizoen als trainer van de Morschclub. Wil Leiden enigszins mee blijven doen, dan zal het in ieder geval niet moeten verliezen zaterdag in Wassenaar.

Roodenburg hoopt zaterdag in de uitwedstrijd bij sv Wassenaar de tiende seizoenzege bij te schrijven, nadat de Leidenaren afgelopen zaterdag niet in actie kwamen. Roodenburg werkt toe naar een relatief eenvoudige serie van drie wedstrijden waarna twee duels volgen waar het er echt om gaat. Na Wassenaar, Football Factory en Wilhelmus wachten namelijk confrontaties met LSVV en Blauw-Zwart. Wil Roodenburg aanspraak maken op promotie dan zou het vooral in die krachtmetingen uitstekende zaken kunnen doen. Roodenburg won eerder dit seizoen met 5-2 van Wassenaar op Sportpark Noord.

Ook LVV Football Factory stond afgelopen zaterdag stil en dus kan alle aandacht uit naar komende zaterdag, zou je zeggen. Niets is minder waar, want ook komende zaterdag speelt de ploeg van Nino Poulina geen competitiewedstrijd. Een team dat wel op het toneel mag verschijnen is Leidsche Boys. De Vlietbewoners kunnen nu al spreken van een florissanter seizoen dan het voorgaande en kunnen zaterdag mogelijk nog eens een sprong maken op de ranglijst van plaats tien naar plaats negen of acht. Dan moet er wel gewonnen worden, uit bij Wilhelmus. Een klus die te klaren moet zijn voor de ploeg van Houssin Bezzai. Wilhelmus geldt als het lelijke eendje van de zaterdag vierde klasse en behaalde deze jaargang slechts één schamel puntje (thuis tegen Boshuizen, 3-3). Bovendien kunnen de bezoekende Boys, wanneer er twee keer wordt gescoord, de grens bereiken van 100 tegendoelpunten voor de nummer laatst.

4C

Voor Woubrugge is het een seizoen waarin het de hoge verwachtingen moeilijk kan waarmaken. Zo werd er na de winterstop pas één keer gewonnen, uit bij laagvlieger Rijnstreek (3-5). Omdat het grasveld van Aarlanderveen het niet toeliet, kwam Woubrugge afgelopen weekend niet in actie. Komende zaterdag wacht de loodzware opgave de ijzersterke koploper Nieuwkoop terug te dringen. De ploeg van scheidend trainer Koos van Zoest kent een formidabel seizoen met tot op heden vijftien zeges en één gelijkspel. Ook Woubrugge moest eerder dit seizoen ruimschoots buigen voor de aanstaande kampioen; 5-1.

Zondag

4A

Warmunda gaat zondag op zoek naar zege nummer elf in de competitie. De ploeg van Alan Campfens reist dan af naar Den Haag, waar het als voorlaatste geklasseerde sv Houtwijk de uitdager is. De derde klasse lonkt voor blauw-wit en daarom lijkt onderschatting een van de grootste gevaren in de laatste fase richting het einde toe. Als de dorpsclub erin slaagt elke zondag weer het beste in zich naar boven te halen dan moet de tweede plek een feit zijn. Te beginnen dus met Houtwijk, dat eerder dit seizoen met 3-1 onderuit ging op Sportpark Overbos.

Leidsche Boys gold lange tijd als naaste belager van Warmunda, maar maakte de afgelopen weken een pas op de plaats. Zo gingen de laatste drie duels stuk voor stuk verloren voor de Vlietbewoners. Het zal dan ook uit een ander vaatje moeten tappen dan in de laatste wedstrijden, maar ook dan het eerder gespeelde duel met Oranjeplein-Postduiven, de opponent van komende zaterdag op Sportpark de Vliet. In de Hofstad kwam het toen nog onder leiding van Ronald Mink staande Leidsche Boys immers niet verder dan een 3-0 nederlaag.

Het jonge en grillige Roodenburg laat dit seizoen af en toe hele aardige dingen zien, maar vervalt doorgaans in oude fouten. Afgelopen zondag bogen de blauwzwarten uiteindelijk met 6-2 ruim voor het meer ervaren en fysieke Warmunda. Komende zondag mag de Leidse ploeg het proberen tegen middenmoter Toofan. De Hagenezen, die eerder met 2-1 wonnen van Roodenburg, versloegen afgelopen weekend met dezelfde cijfers sv Houtwijk, de tegenstander van Warmunda.