Zaterdag

4A

Met het bezoek van Wassenaar in het vooruitzicht lijkt Oegstgeest af te stevenen op een makkelijke middag. Alhoewel de Wassenaarders in  het linkerrijtje staan, konden ze geen vuist maken tegen de ploegen die boven hen staan. De twaalf punten uit de vier zeges die het boekte, behaalde Wassenaar enkel in wedstrijden met staartploegen. Het grootste gevaar lijkt dan ook dat Oegstgeest tegen zichzelf gaat voetballen, al is daar op de uitglijder bij Van Nispen na geen aanleiding voor om aan te denken. Oegstgeest gaat fier aan kop en wist zaterdag ook het taaie FC Rijnland van zich af te schudden: 3-1. Tegen Wassenaar zal Huig-Jan Heeringa vooral geen schorsingen en blessures op willen lopen, aangezien over twee weken de kraker tegen Blauw-Zwart op de rol staat.

Ondertussen blijft ook VV Leiden prima presteren. Door de 4-0 zege van afgelopen zaterdag op Wassenaar, heeft de ploeg van Cees van Tongeren twintig punten uit negen wedstrijden. De opgeleefde Peter Hamelink blikte vast vooruit na de overtuigende overwinning op wat er komen gaat, te beginnen met de bijzondere pot tegen sportcomplexgenoot FC Rijnland. ,,Als je ver wilt komen moet je sowieso winnen van de ploegen die onder je staan. Met alle respect, maar ook van FC Rijnland en UDO moeten we winnen de komende weken. Onze buurman heeft geen slechte ploeg en het zal niet eenvoudig worden, maar ze staan wel ver onder ons. Het is wel apart ja om tegen ze te spelen. Niet zo zeer voor mij, maar wel voor veel medespelers. We trainen doordeweeks naast elkaar. Grappig wel. Een onvervalste Leidse derby.” De ploeg van Roberto Escudero begon vol goede moed aan een avontuur in de vierde klasse, maar heeft nog wat opstartproblemen. Na de 3-1 nederlaag bij koploper Oegstgeest staan de Leidenaren negende met tien  punten uit acht wedstrijden.

Nummer vijf Roodenburg speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen nummer tien VVSB. De blauwzwarten, dinsdagavond tegen DoCoS  in het kader van de Koetshuis Cup (2-1 verlies) weer in het fraaie oranjezwarte tenue gestoken, mogen geen averij oplopen om zo in het spoor te kunnen blijven van Oegstgeest, Blauw Zwart, Van Nispen en VV Leiden. Met VVSB treft Roodenburg een opponent die dit seizoen beduidend van een mindere orde lijkt dan voorheen. Waar de Noordwijkerhouters de afgelopen seizoenen nog dichtbij promotie waren, bevinden de paarsgelen zich momenteel op een nietszeggende plek. De thuisploeg lijkt dan ook favoriet. Op Sportpark Noord zette de ploeg van Nino Poulina sowieso indrukwekkende resultaten neer dit seizoen: 8-0, 6-0, 7-1, 5-1. Afgelopen weekend stond Roodenburg stil door een afgelasting.

Uit de laatste vijf competitieduels hield UDO slechts één schamel punt over. De jonge ploeg van Nikivor van Rijn heeft het zwaar in de zaterdagse vierde klasse. Opvallend genoeg wisten de geelzwarten op de eigen Voscuyl nog geen enkel punt over de streep te trekken. Komende zaterdag moet daar verandering in komen, als Woubrugge op bezoek komt. De trainersloze opponent deed de afgelopen seizoenen steeds lang mee bovenin, maar bivakkeert heden ten dage in de krochten van de kelderklasse. Voor UDO lijkt de kans dan ook daar om het meest recente verlies (2-0 bij VVSB) weg te spoelen met een eerste resultaat voor eigen publiek.

Het kan bijna niet anders dan dat Football Factory komende zaterdag weer eens punten pakt. De studentenploeg van Carlos Pinas begon hoopgevend aan het seizoen met twee zeges uit de eerste twee thuiswedstrijden, maar verloor alle andere zeven duels tot dusver. De roodzwarte formatie begeeft zich dan ook op een weinig florissante voorlaatste plaats. De Leidenaren kunnen slechts één ploeg onder zich duiden: WVC. Het veredelde vriendenelftal uit Roelofarendsveen zouden er allicht goed aan te doen in de reserve klasses te gaan voetballen, want waar de ploeg het plezier vandaan haalt is een raadsel. Met acht nederlagen in even zoveel wedstrijden en vijf doelpunten voor en 57 tegen moet het voor niemand een pretje zijn om voor of tegen WVC te spelen.

Zondag

4A

Leidsche Boys wacht na de 1-3 nederlaag tegen Taurus nog altijd op de eerste driepunter van het seizoen. De geplaagde ploeg van Jan Wansink speelde twee keer gelijk, maar verloor alle zes de overige wedstrijden in de competitie. Komende zondag duurt de jacht voort, als Leidsche Boys bezoek brengt aan Langeraar. Daar is middenmoter Altior, vorig seizoen nog derdeklasser, gastheer van de Leidenaren. Afgelopen zondag was de thuisploeg van Jan Wouters nog met 6-0 te sterk voor GOL Sport, dat net als Leidsche Boys twee keer remiseerde en verder alles verloor. Desondanks heeft GOL wel twee punten meer, aangezien de Boys al twee punten in mindering kregen.

Het trio dat de rangen sluit in de zondagse vierde klasse wordt gecompleteerd door Roodenburg, dat met 5-1 onderuit ging bij DIOS in Nieuw-Vennep . De Leidse ploeg hoopt via SVH het puntenaantal van vier op te krikken naar zeven. De Hagenezen wonnen afgelopen zondag nipt van Moordrecht (3-2) en staan nu met tien punten op de elfde plek. Voorwaarde is wel dat er voldoende mankrachten voor handen zijn, want dat was in de voorbije speelronde problematisch.