Het mag dan het weekend van de liefde zijn, de verwoede strijd om een goede uitgangspositie in de titelstrijd in 4A (zaterdag) gaat deze Valentijnsspeelronde vrolijk verder. Met nog tien wedstrijden te gaan staat de top-6 binnen vier punten van elkaar. Op zondag zetten Warmunda en Leidsche Boys de achtervolging op koploper Kickers ’69 in, al is van serieus in de nek hijgen (vooralsnog) geen sprake.

Vierde klasse zaterdag

LSVV ’70 pakte vorig weekend op doelsaldo de koppositie door tegen UDO de dubbele cijfers te halen: 10-2. Freek Jansen heeft vertrouwen in een goede afloop, al betwijfelt de trainer/speler of de Leidse studenten zitten te wachten op de promotie die een eventuele titel met zich meebrengt. ,,Ik denk dat we kampioen worden, maar je moet er niet aan denken met deze groep de derde klasse in te gaan. Dan eindigen we weer stijf onderaan. Of je moet er echt zes goede spelers bij krijgen.’’

Komende zaterdag verdedigt LSVV de eerste plaats als het op bezoek gaat bij VV Leiden. De twee clubs ontmoetten elkaar vorige week dinsdag ook al, in het kader van de Koetshuis Cup. In die wedstrijd leken Jansen en consorten op een eenvoudige zege af te steven, maar na een 5-1 ruststand werd het na de thee – dankzij een hattrick van Rick Boot – toch nog behoorlijk spannend: 5-4. Daarmee nam LSVV revanche voor de 1-2 nederlaag die het vroeg in het seizoen tegen de Morsbewoners leed. Voor het elftal van Maurice Jansen, die na de zomer opgevolgd wordt door Kees van Tongeren, is een nieuwe overwinning in de stadsderby geen overbodige luxe. De achterstand op de koploper bedraagt nu vier punten en kan bij winst dus gereduceerd worden tot één, al zijn er meer kapers op de kust.

Eén daarvan is Roodenburg, dat net als Leiden 26 punten uit 14 duels vergaarde en in de teleurstellende inhaaltopper tegen Haagse Hout niet verder kwam dan een bloedeloze 0-0. Ook de club uit Leiden-Noord vond inmiddels een nieuwe trainer voor het komende seizoen. Nino Poulina, nu nog werkzaam bij Football Factory, neemt straks het roer over. Eerst gaat Roodenburg onder leiding van Henk Buyn echter nog op zoek naar de promotie die het vorig seizoen verloren terrein goedmaakt. Komend weekend kunnen de blauwzwarten alvast weer een stap in de juiste richting zetten, door de drie punten mee te nemen bij FC Boshuizen. De grillige ploeg van Anouar Hamdi maakt een wisselvallig seizoen door. Opvallend is dat de Kadebewoners, samen met Blauw-Zwart, de meest productieve ploeg van de afdeling zijn. Hamdi zag zijn spelers al 49 keer juichen. Met liefst 43 tegengoals hoort Boshuizen ook wat betreft die statistiek echter tot de ‘top’, waardoor het slechts achtste staat. Afgelopen weekend hoefden de geelblauwen echter maar twee treffers te slikken, maar tegen middenmotor Wassenaar wist het uitgerekend dit keer maar één keer te scoren. Niettemin heeft Hamdi de beschikking over een aantal aardige spelers, waarvan Oktay Gezici wellicht de meest in het oog springende is. De aanvallende middenvelder liet in het 2-6 verloren Koesthuis Cup-duel met Voorschoten ’97 (zo) gisteravond nog aardige staaltjes techniek zien.

Poulina kan zijn toekomstige broodheer met Football Factory zaterdag een goede dienst bewijzen. De studentenclub gaat dan op bezoek bij Haagse Hout, dat virtueel (27 uit 13 t.o.v. 30 uit 14) de bovenste trede deelt met LSVV ’70 en Blauw-Zwart. Dat de ‘fabriekswerkers’ niet bang hoeven te zijn voor de Hagenaars bewees het thuisduel van eind september, dat nipt met 2-4 verloren werd.

In 4C bedraagt de achterstand van Woubrugge op Nieuwkoop inmiddels veertien (!) punten. Het elftal van Erwin van der Zee verloor twee weken terug de topper van Siveo ’60 (0-1), dat de koploper als enige nog in het zicht heeft. De Woubruggenaren staan nog wel derde, maar zullen alle zeilen moeten bijzetten om ploegen als Sportief en Linschoten van zich af te houden in de strijd om een nacompetitieticket. Komend weekend staat de regionale derby tegen Alphia op het programma. De Alphenaren vallen dit seizoen niet mee met tot nu toe een positie in de middenmoot. Desalniettemin zal Woubrugge niet moeten denken dat het een appeltje, eitje wordt bij de ploeg van Angelo Leverock. In Woubrugge werd het immers nog 1-4..

Vierde klasse zondag

In de zondagse vierde klasse A is één ding zeker: Kickers ’69 wordt dit seizoen geen ongeslagen kampioen. De Leimuidenaren werden twee weken terug door Warmunda de eerste seizoensnederlaag toegebracht: 0-2. Door dat knappe resultaat is de ploeg van Alan Campfens nu al elf duels op rij ongeslagen en is het opgerukt naar de tweede plaats op de ranglijst. Daar komt hoogstwaarschijnlijk een twaalfde bij, want zondag is hekkensluiter SVH/Celeritas te gast. Niettemin bedraagt de achterstand op Kickers nog altijd twaalf punten, al hebben de Warmonders nog wel een wedstrijd tegoed. Desondanks lijkt de titel te hoog gegrepen. Een tweede plek, en daaraan gekoppeld zekere deelname aan de nacompetitie, zal normaliter het hoogst haalbare zijn voor de blauwwitten. De concurrentie is echter fors, want pal achter Warmunda volgt een drietal clubs op de voet.

Daaronder ook Leidsche Boys, dat met een puntje minder derde staat. Het elftal van Jan Wansink en Stef van Es komt voor het eerst in drie weken weer in competitieverband in actie, al oefenden de Vlietbewoners vorig weekend nog wel tegen de reserves van de zondagtak van Voorschoten ’97, een wedstrijd die overigens met 2-3 verloren werd. Het bezoekende SV Houtwijk mag zondag evenwel geen probleem zijn, al moet het natuurlijk nog wel even gebeuren tegen de nummer voorlaatst. De uitwedstrijd eindigde in een moeizame 1-2 zege, dus de Vlietbewoners zullen waken voor onderschatting.

Roodenburg staat momenteel negende en hoopt in de komende maanden nog wat plaatjes te stijgen en wellicht zelfs aan te sluiten bij de subtop. Een overwinning op nummer vijf Wanica Star, dat slechts twee verliespunten minder heeft, zou daarbij goed van pas komen voor de ploeg van Nouri Essaoui. Het zou tevens sportieve wraak betekenen, want de heenwedstrijd werd met 2-4 verloren.