Vierde klasse A

KSD-Marine-Rijnland

De thuisploeg wordt door menigeen gezien als een kandidaat voor de top drie. Rijnland heeft de eerste wedstrijd weliswaar gewonnen, maar de tegenstander werd als veredeld campingelftal betiteld. KSD-Marine is echter van een heel ander kaliber. Trainer Roberto Escudero zit het niet mee, daar is al genoeg over geschreven. Over de gebeurtenissen afgelopen zaterdag doet men het best er het zwijgen toe. In elke geval werd de wedstrijd tegen VVSB na vijfenzestig minuten getsaakt. Alleen sportieve prestaties kunnen het tij keren. Laten we hopen dat de ploeg van de immer positieve Escudero zaterdag verrassend uit de hoek komt.

Leiden-WVC

De tegenstander van Leiden wordt al twee wedstrijden als boksbal gebruikt getuige de twintig (!) tegendoelpunten. Leiden speelde vorige week zeer verdienstelijk gelijk tegen Blauw Zwart. Als de voortekenen niet bedriegen zou er wel weer eens een monsterzege in de Mors uit kunnen rollen. De concentratie tot het einde volhouden en niet overgaan op zelfzuchtig voetbal lijkt dan ook de zwaarste opgave komend weekend.

Oosterheem-UDO

Beide ploegen wisten nog geen punt te vergaren. Erger nog: UDO wist zowel in de beker als in de competitie niet te scoren. Toch is het geen slecht spelende ploeg. Het veldspel van de jonge spelers van Nikivor van Rijn is vaak meer dan behoorlijk te noemen. Nu  het scoren nog. De Zoetermeerse opponent lijkt een uitgelezen kans om hier wat aan te doen. Gezien het wekelijkse jeugdige enthousiasme  verdient het geel-zwarte team minimaal een punt.

Roodenburg-Football Factory

De ploeg uit Noord maakt de woorden waar die voor het seizoen gesproken werden: ‘We gaan voor het hoogste.’ UDO en  Oosterheem werden met grote cijfers verslagen. De ploeg heeft ook een kwaliteitsinjectie gekregen. Zo maakte Sipan Khalid  indruk door tegen Oosterheem maar liefst vier keer te scoren.  Hij is echter niet de enige die makkelijk doelpunten maakt. Nino Poulina kan niet anders dan tevreden zijn. De trainer waarschuwde ook dat gemakzucht op de loer ligt. Football Factory begon het seizoen zwak, maar herstelde zich door het toch niet kinderachtige Woubrugge te verslaan. Trainer Carlos Pinas zei al dat aan de resultaten in het begin geen al te grote waarde gehecht moeten worden. Zijn studenten zouden dan nu op oorlogsterkte moeten zijn en klaar om Roodenburg niet alleen te weerstaan, maar misschien zelfs ook te verslaan. Hoe dan ook, het wordt een zeer interessante derby op het terrein van de blauwzwarten. Het is tevens het weerzien van trainer Nino Poulina met zijn vorige ‘werkgever’.

Oegstgeest maakte gehakt van WVC, maar VVSB is zaterdag van een geheel andere orde
Oegstgeest maakte gehakt van WVC, maar VVSB is zaterdag van een geheel andere orde

VVSB-Oegstgeest

De degradant van vorig jaar laat er geen enkele twijfel over bestaan: Oegstgeest wil direct  terug naar de derde klasse. Na de zeges op Woubrugge en WVC zou VVSB er ook aan moeten geloven. Gezien de kracht van de selectie van Huig Jan Heringa moet dat mogelijk zijn. VVSB lijkt dit jaar wat aan kwaliteit te hebben ingeboet en Oegstgeest zal daar maar al te graag van willen profiteren.

Zondag

4A

Leidsche Boys-GOL Sport

,,Het worden vanzelf kerels”, was de kernachtige uitspraak van trainer Jan Wansink over zijn ploeg. Vanzelfsprekend lukt dat niet binnen een week. Stapje voor stapje wil Leidsche Boys progressie boeken. GOL Sport lijkt de ideale tegenstander deze week. Ook deze ploeg is nog puntloos en als de Boys én wat nauwkeuriger spelen én effectiever met de kansen om gaan zouden de punten wel eens aan de Voorschoterweg kunnen blijven in deze Leidse derby die weer in ere hersteld is.

Roodenburg-Taurus

Het gaat niet goed met de Leidenaren. Twee nederlagen en al twaalf doelpunten tegen zijn een reden tot zorg. Het seizoen is nog jong, maar punten pakken om niet in een negatieve spiraal te belanden lijkt noodzakelijk. Taurus zou het slachtoffer moeten worden, maar of deze ploeg zich gemakkelijk gewonnen gaat geven is maar zeer de vraag. Trainer Nouri Essaoui zou maar al te graag met zijn jonge jongens aan het langste eind trekken om zo weg te geraken uit de absolute kelder van het amateurvoetbal op standaardniveau.