Voorbeschouwing vierde klasse A

Zaterdag 26 november

Blauw Zwart-Oegstgeest

Krijgt elders uitgebreid aandacht via Sleutelstad FM/Leidenamateurvoetbal (interviews Huig Jan Heeringa en Mark Tetteroo, woensdag plaatsing)

VV Leiden-UDO

Een strijd tussen twee teams die met een heel andere doelstelling aan het seizoen begonnen. De thuisploeg wil het nu wel eens een klasse hoger proberen. Trainer Cees van Tongeren gaat eigenlijk niet voor minder, promotie is het doel. Anders dan in andere jaren wint de ploeg ook hun mindere wedstrijden zoals die tegen FC Rijnland. Er was een penalty voor nodig in de laatste minuut, maar dat doet niets aan het resultaat af. Een periode waarin geen onnodig verlies wordt geleden kan het verschil maken tussen een mislukt en een geslaagd seizoen. UDO moet het volgende slachtoffer van de dadendrang van de Leidenaren worden.

Trainer Nikivor van Rijn van de geelzwarte opponent nam voor het eerst een standaardteam onder zijn hoede. Hij ziet het vooral als leerjaar voor hem en zijn piepjonge brigade. Het team toonde zich in een vorige wedstrijd om de onderste plaatsen te sterk voor Woubrugge. Terugkerend probleem is het gebrek aan scorend vermogen.  Dat het voetballend en mentaal wel goed zit bleek in de wedstrijd om de Koetshuis Cup tegen de zaterdagselectie van Voorschoten’97. Van Rijn zal graag zien dat die lijn bij VV Leiden wordt doorgetrokken. Dan zal en gelijkspel wellicht al als winst aanvoelen.

Oosterheem-FC Rijnland

Een week zonder competitiewedstrijden zal wellicht een zegen kunnen zijn voor FC Rijnland. De ziekenboeg puilde uit en trainer Roberto Escudero moest zelf de kicksen weer eens aandoen.  Tegenstander Oosterheem is een middenmoter en dat vormt gelijk de uitdaging voor Rijnland: bij winst wippen ze er overheen om zelf tot de middenmoot te gaan behoren. Het feit dat de thuisploeg drie van de vijf thuiswedstrijden verloor kan een hart onder de riem steken voor de morsploeg. Veiligheidshalve hier ook maar gokken op een gelijkspelletje?

VVSB-Football Factory

Het gaat beroerd met Football Factory. Een stevige uitspraak, zeker, maar daar is alle reden toe. Op 24 september werd voor het laatst gewonnen en zelfs tegen het uiterst zwakke WVC kwam men niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Vooralsnog wanhoopt Carlos Pinas niet; de trainer blijft in zijn team geloven. Op zich een bewonderenswaardig standpunt, maar dan moeten die mannen zo langzamerhand wel eens wat laten zien. VVSB is verjongd en speelt heel wisselvallig. Er valt geen pijl op te trekken. Zo verloren de Noordwijkerhouters thuis met 2-6 van Oosterheem en won de ploeg twee weken geleden bij Roodenburg met 2-3. Football Factory moet de mouwen maar eens opstropen. Volgend seizoen lijkt VVSB de te kloppen ploeg wanneer het huidige tweede elftal, aan schurkend tegen de hoofdmacht die uitkomt in de tweede divisie, zal worden overgeheveld naar de vierde klasse zaterdag.

Wassenaar-Roodenburg

Het verlies thuis tegen VVSB in de laatste wedstrijd was voor de ploeg van Nino Poulina een dreun van jewelste. Zo denk je serieus mee te doen om een periodekampioenschap of in ieder geval de bovenste plaatsen en zo sta je met legen handen in een wedstrijd die je had moeten winnen. De aansluiting met de top vier is inmiddels verloren gegaan. Vorig jaar kwamen de Leidenaren niet verder dan 0-0 tegen de tegenstander van komende zaterdag. Wassenaar kreeg op het eigen complex tot nu toe enkel VVSB en Woubrugge eronder. Met topscorer Sipan Khalid in de gelederen zal vast wel snel een doelpuntje vallen voor de ploeg die in uitduels uitkomt in het fraaie oranje met zwarte tenue. Een opmaat naar eerherstel richting VV Leiden volgende week?

Voorbeschouwing vierde klasse A

Zondag  27 november

ASW-Roodenburg

De piepjonge selectie van Roodenburg versloeg in de laatste wedstrijd knap SVH met 4-2, zelfs ondanks een man minder situatie voor de ploeg van Nouri Essaoui. Dat smaakt naar meer zou je zeggen. Zondag moeten de spelers van Essaoui en Lofti op bezoek bij medekoploper ASW en dus wacht hen een hele zware dobber. De ploeg uit Waddinxveen won alle thuiswedstrijden en is duidelijk een promotiekandidaat. Roodenburg lijkt echter groeiende en een verrassing is dan ook zeker niet uit te sluiten. Een puntje mee naar Leiden nemen zou een mooie prestatie zijn. Roodenburg won tot nu toe eenmaal en dat was bij GOL Sport. Bij Leidsche Boys werd het 6-6, een uitslag waar komende zondag vast ongezien voor getekend zou worden.

Leidsche Boys-RKDES

Later in de week aandacht voor Leidsche Boys n.a.v. een interview met trainer Jan Wansink.