In de schaduw van LSVV ’70, dat dit weekend mogelijk al de champagne kan ontkurken (zie uitgebreide voorbeschouwing op de kampioenswedstrijd tegen VVSB), knokt een andere Leidse club, Roodenburg, voor misschien wel hun laatste kans op deelname aan de nacompetitie. Die kan een ontketend Warmunda op zondag niet meer ontgaan.

Vierde klasse zaterdag

In 4A komen nog vier clubs in aanmerking voor twee te vergeven nacompetitietickets. LSVV ’70 is de aanstaand kampioen, daar twijfelt niemand nog aan, en Blauw-Zwart heeft de eerste periodetitel al op zak. In de tweede (en laatste) periode leidt LSVV – vooralsnog onbedreigd – de dans. Als de titel is binnengehengeld betekent dat dat de twee hoogst geëindigde clubs zonder periode zich plaatsen voor het toetje. Het is precies waar Roodenburg op mikt. Na de overtuigende 0-4 winst bij Blauw-Zwart van vorige week – door toedoen van Zakaria Bardaa (2), Carlo Arnoldus en Ochan Chafik – doet het elftal van Henk Buijn, dat met 41 punten uit 21 wedstrijden de vijfde plek bezet, in ieder geval weer volop mee. De club uit Noord heeft het nog volledig in eigen hand, want als het de drie resterende wedstrijden wint, eindigt Roodenburg sowieso boven VVSB – volgende week de tegenstander – en VV Leiden (dat een vrij weekend heeft, red.), twee van de drie overgebleven concurrenten. Maar first things first. Zaterdag dient er afgerekend te worden met het stugge Oosterheem, een tegenstander die zeker niet onderschat dient te worden. De Zoetermeerders snoepten afgelopen weekend Haagse Hout, dat derde staat en dus ook nog volop meestrijdt, dure punten af: 2-2.

Voor de andere drie LAV-ploegen in deze klasse staat er niets meer op het spel, behalve uiteraard de eer en wellicht nog positieverbetering. Voor het Leidsche Boys van Houssin Bezzai, die (als speler) naar Lugdunum vertrekt, is het over drie wedstrijden zelfs helemaal afgelopen. De Vlietclub, die onlangs te horen kreeg dat het op termijn moet verkassen, richt zijn pijlen komend seizoen volledig op de zondagtak. De roodhemden kunnen de buren van Roodenburg en VV Leiden zaterdag nog wel een groot plezier doen, door het bezoekende Haagse Hout het vuur aan de schenen te leggen.

Inzet bij de stadsderby Football Factory tussen FC Boshuizen is de negende plek. Die is nu (nog) in handen van de studenten, maar de Kadebewoners staan op slechts drie punten en hebben een beter doelsaldo. Bij Boshuizen is het de laatste tijd echter altijd maar weer afwachten wat voor team er op de been gebracht kan worden. Afgelopen zaterdag werd Leidsche Boys ‘gladjes’ met 5-1 afgedroogd, terwijl een week eerder – in het restant van acht minuten tegen Roodenburg – ternauwernood acht man op de been gebracht konden worden.

Een blamage. Beter kan het seizoen van Woubrugge in 4C niet omschreven worden. De 5-0 zeperd in en tegen Gouda, waardoor de ploeg van Erwin van der Zee zelfs uit het linkerrijtje kelderde, past geheel in dat plaatje. Nog drie wedstrijden, dan zit de lijdensweg voor de met veel ambities aan het seizoen begonnen Woubruggenaren erop. Te beginnen met Oudewater, dat met slechts twaalf punten elfde staat en normaal geen probleem mag vormen voor de groenwitten. Maar met Woubrugge weet je het dit seizoen maar nooit. Zeker niet gezien het feit dat, en dat is wel degelijk een verzachtende omstandigheid, de brigade van Van der Zee het gehele seizoen al geteisterd wordt door blessureleed.

Vierde klasse zondag

Kickers ’69 kroonde zich twee weken terug tot de verdiende kampioen van de zondagse vierde klasse A, maar minstens zo memorabel is de prestatie van Warmunda dit seizoen. De Warmonders zijn al ruim zeven maanden ongeslagen. De 4-2 overwinning op Oranjeplein-Postduiven betekende de twintigste competitiewedstrijd op rij zonder nederlaag. Even leek het dan toch eindelijk weer eens mis te gaan voor het elftal van Alain Campfens, Sjoerd Winkelman, Vincent Solleveld en Patrick Kalkema poetsten de vroege achterstand uiteindelijk toch nog vlotjes weg. Komende zondag is het Haagse WIK, spelend op het Zuiderpark, gastheer voor de blauwwitten. Warmunda zal er alles aan gelegen zijn de unieke serie – een verpulvering van het clubrecord – zo lang mogelijk in stand te houden.

Leidsche Boys verloor in een aantrekkelijk duel met 3-6 van de kersverse kampioen uit Leimuiden en krijgt komend weekend een tegenstander van een heel ander formaat voor de kiezen. Dat gaat het op bezoek bij hekkensluiter Oosterheem, waar thuis al met 3-0 van gewonnen werd.

Roodenburg gaf afgelopen zondag alvast het goede voorbeeld door de Zoetermeerders met 1-0 te verslaan. Dit weekend ontvangt de jonge ploeg van Nouri Essaoui opnieuw een laagvlieger, SV Houtwijk. Bij winst lonkt het linkerrijtje nog voor de blauwzwarten.