Na een (voor de meeste clubs) vrij weekend, pakken onze vierdeklassers de draad weer op. In de zaterdagse vierde klasse A wordt de felle titelstrijd tussen Blauw-Zwart, Haagse Hout en LSVV ’70 hervat, terwijl ook VVSB en Roodenburg nog niet uitgevlakt mogen worden. Op zondag hoopt Warmunda een unieke reeks door te zetten met een goed resultaat tegen Roodenburg.

Vierde klasse zaterdag

In 4A kwamen alleen Roodenburg en Leidsche Boys in actie. Dat deden ze ook nog eens tegen elkaar. Op sportpark Noord namen de bezoekers brutaal de leiding, door een fraaie goal van Michel Schouls, maar na de hervatting stelde de conditioneel sterkere thuisploeg de schade alsnog: 3-1. Grote man aan Roodenburgse zijde was Carlo Arnoldus, die zijn rentree – na drie maanden blessureleed – opluisterde met twee benutte strafschoppen. Roodenburg is deze speelronde vrij, terwijl Leidsche Boys opnieuw een stadsderby speelt. Het elftal van Houssin Bezzau ontvangt aan de Vliet Football Factory, dat nog wacht op de eerste overwinning van 2016. De ploeg van Nino Poulina was daar twee weken terug tegen Oosterheem wel al dichtbij (3-3).

Met zes overwinningen op rij zit LSVV ’70 in een flow. Het is voor Freek Jansen en zijn manschappen te hopen dat die door twee competitieloze zaterdag niet doorbroken is. Morgen komt de cultclub weer eens in actie en wel in Zoetermeer, waar Oosterheem als sparringpartner zal fungeren. Niet direct de meest aansprekende tegenstander, maar de titelkandidaat zal de nummer tien van de ranglijst zeker niet onderschatten. Thuis werd namelijk een uiterst moeizame en zwaarbevochten 3-2 zege geboekt.

VV Leiden kan eigenlijk alleen maar verliezen van het arme Wilhelmus, dat met één schamel puntje uit zestien wedstrijden stijf onderaan staat. Uit werd het 1-5 en met diezelfde cijfers werd het elftal van Maurice Jansen recent vernederd door LSVV ’70, waarna ook niet gewonnen werd van Wassenaar (1-1). De titelaspiraties van de Morsbewoners kunnen inmiddels de ijskast in, maar wellicht dat er nog kan worden meegestreden om een nacompetitieticket. Daarvoor is een driepunter tegen de hekkensluiter uiteraard wel broodnodig. Misschien wel eentje met dubbele cijfers? Bij elf doelpunten of meer passeren de Voorburgers in ieder geval de magische grens van honderd tegengoals.

FC Boshuizen werpt zich dit seizoen op tot een verdomd lastig ploegje en die kunnen in de titelstrijd wel eens het verschil maken. Want waarom zouden de elf van Anoaur Hamdi niet kunnen stunten tegen het hooggeklasseerde VVSB? Op de Boekhorst werd tegen de zaterdag van de club die met het zondagteam bekergeschiedenis schreef al verdienstelijk geremiseerd: 1-1. Nog maar nauwelijks een jaar geleden werd de thuisploeg aan de Kade tot op het bot vernederd door de Noordwijkerhouters (0-15), maar dit seizoen liggen de verhoudingen toch wat anders. Met de komst van Hamdi kregen de geelblauwen een flinke kwaliteitsimpuls. Door een fiks aantal spelers dat in zijn kielzog meekwam, maar niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van de trainer/speler en oud-prof zelf.

In 4C beleeft Woubrugge tot dusverre nog weinig plezier aan het seizoen. De groenwitten streden vorig seizoen tot aan de laatste snik mee om het kampioenschap en dachten ook deze jaargang hoge ogen te gaan gooien, maar moeten het voorlopig doen met een ronduit teleurstellende zesde plek. Op negentien punten van koploper Nieuwkoop, dat binnen afzienbare tijd de kampioensvlag kan hijsen. Het elftal van Erwin van der Zee verloor twee weken terug de topper van Siveo ’60 (0-1), dat de koploper als enige nog in het zicht heeft. De Woubruggenaren staan nog wel derde, maar zullen alle zeilen moeten bijzetten om ploegen als Sportief en Linschoten van zich af te houden in de strijd om een nacompetitieticket. Om nog iets van het seizoen te maken, zal het elftal van Erwin van der Zee moeten proberen het gaatje met Sportief en Linschoten – de huidige nummers drie en vier – te dichten. Winst in de streekderby met Aarlanderveen is dan ook een absolute must.

Vierde klasse zondag

In de zondagse vierde klasse A is één Warmunda, dat voorheen patent had op een anonieme rol in de kelder van het amateurvoetbal, nog altijd bezig met een unieke prestatie. Na de 2-0 winst op Delfia is Alain Campfens met zijn mannen al veertien (!) duels op rij zonder verlies. Lijstaanvoerder Kickers ’69 is dit seizoen simpelweg te sterk, maar de Warmonders zijn hard op weg om de tweede plaats – en daarmee deelname aan de nacompetitie om promotie – veilig te stellen. Het gaatje met nummer drie bedraagt drie punten en de clubs daarachter volgen zelfs al op acht. Warmunda hoopt zondag de ongeslagen reeks te continueren, als Roodenburg het Overbos aandoet. Het jonge elftal van Nouri Essaoui heeft ontegenzeggelijk kwaliteit, maar voetbalt met de grillen die past bij een veredeld jeugdteam.