Zaterdag 5 november

4A

Blauw Zwart-Football Factory

Inmiddels is de studentenclub afgezakt naar de voorlaatste plaats. De ploeg verloor de laatste vier wedstrijden met de doelcijfers 5-20. Het zijn desastreuze cijfers. Trainer Carlos Pinas is een rasoptimist, maar ook hij kan hier weinig moed  uit peuren. Zaterdag reist hij met zijn mannen naar Wassenaar om het tegen het als enige nog ongeslagen Blauw Zwart op te nemen. De gastheer staat tweede op de ranglijst. Als er geen sprake is van een ongekende wederopstanding van de Leidenaren kon het wel eens een  op een hele nare middag voor Football Factory uitdraaien. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat een underdog van zich afbijt. De ploeg van Jos van der Helm ‘wandelde’ in het voorbije weekend langs Woubrugge (1-6). Toch hoeft de Leidse formatie niet op voorhand te wanhopen, want afgelopen zaterdag werd maar nipt met 1-2 verloren van Van Nispen, net als Blauw Zwart eveneens een titelkandidaat.

VV Leiden-Wassenaar

Door een knappe zege in een zeer fysiek duel op KSD Marine handhaafde VV Leiden zich op de vierde plaats. Zaterdag komt Wassenaar op bezoek en deze club verdeelde de zeges en nederlagen keurig: vier keer. Het is daarmee middenmoter. Wil VV Leiden, dat thuis al tien punten bij elkaar voetbalde uit vier wedstrijden, zijn ambities waarmaken, dan moeten wedstrijden als deze gewonnen worden. Tussen koploper Oegstgeest en de ploeg van Cees van Tongeren is slechts een gaatje van vier punten. Dat lijkt perspectief te bieden. De volgers van VV Leiden leven echter al tijden tussen hoop en wanhoop in: telkens als er iets moois lijkt te groeien wordt het zwartste scenario bewaarheid; de ploeg verliest en kan weer opnieuw beginnen. Tijd om aan de wisselvalligheid een einde te maken en nu eens door te pakken.

Oegstgeest-FC Rijnland

De voetbalvereniging Oegstgeest staat momenteel op de plaats waar ze ook willen eindigen dit seizoen: de eerste. Promotie en liefst via het kampioenschap zou een mooie bekroning zijn in het seizoen dat de fusie met UDO rond gaat komen. De ploeg van Huig Jan Heeringa won zeven van de acht wedstrijden en het zou niemand verbazen als overwinning nummer acht zaterdagmiddag bijgeschreven kan worden. Opponent FC Rijnland  heeft een smalle selectie en dat was ook deels de oorzaak van de 1-5 nederlaag zaterdag jongstleden tegen Roodenburg. Mocht trainer Roberto Escudero over een complete selectie beschikken, dan kan er beslist aardig weerwerk geboden worden. In dat geval moet Oegstgeest vol aan de bak. De bezoekers sprokkelden tien punten bij elkaar en zullen blij zijn met een puntje. Een plek in de middenmoot lijkt vooralsnog het hoogst haalbare voor de Leidenaren.

lav-4-small

VVSB-UDO

Met 1-5 kreeg UDO van buurman Oegstgeest op de broek. Het probleem bij Uithoudingsvermogen Door Oefening blijft het scorend vermogen. Qua voetbal zal Nikivor van Rijn best tevreden kunnen zijn, maar als de afronding ontbreekt blijven de punten vanzelfsprekend ook weg. Tegen de buurman werden daarnaast onbedoeld enkele knullige goals weggegeven. De gastheer VVSB was jarenlang een geduchte tegenstander en een gevreesd team in de vierde klasse. De ploeg kent echter nu een moeilijk jaar. Het staat met zeven punten op gelijke hoogte met UDO. Dat zou een gevoelige tik kunnen uitdelen door met de drie punten in de tas terug naar Oegstgeest te reizen. Bovendien zou men op die manier voorlopig  de dreiging van verder wegzakken kunnen voorkomen.

WVC-Roodenburg

Niemand bij Roodenburg zal zaterdag rekening houden met puntverlies. Tegenstander WVC  is een speelbal in de vierde klasse A. Met 57 tegengoals uit acht wedstrijden en slechts 5 doelpunten voor zal de selectie van Nino Poulina niet op serieuze tegenstand rekenen. Met het idee het doelsaldo eens flink op te vijzelen zal Roodenburg vermoedelijk het veld op komen. Gemakzucht en onderschatting kunnen echter een monsterscore in de weg staan.

Zondag 6 november

4A

Leidsche Boys-Taurus

Deze wedstrijd wordt apart op de site nader besproken.

DIOS-Roodenburg

Al 53 doelpunten kreeg de doelman van de zondagtak van Roodenburg om de oren. Om te zeggen dat dat povertjes is, is een understatement. Met alleen Leidsche Boys en GOL Sport onder zich stroken de resultaten niet met hetgeen Nouri Essaoui en Lofti Omrani gehoopt hadden. Toegegeven, ze moeten werken met een wel heel  prille selectie. Jongens van zestien of zeventien jaar moeten opboksen tegen veel oudere, meer ervaren en fysiek sterkere tegenstanders. Ga daar maar eens aan staan. Tegenstander DIOS is een degelijke subtopper die alleen de eerste wedstrijd tegen Floreant verloor. Roodenburg zal echt het beste uit zichzelf boven moeten halen om tot een goed resultaat te komen. Een gelijkspel lijkt al gelijk te staan aan een overwinning voor de brigade uit Leiden-Noord.