Het is voorlopig Leiden Boven in de vierde klasse A (zaterdag), met drie Leidse clubs op de drie hoogste treetjes. Al zegt dat na één speelronde natuurlijk nog barweinig. Als de voortekenen niet bedriegen worden die clubs dit weekend bovendien met beduidend meer weerstand geconfronteerd.

VIERDE KLASSE ZATERDAG

FC Rijnland won met speelsgemak van het – zoals spits en aanvoerder Ozan Demirbas het ‘met alle respect’ bestempelde – ‘campingelftal’ van WVC: 2-7. Het was meteen een historische zege ook, want het was de eerste overwinning in competitieverband van het vlaggenschip van de nieuwe zaterdagtak van de Morsbewoners, dat is voortgekomen uit de ‘failliete inboedel’ van het opgedoekte GHC. Komend weekend gaat de formatie van Roberto Escudero proberen de koppositie te verdedigen. Daarvoor moet het op eigen veld in ieder geval zien af te rekenen met VVSB, dat de voorbije jaren steevast meedraaide in de top-5, maar het seizoen aftrapte met een 0-4 nederlaag tegen KSD-Marine. Een uitslag die overigens wel geflatteerd werd genoemd door de Noordwijkerhouters.

Het openingsweekend van de competitie verliep sowieso goed voor de Morsclubs, want ook de buren van  VV Leiden – de beoogd fusiepartner van FC Rijnland – wonnen met ruime cijfers. Kind van de rekening was Football Factory, dat de schade na rust nog aardig beperkt wist te houden. In het eerste bedrijf scoorden Roland Middelkoop, Danny Sjaardema en tweemaal Ivo Nolet vanaf de penaltystip. Na de thee wist alleen invaller Rick Boot het net nog te vinden. De nieuwe trainer van Leiden, Cees van Tongeren, was niet erg tevreden met de vertoning van zijn ploeg. ,,Met vijf goals doen we het natuurlijk goed, maar het veldspel was gewoon niet goed, de hele wedstrijd eigenlijk. Ik vond ons spel heel onrustig en slordig en we leden veel onnodig balverlies. Het is dat Football Factory daar geen gebruik van maakte en dat wij heel makkelijk aan de goals kwamen.’’

Zaterdag treft hij met zijn mannen een tegenstander van een ander kaliber. Dan gaan de roodwitten op bezoek bij ‘angstgegner’ Blauw-Zwart, dat zich ook nog eens aardig versterkte. Zo zochten onder meer Arthur Schiebroek (DoCoS) en Bas Conradi (Voorschoten ’97-zo) hun heil op de Schulpwei.

Het Football Factory van Carlos Pinas hoopt thuis tegen Woubrugge op een eerste succesje. Datzelfde Woubrugge was zaterdag de opponent van VV Oegstgeest. Onder leiding van Huig-Jan Heeringa, die overkwam van de reserves van FC Rijnvogels, moet de kater van de onverwachte degradatie snel weggespoeld worden. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het begin is er naar, want de Oegstgeestenaren verlieten de Bateweg-Noord met een 2-3 zege. Die kwam wel enigszins fortuinlijk tot stand, want nadat Lennard Leeuwenburg met twee goals een vroege achterstand had weggepoetst, leek de thuisploeg er toch nog een puntje uit te slepen. In de slotfase werkte een Woubruggenaar echter nog een voorzet van de met zijn trainer meeverhuisde Adil Harfaoui achter zijn eigen keeper.

woubrugge-vvO 058 (Small)

Ook Roodenburg begon voortvarend, met een 0-5 zege op UDO, al stak die wat schril af bij de 1-30 (met niet minder dan vijftien goals van Ali Elbaroudi!) van vorig seizoen. De Oegstgeestenaren hebben hun zondagtak opgeheven en richten hun pijlen dit seizoen volledig op de zaterdag. De jonge, bevlogen Nikivor van Rijn staat als beginnend seniorentrainer voor de jonge groep en krijgt komende zaterdag opnieuw een pittig potje voor de kiezen. Dan fungeert Van Nispen als gastheer. De Zilker zijn dit jaar gestart met een zaterdagelftal in de standaardklasse en doen dan met spelers als Sven de Ridder, Sven van Hensbergen en Jon-Joost Cornelissens, jongens die jarenlang deel uitmaakten van de selectie van VV Noordwijk. Roodenburg ontvangt op zijn beurt het Zoetermeerse Overheem, dat in de eerste speelronde zijn meerdere moest erkennen in Blauw-Zwart (0-2). De equipe van Nino Poulina, die de overstapte maakte vanaf Football Factory, heeft er behoorlijk wat vers bloed bij gekregen en de club uit Leiden-Noord mag dan ook zeker gerekend worden tot een outsider voor het kampioenschap.

VIERDE KLASSE ZONDAG

Leidsche Boys, met veel nieuwe namen, kon het in Hazerswoude niet bolwerken tegen Bernardus: 5-2. Het elftal van Jan Wansink toonde nog wel veerkracht, door zich twee keer – via achtereenvolgens Nawfal el Khattabi en Kevin Groenendijk – van een achterstand terug te knokken, maar de 3-2 op slag van rust kwamen de Vlietbewoners niet meer te boven. Zondag mogen ze het opnieuw proberen, en wel thuis tegen VEP. De Woerdenaren hielden in de seizoensouverture Taurus er nipt onder: 1-0.

Na een dramatische bekerreeks, waarin het – tegen sterke tegenstanders weliswaar – dertig tegengoals te verwerken kreeg, was het devies voor Roodenburg om eerst de defensieve organisatie op orde te krijgen. Op bezoek bij Moordrecht wilde dat niet echt vlotten, getuige een 7-4 nederlaag. Wellicht dat trainer Nouri Essaoui nog even met Wansink kan bellen voor wat verdedigende tips en tactische bespiegelingen, want in navolging van Leidsche Boys mag nu Roodenburg het tegen Bernardus opnemen.

 

Comments are closed.