Vierde klasse A (zaterdag)- Na de winst vorige week op Roodenburg was VV Leiden voornemens om afgelopen zaterdag wederom de winst te pakken tegen een andere topper in deze klasse om zodoende druk te houden op de andere te kloppen ploegen. Er kwam niets van terecht. In Noordwijkerhout ging de brigade van Maurice Jansen flink onderuit (4-0). Alweer moet de ploeg uit de Leidse Morsch in de achtervolging. Sietse Fokkema wordt er bijna moedeloos van.

,,Telkens als wij dichterbij komen, gaat het weer fout. Dit betekent eigenlijk ook dat we over twee weken wel zullen moeten winnen van LSVV’70. Lukt dat niet dan wordt het al vrijwel onmogelijk om ons te nestelen in de top drie. Dan speel je maximaal om plaats vier, maar kunnen we ook op plek vijf of zes eindigen. De nederlaag tegen VVSB is frustrerend. Nadat zij op 2-0 kwamen stortte het bij ons als een kaartenhuis in.”

In de eerste helft ging de strijd volgens de centrale verdediger gelijk op. ,,Wel waren ze al scherper en feller, maar onze grootste kans had de 0-1 moeten betekenen. Roman Donders inzet was echter niet krachtig genoeg en daardoor konden ze zij de bal van de doellijn wegwerken. Even later scoorden zij de 1-0, omdat een bal tussen onze verdediging en keeper viel, die gehinderd leek te worden. Op zich was er nog weinig aan de hand, hoewel we dus wisten dat we na rust scherper voor de dag moesten komen.”

Fokkema zag dat VV Leiden weer controle kreeg en ook tot aanvallen kwam, maar nauwelijks rolden daar kansen uit. ,,Vervolgens staan we bij een vrije trap niet op te letten en is het 2-0. Dat was voor ons een klap in het gelaat, want we konden vervolgens helemaal geen vuist meer maken. Zij maakten er ook nog 3-en 4-0 van en dan ben je dus aardig weggetikt al met al. Natuurlijk was het bij ons bekend dat VVSB geen slechte ploeg heeft. Eigenlijk vreemd dat zij dit seizoen zo matig begonnen. Maar nu staan ze er gewoon bij en gaan meespelen om de prijzen. Wanneer zij met 1-0 voorkomen, zijn ze nog lastig te verslaan.”

Fokkema zocht geen excuses voor de nederlaag. ,,Sterkhouders als Melvin Dieke, Jeroen van Egmond en Brahim Lakhal konden om uiteenlopende redenen niet meedoen, maar dat heeft niets te maken met deze verliespartij. Met wat er stond hadden we ook een goed resultaat kunnen halen. Maar dan moet je dus scoren en over het algemeen ook scherper en feller zijn. Dat verwijt mogen we onszelf maken, ongeacht wie er in het veld stonden.”

VV Leiden is nu weer vijfde, maar qua verliespunten zelfs zesde. ,,Ja, balen. Vooral na de winst op Roodenburg. Dan denk je er weer bij te staan en nu vallen we een week later al terug. VVSB hadden we op achterstand kunnen zetten. Maar goed, dan hadden we het maar beter moeten doen. Zo simpel is het. Nee, het is nog niet gedaan en we zullen er alles aan doen om uit deze vierde klasse te komen. Ik denk dat de bovenste zes ook mee kunnen doen in de derde klasse. We gaan zien wie het uiteindelijk worden.”

Volgende week speelt VV Leiden niet, maar daarna staat dus de belangrijke pot tegen een andere Leidse ploeg op de rol. LSVV’70 komt dan op bezoek. Die ploeg heeft een punt meer en een wedstrijd minder in de benen. VV Leiden won eerder wel met 1-2 in de Kikkerpolder. ,,Misschien is dan ook Joeri Devilee weer terug en Marco van Schie heeft zijn eerste minuten gemaakt. Maar wie er ook spelen, we zullen constanter moeten worden. Zo schiet het niet op. Echt teleurstellend.”

Basisopstelling VV Leiden: Vinkeles, Heppener, Fokkema, Duivenbode, Sjaardema, Van der Meel, R.Middelkoop, Nolet, Bakker, Boot, Donders.