Vierde klasse A (zaterdag)- Er moet welhaast een wonder gebeuren, maar elftalbegeleider Rien van Staveren blijft van mening dat VV Leiden nog steeds een kansje heeft op de nacompetitie. Dit ingegeven door de ruime en eenvoudige overwinning tegen Football Factory (4-0). Daarnaast waren de uitslagen niet ongunstig, met een verliezend Blauw Zwart (0-4 tegen Roodenburg) en een gelijkspel van Haagse Hout (2-2) bij Oosterheem. Van Staveren was woordvoerder na de gewonnen wedstrijd, omdat Maurice Jansen afgelopen week zwaar geblesseerd raakte op de training. De onfortuinlijke trainer liep scheuringen op in de achillespees en kuitspier volgens Van Staveren.

Zoals gezegd won de thuisploeg met speels gemak. In de heenwedstrijd was het nog 1-1 geworden, maar dit keer had Football Factory slechts lege briefjes in te brengen. Voor trainer Nino Poulina onbegrijpelijk. ,,We waren aan een prima serie bezig en waren van plan om ons te meten aan een ploeg boven ons. Op zich vond ik dat ons veldspel beter was en ik heb zeker vijf prima kansen gezien. Het was echter zo’n dag dat het niet lukte om te scoren. Al hadden we de hele dag door gespeeld, het zou niet zijn gelukt. Ik houd het op een off-day. Jammer van onze leuke serie dat deze zo hard ten einde is gekomen.”

Van Staveren zat uiteraard niet met de improductiviteit van de tegenstander en zag de thuisploeg wel vier keer scoren. Voor de rust was de helft van de score al bereikt. Roman Donders en Erik Bakker scoorden. Na de pauze trof Donders nog eens twee keer de roos. ,,Leuk voor die jongen, want hij heeft een moeilijke fase achter de rug waarin het niet zo lukte.”

Football Factory kreeg bij 3-0 nog een strafschop, maar sluitpost Maurice van der Bor kwam als winnaar uit de strijd. Dit om de onmacht van de bezoekers verder te illustreren. VV Leiden hield zo de nul en dat was thuis enkel tegen Haagse Hout al een keer eerder gebeurd. ,,De winst, de nul houden en nog zicht houden op de nacompetitie. Dat is een opsteker voor ons. Of we het nog gaan halen, is zeer de vraag. We hebben eerder onze eigen ruiten al ingegooid door in diverse wedstrijden niet thuis te geven. We zijn simpelweg niet constant genoeg geweest. Maar goed, we spelen nog tegen Haagse Hout uit en ontvangen Leidsche Boys nog thuis. Wie weet wat zes punten nog kunnen opleveren. We willen in elk geval zo goed mogelijk afsluiten.”

Ondertussen is VV Leiden ook druk met volgend seizoen bezig, wanneer Kees van Tongeren voor de groep zal staan. ,,We krijgen Peter Hamelink en Sil Brockötter erbij van DoCoS. Dat zijn regelrechte aanwinsten. Laatstgenoemde is er een tijdje uit geweest, maar heeft aan de andere kant van het land op een aardig niveau gespeeld. Hij kan uit de voeten op rechts voorin of in de spits. Voor zover mij bekend raken we enkel Emiel van Duivenbode kwijt. Hij gaat lager spelen. En we blijven zoeken, hoewel de stelregel wel is dat nieuwe spelers gerichte versterkingen moeten zijn. Anders doen we het met de huidige groep waar genoeg kwaliteit in zit.”

Voorlopig is VV Leiden dus nog niet klaar met dit seizoen, maar het blijft afhankelijk van andere clubs. Mocht het dit jaar niet lukken dan kijkt Van Staveren al wel uit naar volgend seizoen. Dan kan Van Tongeren nieuw elan brengen bij het eerste, terwijl Peter van der Tuin, voormalig spits, op de bank zal plaatsnemen bij het tweede elftal.

Football Factory zakte een plaats en is nu achtste. Oosterheem stak de formatie van Poulina voorbij. Uiteindelijk is het doel van de studentenvereniging om zevende te worden, maar ook een elfde plaats zit er nog in. Er staan voor de jongste Leidse club nog duels tegen FC Boshuizen en LSVV’70 op de rol en er wordt afgesloten bij hekkensluiter Wilhelmus.