dinsdag, april 23, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestGeen winnaar in de topper tussen VV Leiden en Oegstgeest

Geen winnaar in de topper tussen VV Leiden en Oegstgeest

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag stond er een ware topper op het programma aan de Smaragdlaan. VV Leiden ontving koploper Oegstgeest. De Leidse equipe bezette voorafgaand aan de wedstrijd de tweede positie op de ranglijst. Om in te lopen op de Oegstgeestenaren moest er dus gewonnen worden door de mannen van trainer Cees van Tongeren. Na een open en aantrekkelijk duel werden de punten gedeeld. Het werd 2-2.

De bezoekers begonnen de wedstrijd goed en kregen aan het begin diverse goede mogelijkheden. Zo kreeg Bob den Hollander op aangeven van Rens van Klaveren de kans om te score te openen, maar hij zag zijn inzet maar net voorlangs gaan. Kort hierop werd een schot van Ramon Bakker overgetikt door Leiden doelman Raymond Meijers. Enkele minuten later was het dezelfde Meijers, die een afstandsschot van Danny Wenink uit zijn doel ranselde. In de tegenstoot kwam VV Leiden er diverse keren gevaarlijk uit en werd de defensie van de gasten op de proef gesteld. Na pakweg tien minuten werd Leidenaar Erik Bakker in de diepte gestuurd en de aanvaller had vrije doortocht naar het vijandelijke doel. Lex Heemskerk versperde Bakker de weg door hem onderuit te trekken en kon met een rode kaart de kleedkamer op zoeken.

De rood-witten roken bloed en gingen op jacht naar de voorsprong. Na een overtreding net buiten het strafschopgebied van de bezoekers mocht Danny Sjaardema aanleggen. Met een voortreffelijke vrije trap schoot hij zijn ploeg op voorsprong. Er ontspon zich een boeiend duel waarbij beide teams de aanval opzochten. Zo waren er mogelijkheden voor Oegstgeest door onder meer Roy Dijkstra en Den Hollander. Aan de andere kant kopte Melvin Dieke uit een vrije trap maar net naast. Tot aan de theepauze bleef de spanning er goed inzitten. Sterker nog, op slag van rust had Den Hollander voor de gelijkmaker kunnen zorgen. Zijn poging ging rakelings voorlangs het doel van Meijers.

Kort na de onderbreking was het meteen spektakel. Het was VV Leiden speler Ricky Boot die een messcherpe aanval opzette. Hij stuurde ploeggenoot Bakker weg, liep zelf mee op om vervolgens op aangeven van Bakker zelf onberispelijk binnen te schieten. De thuisploeg leek op rozen te zitten. Niets was minder waar. Ondanks de man minder situatie, bleven de gasten gepassioneerd op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Een compact spelend VV Leiden leek hier aanvankelijk geen moeite mee te hebben. Toch moest er een tegengoal geïncasseerd worden. Den Hollander speelde zichzelf op de rand van het de zestien vrij. Met een hard droog schot in de verre hoek werkte hij de bal in de touwen.

Het geloof bij de gasten was volledig terug en met man en macht werd er gewerkt om een gelijkspel te forceren. Meerdere pogingen van de koploper werden in de kiem gesmoord door de Leidse defensie. Toch ging het in de allerlaatste minuut mis voor de thuisploeg. Na een overtreding op Oegstgeest verdediger Robin Noort, die naar voren was gestuurd, kreeg de bezoekende ploeg een vrije trap toegekend. Danny Wenink schoot de vrije trap ragfijn binnen en was dus de gevierde man aan de kant van de koploper. Zo werden de punten gedeeld. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag. VV Leiden zakt door het resultaat naar de vierde positie, mede omdat concurrenten Blauw Zwart en Van Nispen wel wisten te winnen. Oegstgeest gaat de winterstop in als koploper.

VV Leiden verdediger Melvin Dieke over de wedstrijd: ,,We begonnen zwak. Het leek erop dat we niet goed stonden, waardoor zij een aantal goeie mogelijkheden kregen. Door de rode kaart die zij kregen kantelde de wedstrijd in ons voordeel. We kwamen op voorsprong en volgens afspraak zochten we meerdere malen onze snelle voorhoede op. Toch gingen we met enig geluk met de 1-0 voorsprong de rust in, want Oegstgeest had nog wel een aantal goede mogelijkheden. Kort na rust verdubbelden wij de score na een messcherpe counter en hadden we verder moeten uitlopen. Dat deden we niet en we zakten te ver in en kregen hierdoor de deksel op onze neus. Dat ze dan ook nog in de laatste minuut gelijk maakten was wel zuur. Er had meer in gezeten, maar gezien de wedstrijd denk ik dat iedereen met de puntendeling wel kan leven.”

Oegstgeester sluitpost Lucas van der Meij met zijn visie: ,,Helaas kwamen we al vroeg met een man minder te staan. Hierdoor werd het lastig voetballen voor ons en kwamen we op achterstand. Toch bleven we erin geloven en op zoek gaan naar de gelijkmaker. Die viel niet en direct na rust werd het zelfs nog erger door hun tweede doelpunt. Met werkvoetbal pakten we toch nog een punt. Het zegt iets over onze ploeg en de inzet dit seizoen. We gingen vandaag voor elkaar door het vuur en dat is een groot compliment waard.”

vv Leiden-Oegstgeest 2-2 (1-0) 12. 1-0 Danny Sjaardema, Ricky Boot 47. 63. 2-0, Bob den Hollander 2-1, 90.Danny Wenink 2-2.

Scheidsrechter: Belmkadem. Toeschouwers: 150.

Opstelling VV Leiden: Raymond Meijers, Melvin Dieke, Sietse Fokkema, Ivo Nolet, Wesley Schreuder, Peter Hamelink, Erik Bakker (Mitchell Hage), Yannick van der Meel (Stanley Janssen), Danny Sjaardema, Joeri Devilee, Ricky Boot.

Opstelling Oegstgeest: Lucas van der Meij, Ramon Bakker, Robin Noort, Terry Polet (Steven Acpar), Joep Zenden (Maurice Gilliams), Roy Dijkstra, Danny Wenink, Bob den Hollander, Rens van Klaveren, Adil Harfaoui, Lex Heemskerk.