VV Oegstgeest degradeerde vorig seizoen naar de vierde klasse via de nacompetitie. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Huig-Jan Heeringa, overgekomen van Rijnvogels 2, wil de club van De Voscuyl direct weer terug naar de derde klasse.

Met de nodige versterkingen – meer dan een elftal aan spelers (!) – hebben de geelroden een betere selectie dan vorig seizoen. Zo keerden onder anderen Bob den Hollander (Voorschoten ’97, za), Roy Dijkstra (lager elftal) en Ramon Bakker (geen elftal) weer terug naar de hoofdmacht van Oegstgeest en kwamen Danny Weenink en Adil Harfaoui over van de reserves van de Rijnvogels, waarmee Heeringa vorig seizoen knap tweede werd in de Reserve Hoofdklasse.

Waar vorig seizoen het probleem vooral lag in de smalle selectie, voornamelijk na de winterstop, is er nu meer keuze. ,,Het was vooral na de winterstop van vorig seizoen een probleem, heb ik begrepen’’, vertelt Heeringa. ,,Toen liepen spelers van het eerste en tweede blessures op of tegen schorsingen aan. Ze kwamen een aantal keer één à twee man tekort. Nu is de selectie veel breder. Het is nu puzzelen wie er in de basis start.’’

Door de nieuwe gezichten moest de selectie van Oegstgeest nog wel aan elkaar wennen. ,,Ook aan mij natuurlijk’’, zegt de nieuwe trainer, die eerder werkzaam was bij Quick Boys. ,,Dat is niet zo gek natuurlijk, maar daarom verliep de voorbereiding nogal wisselvallig.’’

Een oefenduel met Foreholte ging met 6-3 verloren en van SJZ (2-1) en VV Leiden (2-1) werd gewonnen. In de beker versloeg Oegstgeest Quintus met 0-1, terwijl van PGS/Vogels (1-3) en GDA (2-2) niet werd gewonnen. Daardoor bekerde de equipe niet door.

De overstap van Rijnvogels 2 naar Oegstgeest in de vierde klasse is voor Heeringa wel degelijk een sportieve achteruitgang. Hij houdt zich daar zelf echter niet mee bezig. ,,Ik ben blij dat ik nu een eigen team kan bouwen. Bij het tweede van Rijnvogels was het zo dat ik op donderdag voor de wedstrijd te horen kreeg welke twee of drie spelers ik erbij kreeg van het eerste. Dat is iedere week afwachten en dan weet je niet waar je aan toe bent. Nu is dat net even anders bij Oegstgeest. Ik ben eigen baas en bepaal zelf wie ik bij het team haal.’’

Met Oegstgeest wil Heeringa direct weer terug naar de derde klasse. ,,Dat is de doelstelling. Het is ook zeker mogelijk, maar je weet nooit hoe het loopt. Natuurlijk weet ik dat de club vanaf volgend seizoen fuseert met UDO, maar voor die fusieclub zou het niet goed zijn als het eerste elftal in de vierde klasse begint. Oegstgeest is een gezellige en familiaire club. Daarom heb ik ook voor deze vereniging gekozen. Het is net FC Rijnvogels, maar dan net iets kleiner. Het moet hier alleen niet té gezellig worden, anders zitten we alleen nog maar in de kantine bier te drinken.’’

Zaterdag gaat Oegstgeest op bezoek bij Woubrugge. ,,Ik ken die club helemaal niet. We gaan het wel zien’’, besluit Heeringa, die met Rijnvogels 2 niet in de Leidse regio speelde.

Mutaties:

Gekomen: Bob den Hollander (Voorschoten’97), Danny Weenink (FC Rijnvogels), Adil Harfaoui (FC Rijnvogels), Ramon Bakker (geen club), Huig Jan Heeringa (trainer, FC Rijnvogels), Robin Noort (Valken’68), Rens van Klaveren (Valken’68), Lucas van der Meij (Valken’68), Roy Dijkstra (lager elftal), Peter Brussee (Rijnsburgse Boys), Lex Heemskerk (Valken’68), Marijn Polet (VSC), Brian de Groot, Niels van Abswoude, Jeroen van Keeken, Mike Sieval, Victor Kammenga, Karim Selim, Max van Engelen (allen eigen jeugd), Derk Hachmang (Roodenburg).

Vertrokken: Kevin Sip (Valken’68), Roy Elkerbout (DoCoS), Ruben Reus (gestopt), Thymen Kruider (stopt), Guido Leugering (LSVV’70).

Selectie:

Abel Bormans Middenveld/Aanval
Adil Harfaoui Middenveld/Aanval
Bob den Hollander Middenveld
Danny Wenink Middenveld/Aanval
Dylan Dijkstra Verdediging
Erik Noort Doelman
Jelle van Aarle Aanval/Middenveld
Joep van Tulder Aanval
Joep Zenden Aanval/Middenveld
Lennard Leeuwenburg Aanval
Lex Heemskerk Verdediging
Lucas van der Meij Doelman
Mark Tetteroo Verdediging
Maurice Gilliams Verdediging
Peter Brussee Middenveld
Ramon Bakker Verdediging
Rens van Klaveren Aanval
Rens van der Spek Middenveld
Rick van der Kaay Doelman
Robin Noort Verdediging
Roy Dijkstra Aanval
Ruben Groeneveld Middenveld
Steven Apcar Verdediging
Steven Gijselman Middenveld
Terry Polet Verdediging/Middenveld