Vierde klasse A (zaterdag)- Na een moeizame zege op Woubrugge volgde een walk-over tegen WVC voor Oegstgeest. Zaterdag kwam daar een derde zege bij voor de voorname titelkandidaat. In Noordwijkerhout werd VVSB met 0-2 geklopt. Trainer Huig-Jan Heeringa was grotendeels tevreden over de verrichtingen van zijn ploeg.

De van FC Rijnvogels overgekomen trainer was in zijn sas over fases van zijn ploeg in de wedstrijd. ,,Voor de rust waren we de beter voetballende ploeg. VVSB wilde vooral fysiek spelen, maar we bleven doorgaans uit de duels. Het duurde alleen lang voor dat we ons sterke spel in een doelpunt konden vertalen. Na de rust zijn we mee gegaan in de lange bal en dat was minder okay want toen kwam er balans. Na de 0-2 was het gedaan met hun verzet en hadden we ook zomaar een grotere uitslag kunnen neerzetten. Maar goed; we hebben eigenlijk geen kans weggegeven en zijn dan ook niet in gevaar geweest.”

Tien minuten voor de onderbreking scoorde Joep van Tulder de 0-1 en twintig minuten voor tijd deed Danny Wenink het boek dicht voor de ploeg van Lucas de Jong. ,,Het duurde alles bij elkaar opgeteld te lang voordat we hen definitief kansloos lieten.”

Blijft staan dat VVO ongeslagen blijft en er komt al een schifting op de ranglijst. ,,Er zijn dit seizoen weer zwakke broeders bij in deze klasse. Daar hoort VVSB niet bij, hoewel ik niet denk dat ze hun klasseringen van de afgelopen jaren gaan evenaren. Het is niet te vergelijken met WVC. Het zijn wel allebei vriendenteams, maar bij VVSB lopen er best wel leuke voetballers rond. Tegen een ploeg als WVC kan je eigenlijk alleen maar verliezen. Blessures oplopen, missen van veel kansen en eigenlijk doe je het nooit goed. In dat opzicht speel ik liever tegen tegenstanders die je uitdagen.”

Heeringa vindt dat het goed gaat met zijn team en heeft vertrouwen in een succesvol seizoen. ,,We weten dat we zullen moeten dealen met de vierde klasse. Dat blijft nu eenmaal een jammerlijke aftocht, maar we moeten er nu voor zorgen om direct terug te keren naar de derde klasse. Het liefst via de titel en anders via de nacompetitie. Dat is ook de boodschap die ik de groep elke keer weer aangeef. Kijk, we hadden nu niet eens een kleedkamer omdat ook VVSB tegen AFC werd gespeeld in de tweede divisie. Daar was tv aandacht voor en die teams hadden al vier kleedkamers nodig. Dat is ook de consequentie van het spelen in de vierde klasse. Dan tel je niet mee in dat opzicht. Maar goed, we gaan de uitdaging aan om heel ver te komen. VVSB is niet van het kaliber Blauw Zwart, Roodenburg, VV Leiden of Van Nispen, maar het is ook weer geen slechte ploeg.”

De ex-trainer van de reserves van FC Rijnvogels heeft dit seizoen genoeg mogelijkheden om veel spelers te benutten. ,,Wanneer er spelers wegvallen kan dat worden opgevangen. We hebben een brede en sterke groep. Dat is lekker voor een trainer. Toch moet je elk seizoen weer afwachten of er tegenspoed komt en hoeveel. Voorlopig gaat het goed en zie ik veel lachende gezichten. We staan er goed voor vooralsnog.”

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Meij, Bakker, Heemskerk, Groeneveld, Apcar, Brussee, Dijkstra, Tetteroo, Zenden, Van Tulder, Wenink.