HomeVierde klasseFC OegstgeestOegstgeest nieuwe koploper na winst op KSD Marine

Oegstgeest nieuwe koploper na winst op KSD Marine

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Op een zonovergoten Sportpark de Voscuyl ontving Oegstgeest afgelopen zaterdag KSD/ Marine uit Den Haag. Oegstgeest is de competitie goed begonnen en wist alle wedstrijden in winst om te zetten. Ook KSD Marine kende geen misselijke start. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden de Oegstgeestenaren twee punten los van de Hagenezen. Een geconcentreerd spelend Oegstgeest boekte wederom een overwinning. Het werd 4-0. Hierdoor voert de ploeg van trainer Huig Jan Heeringa de ranglijst nu aan in de vierde klasse A.

img_2026-small

De wedstrijd begon aftastend. Beide ploegen zochten de voetballende oplossing door vanuit de verdediging op te bouwen. Over en weer werden er speldenprikjes uitgedeeld. Echter tot grote kansen leidde dit niet. Na pakweg een minuut of tien viel de eerste grote kans te noteren. In dit geval voor de thuisploeg. Met een dieptepass stuurde Rens van Klaveren ploeggenoot Bob den Hollander weg. Zijn inzet werd gekeerd door KSD-doelman Kevin Rombouts. Naarmate de eerste helft vorderde, ging de bezoekende ploeg fysieker spelen. Oegstgeest liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef zoeken naar de vrijstaande man. Zo kregen Den Hollander en Joep van Tulder wat kansen opgelegd. Maar ook KSD Marine werd een aantal gevaarlijk via Geoffrey Mangert, Kerwin Zwartepoorte en Joshua Zwart.

Na ruim een half uur spelen viel de openingstreffer van deze middag. Den Hollander werd weggestuurd, dribbelde de zestien in en werd tegen de grasmat gewerkt. De arbiter van dienst oordeelde dat dit een penalty was en Den Hollander zelf wist dit buitenkansje te benutten. Tot aan de rust ging de Marineploeg op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde wat halve kansen op maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Den Haag niet meer.

img_2039-small

De bezoekende ploeg kwam bevlogen uit de theepauze. Ze probeerden met fysieke kracht vroeg druk te zetten om zo het spel van de Voscuylbewoners te ontregelen. De thuisploeg liet zich niet gek maken en hield het koppie erbij. Vanuit de defensie werd er rustig opgebouwd om via het middenveld de voorwaartsen te bereiken. Dat bleek te werken. Van Klaveren, opgekomen van rechts, vond Den Hollander die een vrije schietkans kreeg. Echter zag hij zijn poging over het vijandelijke doel gaan. Kort hierop had KSD Marine een dot van een kans om de gelijkmaker te produceren. Kevin Blommestijn had een vrije doortocht naar het Oegstgeester doel. Oog in oog met doelman Lucas van der Meij faalde hij en bracht de goalie uitstekend redding.

img_2036-small

De sfeer werd met de minuut grimmiger. Met name omdat de Haagse ploeg gefrustreerder raakte, omdat zij de uitstekend opererende defensie van de geelroden niet omver konden brengen. Oegstgeest maakte optimaal gebruik van deze frustratie. Nadat Van Klaveren net buiten de zestien was gevloerd nam Danny Wenink plaats achter de bal. Met een weergaloze vrije trap over de muur heen verdubbelde hij de score van zijn ploeg. De bezoekers waren helemaal van de kaart en kort voor tijd bouwde de thuisploeg de voorsprong uit. Na het vlotte aanval vond wederom Van Klaveren zijn kompaan Den Hollander die zijn tweede van de middag binnen werkte. De gifbeker voor de Hagenezen was hiermee nog niet leeg. In de laatste speelminuut werd Wenink neergehaald in de zestien met als gevolg een penalty. Ditmaal was het Robin Noort die onberispelijk vanaf de stip binnenschoot en tekende zo voor de 4-0 eindstand. Een terechte uitslag en de ploeg van Heeringa verdient een groot compliment voor de rust die het behield in de kookpan.

Bob den Hollander, terug op het nest, scoorde tweemaal voor de nieuwe koploper

Door deze overwinning gaat Oegstgeest nu alleen aan de leiding in de vierde klasse A. Mede omdat concurrent Roodenburg onderuit ging bij Van Nispen. Volgende week treffen deze ploegen elkaar in Oegstgeest. Nu al een mooie streekderby om naar uit te kijken.

Doelpuntenmaker Wenink na afloop van de wedstrijd: ,,De eerste helft heb ik vanaf de bank bekeken. We speelden verzorgd en goed, alleen ontbrak het aan de laatste pass. Toch kwamen we door een terecht toegekende penalty op voorsprong. Onze tegenstander van vandaag ging met regelmaat van de klok over het randje. Iets wat ik niet begreep omdat ze voetballend goed meekonden. In de rust werd ons ook gezegd, dat we niet in dit spel moesten meegaan. We bleven kalm en lieten ons niet uit de tent lokken. Dit wierp zijn vruchten af en in de laatste tien minuten wisten we nog drie keer doel te treffen. Een mooie overwinning.”

img_2018-small

Trainer Heeringa vult aan: ,,De ploeg die wilde voetballen heeft gewonnen vandaag. Na de openingstreffer had ik graag gezien dat we de voorsprong sneller hadden uitgebouwd. We wisten vooraf dat KSD op fysiek zou gaan spelen. Met de minimale marge die we hadden, had je zomaar tegen een tegengoal kunnen oplopen. In de rust heb ik duidelijk aangegeven dat we moesten blijven zoeken naar de voetballende oplossing. We moesten ons niet laten intimideren door de soms grove charges van deze tegenstander. Gelukkig maakten we een minuut of tien voor tijd de 2-0. Toen was het verzet gebroken en liepen we makkelijk uit. Complimenten aan mijn groep. Ze zijn de afspraken die we gemaakt hebben nagekomen. Vandaar deze meer dan terechte overwinning.”

Oegstgeest-KSD Marine 4-0 (1-0). 28.Den Hollander 1-0, 77. Wenink 2-0, 88.Den Hollander 3-0, 90. Noort 4-0. Scheidsrechter: Van den Oever Toeschouwers: 100

Opstelling Oegstgeest: Lucas van der Meij, Ramon Bakker, Robin Noort, Steven Apcar, Mark Tetteroo, Joep Zenden (Maurice Gilliams), Roy Dijkstra, Joep van Tulder (Danny Wenink), Bob den Hollander, Rens van Klaveren, Lex Heemskerk.