Vierde klasse A (zaterdag)- Vooraf werd het treffen tussen Oegstgeest en Roodenburg op deze website betiteld als de ‘ Krakerrr van de Week’. Saai werd het uiteindelijk ook allerminst op De Voscuyl. De thuisploeg won uiteindelijk met 1-0 en wat dat betreft viel er niet veel te juichen voor de achterban. De lat en kruising werden evenwel meerdere keren geteisterd en er viel verder genoeg te beleven in het strafschopgebied en daarbuiten. Oegstgeest deed met de zege prima zaken en heeft voorlopig in Blauw Zwart en VV Leiden nog twee concurrenten over. Roodenburg resteert niets anders dan zichzelf weer op te pakken en de achtervolging in te zetten.

vvo-1_vs_roodenburg-1_01102016_web-7-small

In Oegstgeest wordt Roodenburg gezien als een belangrijke belager in de strijd om de prijzen en dus werd de 1-0 zege met genoegen in de armen gesloten. Het verschil tussen de nog niet morsende ploeg van Huig Jan Heeringa en de ploeg uit Leiden-Noord bedraagt nu al zes punten.

Voor de achterban is het nog steeds niet te bevatten dat Oegstgeest is afgegleden naar de krochten van het amateurvoetbal. De degradatie uit de derde klasse dreunt nog na, maar aan alles is te merken dat het menens is om binnen een seizoen terug te keren. De van FC Rijnvogels 2 overgekomen trainer is ambitieus en lijkt de juist snaar te raken bij zijn niet misselijke selectie. Misschien heeft Oegstgeest niet zo zeer met de tegenstanders te maken, maar meer met het risico dat Oegstgeest de eigen tegenstander kan worden. Want hoe zorgt de trainer ervoor dat alle kikkers in de kruiwagen tevreden blijven. ,,Vooralsnog gaat dat prima. Het is hier prima werken”, pareerde Heeringa na afloop.

vvo-1_vs_roodenburg-1_01102016_web-17-small

De vierdeklasser kan immers beschikken over een aantal spelers die vorig seizoen nog in de eerste klasse speelden of bij de reserves van de Katwijkse club waar Heeringa vandaan komt. Zo speelden Bob den Hollander (Voorschoten’97), Danny Wenink (FC Rijnvogels), Lucas van der Meij, Rens van Klaveren en Lex Heemskerk (allen Valken’68) in de basis en zij moeten in staat worden geacht om hun ploeg aan de hand te nemen op weg naar bij voorkeur de titel.

vvo-1_vs_roodenburg-1_01102016_web-19-small

Roodenburg, dat net als Oegstgeest veel mutaties kende voorafgaand aan het seizoen, verblijft al een jaar in de vierde klasse en heeft eveneens de potentie en de wil om terug te keren naar de derde klasse. Het zou tevens het mooiste cadeau zijn in een seizoen waarin de club straks negentig jaar bestaat. De eveneens nieuwe trainer Nino Poulina zal een prijs willen pakken met minder spelers die hoger hebben gespeeld, maar dat er genoeg muziek zit in zijn elftal werd op De Voscuyl zeker wel getoond.

vvo-1_vs_roodenburg-1_01102016_web-12-small

Voor de pauze hielden de ploegen elkaar in evenwicht, hoewel de thuisploeg net wat meer overtuigde. Een fraaie kopbal van Van Klaveren had een beter lot verdiend dan de lat boven de geklopte ervaren rot Michiel Hugens.

In de tweede helft wankelde de thuisploeg een fase nadrukkelijk. Niet minder dan vijf keer kwam Sipan Khalid in even zoveel minuten in scoringspositie, maar het kruid bleef dit keer droog staan van de aanvaller die al tien keer scoorde tot nu toe. Oegstgeest ontsnapte in die fase en niet veel later werd het zelfs 1-0 door de van Valken’68 overgekomen Van Klaveren.

vvo-1_vs_roodenburg-1_01102016_web-2-small

Beide ploegen bleven aanvallen en daarmee bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Voor Roodenburg kopte Sabir Serray op de lat en mikte Aymen Mizab eveneens op het aluminium. Daartussen had Van Klaveren zijn ploeg op 2-0 moeten zetten, maar ook hij trof de lat. Zo won Oegstgeest nipt en is er al een kloof ontstaan op de ranglijst. Het zou echter verbazen wanneer niet beide ploegen ver gaan reiken in deze klasse waarin de onderlinge verschillen nogal groot zijn. Zo niet in deze vermakelijke tweestrijd.

vvo-1_vs_roodenburg-1_01102016_web-34-small

Oegstgeest-Roodenburg 1-0 (0-0). 63. Van Klaveren 1-0. Scheidsrechter: Van den Eijnden.

Oegstgeest: Van der Meij, Bakker, Groeneveld, Heemskerk, Apcar (60.Polet), Tetteroo, Den Hollander, Dijkstra (78.Van Tulder), Zenden, Wenink (66.Harfaoui), Van Klaveren.

Roodenburg: Hugens, Fleuren, Leonora (82.Van der Blom), Serray, Van Hooidonk, Belkerma, Slingerland (71.Belkhir), Mizab, Khalid, Mkadmi (46.Elbaroudi), Brooks.

Beluister hier de interviews met achtereenvolgens Rens van Klaveren, Huig-Jan Heeringa en Michiel Hugens:

vvo-1_vs_roodenburg-1_01102016_web-27-small

Foto’s: met dank aan Howard Misser