Vierde klasse A (zaterdag)- Tot afgelopen zaterdag kwamen tegenstanders met knikkende knieën naar De Voscuyl. Keer op keer walste de ploeg van Huig Jan Heeringa over de opponent en dus was Oosterheem gewaarschuwd. Voor de ploeg uit Zoetermeer bleek er evenwel ook geheel en al niets te halen. Oegstgeest won met 6-0 en omdat het gas niet voortdurend werd ingedrukt kwamen de gasten er nog genadig vanaf. De koploper blijft zo op koers voor de titel en als het aan Roy Dijkstra ligt zal geen enkele tegenstander nog maar in de buurt komen van de ploeg die alle zinnen heeft gezet op een eenjarig verblijf in de vierde klasse. ,,VV Leiden uit volgende week wordt zeker wel een zwaardere pot, maar wij moeten ook die klus klaren.”

vvo1_vs_oosterheem-1-small

Het zal niemand verbazen dat Oegstgeest een eenvoudig middag beleefde tegen de lage middenmoter.  Er stonden al achttien punten op de teller na de zes thuiswedstrijden en het doelsaldo was ook al indrukwekkend: 36 voor en 2 tegen. Daar kwam dus nu een half dozijn aan doelpunten bij. Bob den Hollander was met drie doelpunten op dreef, maar ook Roy Dijkstra, Danny Weenink en Terry Polet lieten de tegenstander aftrappen. De doelpunten werden netjes verdeeld over de eerste en tweede helft.

vvo1_vs_oosterheem-12-small

Dijkstra had genoten en is sowieso blij weer in de hoofdmacht te staan. ,,Ik heb vorig seizoen een jaartje in het derde gespeeld. Ik was even klaar met het eerste. Dat had zo zijn redenen, maar dat is verleden tijd. Door de huidige trainer was ik al eerder benaderd om bij FC Rijnvogels te komen ballen, maar dat heb ik niet gedaan. Oegstgeest is gewoonweg mijn cluppie en ik ben nu 28 jaar en blijf hier gewoon lekker door voetballen. Nu is Huig Jan dus onze trainer en daar ben ik heel erg blij mee. Het is een toptrainer. Hij is een rustige man, die overal wel kort op zit. Hij heeft de groep prima in bedwang. Natuurlijk, alles is leuker wanneer je wint. Maar we willen ook dolgraag weer terug naar de derde klasse met zijn allen.”

vvo1_vs_oosterheem-10-small

Tot nu toe verloor VVO slechts eenmaal. Tegen Van Nispen werd een zeker lijkende overwinning verspeeld. Voor het overige wordt elke tegenstander op een hoop gespeeld. ,,Achteraf is het een prima wake-up call geweest tegen Van Nispen. Je wint natuurlijk niet vanzelf. Nu loopt het gewoonweg lekker en we willen met zoveel mogelijk punten de titel pakken. Eigenlijk was het plan om ongeslagen te blijven, maar dat zit er niet meer in. Wel kunnen we thuis nog alles winnen en daar gaan we ook vol voor. Laat ze allemaal maar komen. Wij gaan voor een clean sheet op De Voscuyl. Het zegt ook wel wat denk ik dat we van Lugdunum wonnen voor de Koetshuis Cup. Dat is wel de koploper in 3A. Ook in die strijd willen we zo ver mogelijk komen. Dat zijn voor ons zeer waardevolle wedstrijden.”

vvo1_vs_oosterheem-63-small

Oosterheem kwam uiteraard niet om zich te laten slachten, maar na de 1-0 was al wel zeker dat de thuisploeg zou gaan winnen. Dijkstra: ,,Ze parkeerden de bus zoals dat heet, maar het was eigenlijk gewoon wachten op de voorsprong. Daarna zou het makkelijker worden en dat bleek ook een juiste gedachte. Eigenlijk was het een piece of cake. Dat we er zes maken is in elk geval ook leuk voor ons thuispubliek. We willen ze vermaken met leuk voetbal en veel goals. Zo kunnen we het vorige seizoen wat uitwissen.”

Volgende week zal VVO ongetwijfeld op meer weerstand kunnen rekenen. De uitbeurt tegen VV Leiden is de nummer twee tegen een in de vierde klasse A. ,,Zij hebben ook een prima ploeg, maar we willen toch echt een gat gaan slaan van zeven punten. In deze klasse zijn er enkele concurrenten en ook ploegen zoals FC Rijnland die het ons lastig kunnen maken. Voor het overige zijn wij verplicht om alle andere wedstrijden sowieso te winnen. Maar wat ik zeg; we leggen de lat voor onszelf hoog. Dat we drie punten hebben weggegeven aan Van Nispen is eigenlijk al genoeg.”

vvo1_vs_oosterheem-18-small

Bij Oegstgeest ontbraken dit keer onder meer Ramon Bakker (geblesseerd) en Steven Apcar (vakantie). In de eerste helft viel Mark Tetteroo nog wel uit met naar het zich laat aanzien een spierscheuring. ,,Uiteraard vervelend, maar we kunnen een hoop opvangen. We doen het met de hele groep en die is groter dan in voorgaande jaren.”

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Meij, Polet, Noort, Heemskerk, Gilliams, Tetteroo, Harfaoui, Dijkstra, Van Klaveren, Den Hollander, Weenink.

vvo1_vs_oosterheem-65-small

Foto’s: met dank aan Howard Misser