Bijna vijf maanden na het degradatiedebacle in Linschoten heeft VV Oegstgeest de eerste strohalm naar een snelle rentree in de derde klasse voor het oprapen. Uitgerekend bij buurman en aanstaand fusiepartner UDO kunnen de geelhemden de eerste periode zo goed als zeker in de wacht slepen.

,,Toevallig is er dinsdag in de kleedkamer over gesproken”, vertelt Robin Noort, die afgelopen zomer overkwam van Valken ’68. ,,De eerste periodetitel is leuk, maar uiteindelijk draait het om waar je staat na de laatste speeldag. Maar het is mooi meegenomen als we zaterdag de periodetitel pakken, want gezellig wordt het dan sowieso in Oegstgeest.”

De overgang van het ene geelrood naar het andere geelrood van ras-Valkenaar Noort deed –zo geeft hij aan- menig wenkbrauw fronzen. ,,Twee seizoenen terug heb ik met Huig-Jan (Heeringa, red.) staan praten. Als het vorig seizoen niet zou lopen, zou ik op zoek gaan naar een andere club. Een club in de derde of vierde klasse, toevallig of niet werd hij trainer van Oegstgeest en nu speel ik hier.”

Iemand die zijn club deze zomer, ondanks een karrevracht aan mutaties en de verschuiving van zondag- naar zaterdagvoetbal, wél trouw bleef, is Nick Bakker. De 25-jarige Oegstgeestenaar, in het dagelijks leven commercieel medewerker bij een feestmateriaalverhuurbedrijf, is echter wel aan zijn afscheidstournee bezig. ,,Ik stop na dit jaar met selectievoetbal. Mijn werk vind ik belangrijker en ik merk nu al dat het soms moeilijk te combineren valt. Wel hoop ik verder te kunnen gaan bij de fusieclub in een vriendenteam.”

udo

,,Binnenkort is het tien jaar geleden dat ik mijn eerste minuten in het eerste van UDO mocht maken”, weet de centrale verdediger (foto boven), die ook graag de linkerflank bestrijkt. ,,Als ik daaraan terugdenk, is het een mooie afsluiter van het selectievoetbal. Persoonlijk denk ik dat er alleen maar voordelen uit de fusie voort kunnen komen. Een grotere jeugd en een hoger niveau. Daarnaast heb ik bijvoorbeeld veel vrienden in een vriendenteam lopen bij Oegstgeest die vroeger allemaal bij UDO voetbalden zoals een Daan van Moorsel, Jeroen Mulder en Jeroen Franken.”

Ondanks dat UDO, dat momenteel tiende staat, dus baat kan hebben bij een goed resultaat met het oog op de aanstaande samensmelting, is een onderling akkoordje zeker niet aan de orde. ,,Ik zie zeker een kans, een derby is een derby. Daarin heb je altijd extra energie om een wedstrijd te winnen. Ik verwacht een felle pot. Oegstgeest is een sterke ploeg met natuurlijk een aantal spelers die zijn meegekomen met hun trainer. En natuurlijk is een oude bekende uit de buurt, Bob den Hollander, weer terug.”

Het meer ervaren en gewiekstere Oegstgeest mag dan als torenhoog favoriet voor de zege gelden zaterdag, aan grootspraak doet de 27-jarige Noort (foto onder) niet. ,,De wedstrijd tegen UDO zie ik vooral als een leuke extra thuiswedstrijd. Op papier moeten wij winnen van UDO, maar de bal blijft rond. Op papier hadden we Van Nispen-uit ook gewonnen met een 0-3 voorsprong in de rust. Uiteindelijk vielen we als team gigantisch door de mand en dropen we als losers af. Ik denk dat we veel van deze wedstrijd hebben geleerd en dat dit niet meer gaat gebeuren dit seizoen. Het was een dure les, maar ook dat is soms nodig.”

robin-noort-small

 

Noort, werkzaam als projectmanager bij een reclamebedrijf in Katwijk, zegt geen druk te voelen om te moeten promoveren. ,, De enige druk die er is, leggen wij onszelf op. Wij willen naar de derde klasse en dan is kampioen worden de snelste manier. Ik denk dat wij titelfavoriet nummer één zijn en daar lopen we ook niet voor weg. De grootste concurrent zijn wijzelf.”

Ook  Noort, die in het hart van de defensie staat geposteerd, ziet wel brood in de aanstaande fusie van de Voscuylverenigingen. ,,De fusie is een positieve ontwikkeling voor de gemeente en ik denk ook voor beide clubs. Of ik er zelf bij ben? Als je kampioen wordt, ga je niet snel weg, laten we het daar maar op houden.”

Wat betreft de naam voor de Oegstgeester fusieclub tonen de voorkeuren van beide ausputzers minder gelijkenissen. Noort: ,,Een afkorting is mogelijk v.v. O.U.C. (Oegstgeest – UDO – Combinatie), maar dat vind ik persoonlijk niets. Het is een voetbalclub in Oegstgeest, dus gewoon v.v. Oegstgeest hanteren!” Bakker: ,,Ik heb er wel eens over nagedacht. Het is moeilijk want Oegstgeest bestaat al en UDO/Oegstgeest vind ik geen naam. Misschien moeten we er maar VV OTOWN van maken zoals ze altijd zeggen.”

Stand van zaken:

VV Oegstgeest 7 – 18 (+27)
Blauw-Zwart 7 – 17 (+13)
Van Nispen 6 – 15 (+15)
10.  UDO 7 – 7 (-12)