HomeVierde klasseFC OegstgeestWonderbaarlijk verval bij Oegstgeest

Wonderbaarlijk verval bij Oegstgeest

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Oegstgeest leek hard op weg naar de zesde overwinning op rij. In De Zilk stond de ploeg van Huig Jan Heeringa met 0-3 voor tegen Van Nispen en was er geen vuiltje aan de lucht. Schijn kan evenwel bedriegen. Na de pauze richtte de thuisploeg zich op en binnen een mum van tijd was het gelijk. Daar bleef het evenwel niet bij. De ploeg waar dit seizoen ook het nodige van wordt verwacht klopte Oegstgeest uiteindelijk met 5-3 en door dit resultaat en de zege van Blauw Zwart op UDO is Oegstgeest nu koploper af.

Trainer Heeringa beleefde derhalve een macabere middag. ,,Als trainer heb ik wel eens met 3-0 voor gestaan of juist achter en werd het nog gelijk of 4-3 of 3-4. Maar dat was dan bij windkracht acht of zo en onder ongelijke omstandigheden. Een wedstrijd als deze heb ik eigenlijk niet eerder meegemaakt en het had me ook bespaard kunnen blijven. Hier zullen we lering uit moeten trekken. Duidelijk is dat je iets niet goed doet wanneer je zo’n voorsprong zo uit handen geeft.”

De bezoekers speelden in de eerste helft niets eens groots volgens de verliezende trainer, maar had niet veel te duchten van Van Nispen. Adil Harfaoui, Danny Wening en Bob den Hollander maakten het verschil en voor Heeringa was er geen enkele reden om zijn manschappen vermanend toe te spreken. Enkel moest de concentratie overeind blijven en worden door geborduurd op het spel uit de eerste helft. Dan kon er toch niets mis gaan.

Het liep dus compleet anders. Binnen negen minuten poetste Van Nispen de achterstand weg en opeens was er sprake van een wedstrijd. Heeringa: ,,We herpakten ons wel en kregen na de 3-3 ook kansen, maar het was gedaan met onze productie. Zij bleven dodelijk effectief. Van de zes kansen werden er vijf in een doelpunt omgezet. Te bizar voor woorden.”

De ex-trainer van FC Rijnvogels 2 moest dus slikken, maar bleef reëel. ,, We leden teveel balverlies op hun helft en werden genadeloos afgestraft. Uiteindelijk hebben we van onszelf verloren. De beleving was onvoldoende na rust en dat reken ik mijn ploeg en mezelf aan. We staan overduidelijk weer met beide benen op de grond. We zijn gewoonweg overklast. Niet zo zeer op voetballend gebied, maar wel op alle andere facetten van het spel. Stof tot nadenken voor ons en zorgen dat we er volgende week weer staan. Natuurlijk is dit een verloren slag, maar we hadden ook al niet het idee dat we zesentwintig wedstrijden op rij zouden winnen. Maar wanneer je met 0-3 voor staat, reken je wel op drie punten uiteraard.”

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Meij, Bakker, Heemskerk, Noort, Polet, Tetteroo, Apcar, Harfaoui, Den Hollander, Van Klaveren, Weining.