HomeLSVV'70Interviews LSVV'70VVSB verstoort kampioensfeest van LSVV’70

VVSB verstoort kampioensfeest van LSVV’70

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Op een opgesmukt Wim Mugge Sportpark had LSVV’70 afgelopen zaterdag de titel in de vierde klasse A binnen kunnen halen. Het moest dan wel afrekenen met, de nummer twee van de ranglijst, VVSB uit Noordwijkerhout. Het toegestroomde publiek had wel zin in een feestje en trakteerde de studenten voorafgaand aan de wedstrijd op Bengaals vuurwerk. Zelfs een kampioenstocht door de Leidse grachten was al geregeld. Na negentig minuten spelen kon de boot worden afgezegd en de titelaspiraties tenminste voor een week in de koelkast. Een getergd VVSB won de kraker. Het werd 1-2.

Al in de openingsminuut ging het mis. Na een misverstand op het middenveld pikte VVSB aanvaller Mike Taskin de bal op. Hij snelde op LSVV doelman Dammes Waasdorp af. Beheerst prikte hij de bal in de verre hoek en bracht hiermee zijn ploeg op voorsprong. Een fikse domper dus voor de thuisploeg. LSVV probeerde hierna aan te zetten, maar liep iedere keer vast op de stugge verdediging van de ploeg van Pim Brouwer. Dan moest het maar uit hoekschoppen  gebeuren. Ook deze werden vrij eenvoudig weggewerkt. Halverwege de eerste helft kregen de studenten hun eerste grote kans. Een inzet van Guus van Kessel kon ternauwernood door VVSB goalie Frank Immerzeel tot corner worden verwerkt. De hoekschop werd afgeslagen en na een razendsnelle counter werd Timo van de Raadt aangespeeld. Met een bekeken boogbal werkte hij de bal achter Waasdorp.

Zo moesten de roodwitten minimaal drie keer scoren en mocht het geen tegendoelpunt meer incasseren. Een lastige opgave tegen het compact spelende VVSB. Sterker nog, de bezoekers kregen de betere kansen. Zo zag Van de Raadt een vrije trap vanaf een meter of twintig uiteen spatten op de lat. Frank Eisenga zag zijn poging maar net naast het doel verdwijnen van Waasdorp na een vlotte combinatie met Taskin. Toch werd de aansluitingstreffer kort voor rust gemaakt. Na een goed opgezette aanval kreeg Michiel Ebbing aan de zijkant de bal aangespeeld. Hij behield goed het overzicht en vond de meegelopen Van Kessel die keurig afrondde. Zo kon de ploeg van trainer/speler Freek Jansen met positieve moed de theepauze in.

De studentenploeg kwam gedreven uit de onderbreking. Zo zag Rick Baarda een kopbal maar net naast gaan en vond Christina Alphert tot tweemaal toe Immerzeel op zijn pad. De druk van de thuisploeg nam steeds meer toe en de gelijkmaker hing in de lucht. Halverwege de tweede helft had die ook moeten vallen. De balvaste Christina speelde Jansen vrij. Met een harde pegel zag hij zijn poging via de binnenkant van de paal terug het veld ingaan. De kansen volgden elkaar op maar het was zo’n middag dat het niet wilde lukken. Misschien was het de zogenoemde kampioensstress. Zo gingen pogingen van Ebbing en Van Kessel maar net over en schoot Christina nipt naast. Uit een counter moest Waasdorp handelend optreden op de doorgebroken Lucas de Jong. Kort voor tijd kwam hij nog goed uit zijn doel en plukte de bal voor de voeten van Sven Aartman weg. Het waren overigens de enige twee reddingen die hij in de tweede helft hoefde te verrichten.

LSVV bleef zoeken naar minimaal de gelijkmaker om zo de eer te redden. Het zat er gewoon niet in deze middag. In de blessuretijd zag Noordwijkerhouter Mike Brinkhof zijn poging nog op de paal belanden. Zo zegevierde VVSB deze middag en droop het publiek gedesillusioneerd af. De achterstand van de bezoekers bedraagt nu nog één punt op LSVV. Daar moet wel bij gezegd worden dat de studenten een wedstrijd minder hebben gespeeld. Volgende week gaan Jansen en zijn pupillen op bezoek bij stadsgenoot en Football Factory. Bij winst kan dan toch nog de schaal worden gehesen.

Freek Jansen van LSVV na afloop van de wedstrijd: ,,Balen, balen en nog eens balen. We begonnen zo slap aan de wedstrijd. We kregen meteen een doelpunt om onze oren. We wisten echt wel dat het een lastige wedstrijd zou worden en dat VVSB een goede ploeg heeft. Ze staan niet voor niets op de tweede stek. Halverwege de eerste helft verdubbelden zij de score. Dat was overigens een fraai doelpunt. Gelukkig bracht Guus ons terug in de wedstrijd kort voor rust. In de tweede helft hebben we echt alles gegeven en namen we meer risico. Jammer, dat mijn schot op de paal kwam. Als die erin was gegaan hadden we bloed geroken. Maar goed “als” telt niet in het voetbal. We hebben er alles aan gedaan maar het wilde stomweg niet lukken.”

De VI-medewerker over de grachtentocht en de volgende match: ,,Kijk het bestuur van LSVV bouwt altijd bepaalde zekerheden in. Zo hebben ze verstandig genoeg een annuleringsverzekering afgesloten bij de verhuurder van de boot. Dus dat is opgelost. Ook is de temperatuur volgende week aangenamer zag ik op de weersvoorspellingen. Wel zo lekker op een boot. Volgende week spelen we uit bij onze vrienden van Football Factory. Dan moet het gaan gebeuren. Ook wil ik namens het bestuur, spelers en de gehele technische staf het toegestroomde publiek bedanken. Ik weet zeker dat onze fans ons volgende week ook massaal zullen steunen.”

LSVV’70-VVSB 1-2 (1-2).1.Taskin 0-1, 19.Van de Raadt 0-2, 38.Van Kessel 1-2 Scheidsrechter: Opdam Toeschouwers:75

Opstelling LSVV’70 :Dammes Waasdorp, Demian Flippo, Wouter Huisman, Neal Petersen (Joppe Gloerich), Sander Mulder, Alen Stjepanovic (Alphert Christina), Michiel Ebbing, Jochem van der Graaf (Ernst van Ruiten), Rick Baarda, Freek Jansen, Guus van Kessel.