Vierde klasse A (zondag) – ,,Dit hadden we toch nooit kunnen denken dat we twaalf wedstrijden achtereen ongeslagen zouden zijn. Vanmiddag redelijk eenvoudig gewonnen met 4-1 van hekkensluiter SVH, maar hoor ik net ook dat onze achtervolgers Leidsche Boys, Delfia en Escamp drie punten hebben laten liggen. We blijven het dus koploper Kickers’69 lastig maken. Want ik weet zeker dat ze in laatste negen wedstijden nog punten gaan verliezen”, aldus de met een blauwwit gehulde das Warmunda-supporter in de warme kantine na afloop van een regenachtige zondagmiddag op sportpark Het Overbos in Warmond.

W 3 (Small)

Met twaalf punten achterstand op Kickers’69, en een wedstrijd minder gespeeld, met de wetenschap dat uit redelijk eenvoudig met 2-4 was gewonnen, floot de strak leidende scheidsrechter Essaghir om 14.08 uur voor de aftrap. Toch wel opvallend dat in de derde en vierde klasse bijna nooit een wedstrijd op tijd begint. Maar ook in dit geval deed het ondanks het gure, regenachtige weer niets af aan de spelvreugde bij beide teams. Vanuit de Warmondse ‘skybox’, voor de kantine was een blauwwit tentdoek gespannen waardoor supporters droog de balomwentelingen konden volgen, waren vele positieve Warmondse aanmoedigingen te beluisteren. Die ‘skybox’ is zeker leuk als de Warmondse voorwaartsen richting kantine opstomen.

Een Warmunda-supporter: ,,Waarom Patrick Kalkema niet meespeelde, zou ik echt niet weten. Jammer want hij viel lekker in twee weken geleden met de 0-2 uitzege op de tot dan toe ongeslagen koploper Kickers’69.” In tegenstelling tot de opstelling van die historische uitwedstrijd kwamen nu Sam Hassani en Niels Dijkstra binnen de lijnen, beiden rappe en behendige vleugelspelers. Opvallend is wel dat Warmunda in 13 wedstrijden met 30 gescoorde doelpunten ook vele verschillende doelpuntenmakers kent. Daarin speelt de lange, balvaste en kopsterke centrumspits Nick Smith dit seizoen een belangrijke rol.

Het was dezelfde Smith die in de 25e minuut voor het eerste gevaar zorgde met een schot waar doelverdediger Vink geen moeite mee had. Maar zes minuten later schatte deze een bal totaal verkeerd in. Goed doorgaan van Smith en een mooie aanvallende sliding zorgde ervoor dat de bal tergend langzaam in het SVH-doel rolde. De tegenstander zorgde in de 36e minuut voor het eerste Haagse gevaar middels de lange, behendige en kopsterke middenvelder Patricio Schuls. Zijn gerichte kopbal werd door een been van een Warmunda-verdediger tot hoekschop verwerkt. Daaruit redde doelman Arthur van Dam beslissend door met zijn lichaam op de doellijn de Haagse inzet te keren. Het leverde hem een pijnmomentje op, maar tot ieders opluchting kon hij gelukkig verder spelen.

W 2 (Small)

Zonder zijn panterreactie zou het een gelijke tussenstand betekenen wat zeker geen recht zou doen aan het vertoonde spelbeeld. Was Warmunda dan zoveel beter? Neen, zeker niet want zij probeerden voortdurend verbaal richting te geven aan tweeëntwintig Warmondse voetbalschoenen wat niet echt hielp. De wil en de inzet was er wel, maar het kwam er niet uit. De ‘hoogtepunten’ waren eerder de cabareteske reacties van de Warmondse grensrechter op de beslissingen van Essaghir en de twee verkeerde inworpen van Dennis Kramer, waar elke D-junior weet dat beide voeten op de grond moeten blijven, gevolgd door een gele prent voor hem wegens praten. Gelukkig was er aanvoerder Vincent Solleveld die in de 42e minuut de gekregen strafschop onberispelijk in de linker bovenhoek schoot, 2-0.

Linksbuiten Dijkstra werd bij zijn vloeiende passeerbeweging aangetikt waarmee de bal op de stip ging. Laat de technische staf van PSV maar eens bij Warmunda-trainer Alan Campfens de videoband van deze strafschop opvragen, daar hebben ze vast en zeker wat aan.

Na de grote kans voor Hassani, die als rechtsbuiten een prima indruk achterliet, werd door spelers en zeer verkleumde supporters de thee in de kleedkamer en de warme dampende koffie in de gezellige kantine opgezocht. In de bestuurskamer stond één jongen centraal en dat was Gijs van Eekelen, de pupil van de week. Hij ontving, staande op een bestuursstoel, een prachtig voetbalshirt en een leren bal met de handtekeningen van alle Warmunda-spelers. Vele foto’s werden er van dit gezellige samenzijn gemaakt. Een Warmunda-supporter: ,,Man, leuk hoor voor die knaap. De foto’s komen op onze website en de K.N.V.B. heeft al een paar keer de verslaggeving van de Warmondse pupil van de week aandacht gegeven op haar site. Zijn we best trots op.”

W 4 (Small)

De pupil van de week had een 2-1 eindstand voorspeld. Maar dat kon hij niet meemaken want met papa, mama en broertje zou hij om 15.30 uur de pluchen stoelen in een Haagse bioscoop gaan bezetten. Zo maakte hij nog net mee dat Kramer niet meer aan de tweede helft hoefde te beginnen. ,,Hij was niet goed genoeg vandaag”, voegde een man met een blauwwit hart naast mij in de Warmondse ‘skybox’ mij toe. Waar Kramer bij de opname van Latje Trap een 3-0 zege voorspelde nadat hij geen enkele keer de lat wist te raken, steunde hij staande tussen de supporters zijn ploeggenoten in de tweede helft. Sjoerd Winkelman was in de 46e minuut zijn vervanger en dat deed hij met verve. ,,Volgens mij hebben ze de druïde van Asterix en Obelix met zijn toverdrank ingevlogen om aan de thee toe te voegen, want ze spelen stukken beter dan in de eerste helft. Er wordt weer lekker strak gecombineerd, heerlijke loopacties zijn er. Man, mijn biertje smaakt dubbel zo lekker nu”, riep de Warmonder naast mij.

Hij werd op zijn wenken bediend. Vijf minuten na de pauze scoorde Dijkstra met een heerlijke intikker van dichtbij uit een strakke voorzet van rechts van spits Smith, 3-0. Voor Dijkstra was het als topscorer van Warmunda al zijn vijfde treffer dit seizoen. In de 63e minuut waren de rollen net omgekeerd. Nu was het de voorzet van Dijkstra van links waar centrumspits Smith staande voor het doel de 4-0 kon intikken, ook zijn vijfde dit seizoen. Wij gingen er eens goed voor staan en de verwachting bij allen die een voetbalhart met blauwwit bloed hadden, was dat er best een paar doelpunten bij konden komen. Een Warmunda-supporter: ,,Je zal maar gelijk eindigen met Kickers’69 na 24 wedstrijden en net dat ene doelpuntje tekort komen? Dan sla je je toch ook voor je kop toch? Dus ik denk dat we nog leuke dingen kunnen gaan beleven deze laatste twintig minuten.”

Het verzet was ook gebroken bij de Haagse tegenstander, achterin was het alle hens aan dek en de SVH-doelman gecombineerd met pech in de afronding zorgden ervoor dat de stand niet veranderde. Warmunda-trainer Campfens wisselde Jochem Kest voor Steven de Taeye die het  goed oppakte en gedegen speelde. In de 77e minuut werd het wel 4-1 doordat een vrije trap van grote afstand redelijk onverwacht in de linkerbovenhoek in het doel van Van Dam verdween. Maar uit niets bleek dat SVH / Celeritas er nog in geloofde, ook al coachte de trainer de gehele wedstrijd zijn Haagse elf staande in de regen van buiten de dug-out. Zes minuten voor tijd kreeg Smith een publiekswissel en kon hij de jacuzzi gaan opzoeken. Zijn invaller Fred Pont nam de spitspositie over en binnen tien seconden wist hij zelfs met zijn borst de bal net naast het doel te drukken.

W 5 (Small)

Met het laatste fluitsignaal van deze zeer sportief verlopen wedstrijd gingen de Warmunda-handen de lucht in voor de twaalfde achtereenvolgende keer. Met de 1-2 uitzege van Kickers’69 bij Delfia kwamen zij op 40 uit 15 waar Warmunda nog steviger tweede bleef met 28 uit 14 (34-20). Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen Escamp, zesde op de ranglijst. ,,Daar hebben we nog een appeltje mee te schillen na de 2-2 thuis”, werd mij bij mijn vertrek al subtiel meegedeeld door een supporter. ,,Wat zou het mooi zijn als met wat Leidse hulp van Roodenburg komende zondag thuis tegen Kickers we weer drie punten kunnen inlopen. Want winnen gaan wij zeker in het Haagse. Er zit zoveel vertrouwen en strijdlust in deze jongens”, aldus de supporter. En hij verdween met een dikke knipoog de kantine in, op zoek naar een, volgens hem, meer dan verdiende goudgele rakker. Wordt vervolgd.

s.v. Warmunda – SVH/ Celeritas 4-1 (2-0). 31. Smith 1-0, 42. Solleveld 2-0 (penalty), 50. Dijkstra 3-0, 63. Smith 4-0 en 77. Atmani 4-1. Scheidsrechter: A. Essaghir. Toeschouwers: 50.

s.v. Warmunda: Van Dam, Solleveld, Zierikzee, El Kourami, Arnst, Kest (75. De Taeye), Hassani, Esman, Smith (84. Pont), Kramer (46. Winkelman) en Dijkstra.

SVH / Celeritas: Vink, Van der Straaten, Slot, Schuls, De Keijzer, Jongert, Chtatou, Branco Marques Pires, Boussetta, Atmani en Abdelgawad.