,,Ze moeten het nog leren om met zo’n promotie het veld op te komen om het feest met elkaar te delen. We zijn hier bij Warmunda natuurlijk niet echt verwend met geen enkel kampioenschap in de zeventig jaar dat deze heerlijke club bestaat. Alle jaren speelden ze hier vierde en zelfs vijfde klasse zondagvoetbal. Maar reken maar dat we snel leren in Warmond. Als we zo met de platte kar de rondrit door dit mooie dorp maken en het feest vervolgen in en bij de kantine zorgen we met elkaar voor een knalfeest dat voorlopig niet van ons netvlies zal verdwijnen”, aldus de apetrotse Warmunda-trainer Alan Campfens.

IMG_6686 (Small)

Na deze uitgesproken woorden keken assistent-trainer Martin de Louw en Campfens elkaar even aan. De blik en flonkering in hun ogen zei genoeg, terwijl ze met het glas heerlijke vochtigheid in de hand het hoofdveld verlieten op weg naar de braaf achter de hekken blijvende Warmunda-supporters die op dat moment ook nog met een navelstreng aan de kantine met biertap en barbecue verbonden waren, gadegeslagen door de verslaggever van Leiden Amateur Voetbal. Theo Reitsma’s historische woorden bij het behalen van de E.K. Voetbal 1988 na het zien van de juichende Oranjeselectie ‘Dit is een goed stel hoor’ waren op dat moment naadloos te koppelen aan dit trainersduo.

Promotie Wedstrijd Warmunda 1 257 (Small)

De plannen voor deze memorabele zondag van 29 mei waren uitgebreid aangekondigd op de website van de thuisploeg. Het mooie was dat het mogelijke kampioenschap van dames 1 handbal dezelfde dag verweven was in het gehele programma. En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Zo was er om 12.00 uur een echte voorwedstrijd tussen de D1 van Warmunda en UDO die de bekende brilstand opleverde. Reken maar dat deze jongens die zaterdagavond gespannen in hun bedjes lagen wetende dat ze bekeken zouden worden door vele supporters bij het hoofdveld. De ukken kregen ook een prachtige rol bij de opkomst om 14.00 uur van de spelers van Warmunda en Stolwijk. En ook de pupil van de week, Beer Appelman, zou een historische rol krijgen. Bij promotie naar de derde klasse werd hij de laatste pupil van de week in de vierde klasse. Als die promotie zou lukken dan zou deze dag bij iedereen in het geheugen gegrift blijven. Vraag over 25 jaar aan de oudere Warmonders: ,,Waar was u zondag 29 mei 2016 tussen 14.00 en 16.00 uur?”, en iedereen zou het nog weten. Maar er moest toch eerst nog dat immer lastige en goed voetballende Stolwijk in deze promotiepot worden afgeschud.

8 (Small)

Maar een drie kwartier voor aanvang kreeg uw verslaggever de brief van de K.N.V.B. onder ogen waaruit bleek dat promotie voor Warmunda al een feit was. Alleen voor Stolwijk ging het nog om de knikkers, maar trainer Campfens zou er met zijn assistent De Louw en stafleden alles aan doen om hun selectie op scherp te zetten en te houden. Campfens: ,,We willen natuurlijk deze ongeslagen reeks uitbouwen, zeker in deze wedstrijd.”

Promotie Wedstrijd Warmunda 1 232 (Small)

Zo zaten de als immer zeer gastvrije Warmunda-bestuursleden Matthieu van Winsen (voorzitter), Leon Kortekaas (portefeuille voetbal) en Marcel Pont (portefeuille facilitair) er ook in. De tap stroomde, handbaldames werden geknuffeld door vele supporters, Martin Groeneveld (vlaggenist van het eerste) verwende met de barbequegeuren alle aanwezige neusvleugels en later de smaakpapillen met de betere ‘Overbos-burgers’, het nieuwe terrasmeubilair kreeg vele bipsen te verwerken, Piet Paulusma’s weersvoorspellingen waren nog niet bewaarheid dus een kleine vierhonderd bezoekers waren klaar voor de mooie afsluiting van het mooiste voetbalseizoen uit de clubgeschiedenis.

Promotie Wedstrijd Warmunda 1 233 (Small)

Een Warmunda-supporter: ,,Kijk mijnheer, we zijn hier niet echt verwend met kampioenschappen op deze club. Maar ik geniet al van de inzet van die jongeren die hier staan met hun blauwe fakkels van Bengaals vuur en die enkele Warmunda-vendelzwaaier. Maar ik zie het als dat je ergens moet beginnen. Misschien nu we gewend zijn aan dit eerste succes, want mijnheer we zijn per post vooraf door de K.N.V.B. ‘gefeliciteerd’ met onze promotie, staan er vanaf komend seizoen meer supporters om onze jongens op kleurrijke wijze aan te moedigen.” De ‘gewone’ aanmoedigingen kwamen nu van de thuissupporters die behalve in de ‘Gordon Ramsey-zone’ voor de kantine bij de barbecue vooral een plek hadden gezocht aan de lange zijden.

Promotie Wedstrijd Warmunda 1 351 (Small)

Met het rustsignaal van de scheidsrechter en de langzaam vallende regendruppels was er langs de lijn een raar gevoel waarneembaar. In het veld was het zeker een kwartier voor rust een kwestie van ‘van dik hout zaagt men planken’ in verbale en fysieke zin. Maar lopend naar de bestuurskamer was er bij geen enkele thuissupporter een gevoel van dat er iets mis zou kunnen gaan. Dat was er zeker wel bij de Stolwijkspelers en –supporters want er moest minstens één punt tegen deze promovendus worden behaald. ,,Hij staat er weer onze enige echte Warmondse nummer veertien, en dan heb ik het natuurlijk over ‘Patje Kalkema’. Dus reken maar dat hij deze tweede helft het verschil gaat maken net als uit bij Stolwijk. Voor hem een machtig mooi moment om afscheid te nemen. Maar let ook op de even oude Dennis Kramer. Hij heeft een ander kapsel maar zijn jacht op een treffer wordt er niet minder om”, aldus de Warmunda-supporter.

11 (Small)

Het was Kramer die voor de 1-0 eindstand zorgde en ook voor het historische feit dat na zeventig voetbaljaren Warmunda eindelijk erin slaagde om naar de derde klasse te gaan. De bloemen werden na afloop aan de spelers van de thuisploeg overhandigd, jeugdspelertjes van Warmunda testten hun camerageniek zijn en de spelers gingen naar de thuissupporters achter de hekken. De Warmunda-supporter: ,,Wacht maar af tot we om 16.00 uur met de platte kar achter de oplegger door Warmond gaan rijden. Dat maakt een hoop los hoor! En komen ze terug dan is er de feestmuziek van Danny Plezier tot in de late uurtjes. Ze zeiden het al op de website dat we het vandaag moeten beleven de ‘pret, gein en feest’. Dat moet gaan lukken. En maandagochtend vroeg, ach mijnheer het wordt vanzelf weer dinsdag.”

14 (Small)

Onze redactie feliciteert alle mensen die Warmunda een warm hart toedragen met dit historische resultaat, de promotie naar de derde klasse zondag! Zelden was een promotie zo verdiend te noemen..

Promotie Wedstrijd Warmunda 1 389 (2) (Small)

Foto’s: Monica Merbis (dank daarvoor!!) en Gerard Bol