Vierde klasse A (zondag)-Afgelopen zondag ontving Warmunda op het eigen Sportpark Overbos Wanica Star. Het betrof hier een wedstrijd tussen de nummer twee en drie op de ranglijst. De Warmondse equipe kent een buitengewoon goed seizoen en is niet meer verslagen vanaf september 2015. Een periodetitel ligt nog in het verschiet. De topper tussen beide ploegen eindigde onbeslist, het werd 1-1. Onze verslaggever Sergio Rademakers sprak met Bilal El Kourami, die op meerdere posities uit de voeten kan.

El Kourami over het verloop van de match: ,,We gingen vol vertrouwen de wedstrijd in. Zeker gezien het feit we al zo lang ongeslagen zijn. Het begon voor ons goed en na pakweg een minuut of tien kwamen we op voorsprong. Na een voorzet van Sjoerd Winkelman wist Vasco Esman het net te vinden. We bleven compact voetballen maar toch wisten zij een minuut voor rust tegen te scoren. Dat was zuur, want niets is lekkerder dan om de rust in te gaan met een voorsprong. De tweede helft was redelijk gelijk opgaand. Wel kregen wij de betere kansen die we niet wisten te verzilveren. Uiteindelijk werd het een wedstrijd die dan ook geen winnaar kende.”

El Kourami vervolgt: ,,De puntendeling vormt voor ons geen probleem. Wanica loopt hierdoor niet in op ons. Dat Kickers’69 de titel pakt staat wel vast. Dat is overigens een zeer goed voetballende ploeg en zij verdienen de stap hogerop dan ook. Wij zetten alles op alles om de periodetitel te pakken. De vooruitzichten zijn wat dat betreft meer dan goed. (de eerste periode valt Warmunda ten deel als Kickers kampioen wordt en in de strijd om de tweede periodetitel heeft Warmunda de beste papieren, red.). Dan kunnen we gaan strijden om te promoveren naar de derde klasse. In de historie van Warmunda is dat nog nooit gebeurd. We vormen een hechte groep en ik denk dat de mogelijkheden en kwaliteiten aanwezig zijn binnen onze selectie om de stap hogerop te kunnen maken. Dat ik er onderdeel van mag uitmaken geeft me een trots gevoel. Over twee weken ontvangen we Oranjeplein-PD. Normaliter moeten we die wedstrijd kunnen winnen. Dat zou ons  weer stap verder brengen.” De multifunctionele speler besluit: ,,Nogmaals, we mogen dit niet uit handen geven. Ik ga ervan uit dat het seizoen nog lang niet is afgelopen. Ik kijk nu al uit naar de nacompetitie.”Bilal El Kourami (Small)