Vierde klasse C (zaterdag)- Dat Nieuwkoop kampioen wordt, staat al langere tijd vast. Het is enkel de vraag wanneer de flessen ontkurkt kunnen worden. Woubrugge kwam er niet aan te pas tegen de aanstaande kampioen en ziet de nacompetitie verder uit zicht verdwijnen. Na een eenzijdige middag rolde er een 0-5 eindstand uit aan de Bateweg in Woubrugge.

De vorige uitwedstrijd tegen Nieuwkoop in deze competitie werd kansloos met 5-1 verloren. In de thuiswedstrijd hadden de Woubruggenaren ook weer niets in te brengen tegen deze tegenstander. Halverwege was het al 0-3 en daar kon de thuisploeg weinig tot niets tegenover zetten. Als je naar de ranglijst kijkt is een zodanige uitslag niet heel erg vreemd. De bezoekers hadden van hun tot afgelopen zaterdag gespeelde wedstrijden er nog geen één verloren en er slechts één gelijkgespeeld. Ook het doelgemiddelde zegt genoeg, 72 voor en 11 tegen voor de botsing met Woubrugge.

De ploeg van Erwin van der Zee daarentegen behaalde nog maar 27 punten, 19 minder dan de tegenpartij. Daarbij scoorden ze iets meer dan de helft van het totale aantal Nieuwkoopse doelpunten en moesten er haast driemaal zoveel incasseren. Is Nieuwkoop dan zo’n wonderploeg ? De in de warming-up vanwege liesklachten uitgevallen aanvaller Thom Buntsma vindt van niet. ,, Zij hebben een degelijke ploeg en dat is nu juist iets wat je op dit moment niet van onze ploeg kan zeggen. Verder waren wij totaal onmachtig omdat wij niet op volle oorlogssterkte waren. Verder zijn zij ten opzichte van vorig jaar niet sterker geworden, maar de andere ploegen in deze competitie daarentegen  wel allemaal zwakker.”

Als je in twee wedstrijden tegen dezelfde tegenstander uit een buurgemeente 1 maal scoort en er 10 tegen krijgt, dan zou je denken dat je als team er dik de smoor in hebt. Buntsma bekijkt dit wat nuchterder. ,,Zo iets kan gebeuren. Iedere wedstrijd wil je wel winnen, maar als dat niet lukt, nou dan is dat maar zo.” Hoewel hij zelf vanwege zijn liesklachten niet meedeed vond hij de stemming na afloop in de kleedkamer niet echt dramatisch. ,,De ploeg heeft dit gelaten over zich heen laten komen en wist dat dit ging gebeuren. Volgende week zijn we vrij en dat geeft mij de gelegenheid om weer te herstellen om dan tegen Aarlanderveen weer te kunnen knallen.”

Gezien deze uitlatingen en blijkbare gelatenheid van de ploeg is er dus werk aan de winkel voor trainer Van der Zee. Er zal meer pit, vechtlust en wil om te winnen in de ploeg gebracht moeten worden om wat meer aanzien op de ranglijst te krijgen. Misschien zit er dan nog een verlenging in van het seizoen, iets waar Woubrugge juist zo bekend mee is geraakt in de voorbije jaren. Woubrugge, dat dit seizoen erg veel blessureleed kent, kwam in de laatste vier jaar telkens uit in de top vijf en werd twee keer tweede. Vooralsnog wordt nu de zesde plaats bezet en tot dusverre is en blijft het een moeizaam seizoen voor de groenwitten.

Note red: onze redactie heeft tal van spelers gebeld die wel mee speelden, maar vergeefs.