HomeZaterdagVierde klasseWoubrugge redt het niet tegen Siveo’60: 0-1

Woubrugge redt het niet tegen Siveo’60: 0-1

-

Vierde klasse C (za)- Een lucky goal van Siveo’60 besliste het duel tussen de nummer twee en drie van de vierde klasse C zaterdag. De mee opgekomen rechtsback Patrick de Jong leverde een voorzet af en gedragen door de wind verdween het leer over de verbouwereerde Thomas Piket hoog in de verre hoek. Dat doelpunt bleek uiteindelijk beslissend te zijn. De tweede plek verdween zo definitief uit het zich van de ploeg van Erwin van der Zee. Een stille hoop op een (vervangend) periodekampioenschap is al wat resteert.

De eerste helft was nog grotendeels hoopgevend voor Woubrugge. Siveo kreeg nauwelijks de kans om op te bouwen door het vroegtijdig en alert storen van de thuisploeg. Woubrugge kreeg een fraaie kans via Emiel Buntsma, maar hij kon de harde en strakke voorzet niet voldoende controleren om de bal achter de keeper van de bezoekers te krijgen. De merkwaardige goal van Siveo maakte niet veel indruk op Woubrugge en het bleef de controle houden. Vlak voor de thee liet de pas 17-jarige voor Jimmy van der Weiden ingevallen Mark Ras zich zien. Met een rappe passeerbeweging liet hij zijn tegenstander staan en kon alleen op het Siveo doel af. Zijn schot verdween rakelings voorlangs het doel over de achterlijn. Ondanks de 0-1 ruststand leek alle hoop lang niet verloren voor Van der Zee en zijn selectie.

Het eerste half uur van de tweede helft liet twee onherkenbare teams zien. Woubrugge was de regie volledig kwijt. De afstanden tussen de linies werden veel te groot en men kon Siveo niet meer bijbenen. De aanvallers van de bezoekers legden hun directe opponenten met regelmaat in de luren en de kansen regen zich aaneen. Het was aan de excellerende keeper Thomas Piket te danken dat het bij die 0-1 bleef. Hij was de vervanger van Sven Tourné, die met zijn 18 jaar de rust en de klasse toonde van een ervaren doelman. De meegekomen supporters uit Zegveld werden er wanhopig van.

Aan Thomas Piket lag het niet, de jonge doelman was een plaag voor Siveo'60
Aan Thomas Piket lag het niet, de jonge doelman was een plaag voor Siveo’60

Het laatste kwartier herpakte de thuisploeg zich enigszins. Eerst werd er nog een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd en in de allerlaatste minuut had Dennis Uithol de eeuwige dank van alle volgers van Woubrugge kunnen verwerven. Thom Buntsma zette goed door en plaatste een leep dieptepassje die Uithol alleen voor de keeper zette. Zijn inzet was krachteloos en recht in handen van de keeper van Siveo.

Een uiterst teleurstellende einde van een wedstrijd die nog hoopvol begon. De eerste twee plaatsen zijn al en utopie voor Woubrugge. Enkel een ferme eindsprint kan Woubrugge nog een verlenging geven op het toch wel enigszins fletse seizoen tot nu toe. Toegegeven, de personele problematiek is groot geweest. Maar dan nog had Woubrugge gehoopt en gedacht om langer aan te haken bij Nieuwkoop en de ploeg uit Zegveld.

Woubrugge-Siveo’60  0-1 (0-1), 30. Patrick de Jong 0-1.

Woubrugge: Piket, Van Luling (65. Van der Kolk), Van de Geijn, Verhoef, Van der Salm, uithol, Verwoerd (75. Petri), Boer, Emiel Buntsma, Van der Weiden (30. Ras), Thom Buntsma.

Siveo’60: Streng, De Jong, Bastiaan Brak, Groenendijk, Gert Jan Brak, Van den Hoeven (80. Hageman), Erik Verlaan, Martijn Verlaan, Gerwin Verlaan, Kuijer, Stolwijk (80. Van Amerongen).

Scheidsrechter Van der Weide. Toeschouwers: 125.

Note red: een interview met doelman Piket is te beluisteren via onze app!